Rama Tours

Deel dit nieuws:

Shilla | Rama Tours
Auteur
Shilla Verburgt
Reisspecialist
Stel een vraag
Reisverslag Shilla: Een relaxte riviercruise over de Mekong in Laos | Rama Tours

Reisverslag Shilla: Een relaxte riviercruise over de Mekong in Laos

Shilla Verburgt, 28 september 2018

Tijdens mijn bezoek aan Luang Prabang in Laos, mocht een boottocht over de Mekong uiteraard niet ontbreken. Het is de perfecte excursie om even helemaal tot rust te komen en tegelijkertijd te kunnen genieten van het prachtige aan je voorbijtrekkende landschap. Time to sit back, relax and enjoy the view!

De Mekong

De Mekong is een karakteristieke rivier en één van de belangrijkste waterwegen in Azië. De rivier is in totaal 4.909 kilometer lang en loopt door China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. Tijdens mijn bezoek aan Luang Praban zag ik deze machtige stroom voor het eerst vanaf een gezellig terrasje aan de rand van de Mekong. Er liggen namelijk vele cafés en restaurantjes op de oevers van de Mekong, vanaf waar je met een kopje koffie of glaasje wijn in je hand kunt genieten van het prachtige uitzicht, vooral natuurlijk tijdens de zonsondergang!

Varen op de Mekong tijdens een rondreis door Laos

De riviercruise

We hebben voor een rustige boottocht met Bounmi Cruises gekozen, die ongeveer vijf uur duurt. Vanaf de Mekong rivier leer je Luang Prabang op een hele andere manier kennen. Tijdens de tocht zie je het lokale leven van mensen die dicht aan de rivier wonen: kinderen spelen langs de oever in het water, moeders doen de was, monniken lopen netjes in een rij naar een tempel en even verderop zitten een paar mannen samen te vissen. De temperatuur op het water is zeer aangenaam en het uitzicht verveelt simpelweg geen moment. Onze gids vertelt veel over Luang Prabang, over hoe belangrijk de Mekong rivier voor hen is en ondertussen worden er smakelijke hapjes en drankjes geserveerd. Het fijne aan deze boottocht is dat iedereen gewoon even lekker achterover kan zitten en kan genieten van het uitzicht.

Grotten van Ban Pak-Ou in Laos

Grotten van Ban Pak Ou

Na een uur of 2 varen komen we aan bij de grotten van Ban Pak Ou. Dit is de eerste stop tijdens de boottocht. De grotten van Ban Pak Ou zijn vanaf buiten al enorm indrukwekkend, maar van binnen nog imposanter. Je loopt de rotspartij binnen om de 4.000 Boeddhabeelden te bewonderen. Sommige zijn, naar inschatting, al zo’n 300 jaar oud. Ieder jaar komen er nog steeds Boeddhabeelden bij, al zou je denken dat er geen plekje meer vrij is. Wij worden ook hier begeleid door onze gids die ons vertelt over de rituelen en gewoonten van de lokalen in deze grotten. Op het moment dat wij er zijn (medio april 2018), begint het Laotiaans Nieuwjaar. Het vieren van Laotiaans Nieuwjaar gaat samen met heel veel water. Tijdens deze viering komen honderden mensen in de grotten samen om de Boeddhabeelden te “wassen”. Laotianen besprenkelen de Boeddhabeelden, en elkaar, met water als teken van zuivering, respect, zegening en goede wensen voor het nieuwe jaar. Het is nog goed te zien hoe een aantal Boeddhabeelden nog steeds vochtig zijn terwijl wij rondlopen in de grotten.

Whisky Village tijdens een rondreis in Laos

Whisky Village

De tweede stop van de tour is de Whisky Village. Zoals de naam al doet vermoeden wordt in dit dorpje lokale whisky gemaakt en daar zijn de bewoners dan ook ontzettend trots op. Zodra we van boord gaan en het dorpje inlopen, zien we het lokale marktje van het Whisky Village. Er staan flessen whisky met schorpioenen, slangen, spinnen, duizendpoten en vele andere insecten. De bewoners geloven dat de insecten, in combinatie met de whisky, zorgen voor een energieker leven.

Zonsondergang op de Mekong tijdens een rondreis in Laos

Na ons bezoek aan het Whisky dorp stappen we weer aan boord en varen we langzaam terug richting ons startpunt. Onze gids zet een muziekje aan en zo kunnen we allemaal onder het genot van een hapje en een drankje onze indrukken delen. De zon gaat langzaam onder en de avond valt in Luang Prabang. Met een camera vol foto’s en een hoofd vol nieuwe indrukken stappen we van boord en nemen we afscheid van de mooie Mekong rivier.

Ook genieten van Laos en de Mekong? Bekijk dan de onderstaande voorbeeldreis:

Bekijk voorbeeldreis »

Voor meer inspiratie: zie ook het videootje hieronder:
https://www.facebook.com/Travmagazine/videos/1971707329528441/

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.