Rama Tours

Deel dit nieuws:

Auteur
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
Stel een vraag

Top-5: de mooiste stranden van Sri Lanka

Irene van Steenbergen, 11 maart 2019

De stranden van Sri Lanka behoren tot de mooiste en meest ongerepte stranden ter wereld. Met meer dan 1500 kilometer aan strand is er bovendien volop keus. Sri Lanka is het hele jaar door goed te bezoeken, maar de keus voor een strandverblijf zal afhankelijk zijn van de reisperiode. In onze zomermaanden (mei t/m oktober) kunt u het beste naar de noordoostkust afreizen en in de wintermaanden (november t/m maart) juist naar de zuidwestkust.

rondreis-sri-lanka-hoogtepunt-strand-11

Tangalle

Een van onze favoriete stranden is Tangalle aan de zuidkust van Sri Lanka. De stranden hier zijn grotendeels ongerept met vele wuivende palmbomen. Er hangt een gemoedelijk sfeertje waar u echt helemaal tot rust kunt komen. De zee kan soms wel wat wild zijn om in te zwemmen. Met slechts een paar strandtentjes is het hier nog lekker rustig. Onze accommodatie tip in Tangalle is Palm Paradise Cabanas. Hier vindt u geen luxe, maar de houten cabanas liggen direct op het strand en passen helemaal in het sfeertje van deze tropische omgeving.

Mirissa

Een stukje verderop bevinden zich de stranden van Mirissa. Hier is het iets drukker dan in Tangalle, maar ook hier zijn de stranden nog rustig. De sfeer is gezellig en er zijn leuke strandtentjes op het strand te vinden. De twee baaien met witte stranden en palmbomen vormen een mooi decor voor een ontspannen strandverblijf. Verblijft u hier tussen december en april dan heeft u bovendien een grote kans op het spotten van walvissen! Vroeg in de ochtend wordt u naar de haven van Mirissa gebracht en gaat u aan boord van een grote boot. De haven zelf is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Zo rond een uur of 06.00 komen de vissersmannen namelijk terug van zee met hun vangst en ziet u vele vissen in alle mogelijke formaten voorbijkomen. Tijdens de boottocht hadden wij geluk, want we zagen wel vijf gigantische walvissen voorbij zwemmen. Een bijzonder mooi gezicht!

rondreis-sri-lanka-hoogtepunt-strand

Unawatuna

Bij het gezellige plaatsje Unawatuna vindt u brede, goudgele stranden met een rustige zee. Ideaal wanneer u met kinderen reist. Het plaatsje zelf is wat drukker met toeristen, maar dat brengt ook een hoop gezelligheid met zich mee. Er is een ruime keuze aan restaurantjes en barretjes en u kunt er leuke souvenirs kopen. Wanneer de zon ondergaat worden de strandtentjes verlicht en kunt u genieten van een lekker vers gebakken visje op het strand. Absoluut een aanrader.  Een leuk uitstapje vanuit Unawatuna is een bezoek aan het historische stadje Galle wat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Trincomalee

Een andere fijne strandbestemming zijn de paradijselijke stranden bij Trincomalee en Nilavali beach, gelegen in het noordoosten van Sri Lanka. Mede vanwege de ligging van Trincomalee kent dit plaatsje een rijke geschiedenis. Lange tijd is het gebied onbegaanbaar geweest vanwege de burgeroorlog met de Tamil tijgers, maar sinds een aantal jaar is het gebied weer veilig en begaanbaar en kunt u hier genieten van prachtige uitgestrekte stranden, een helderblauwe zee, wuivende palmbomen en een mooie onderwaterwereld. De beste plekken om te snorkelen zijn bij het tropische eilandje Pigeon Island en bij Uppaveli Beach. Hier komt u kleurrijk koraal, vissen en met een beetje gelukt schildpadden en (ongevaarlijke) haaien tegen. Het behoort hier tot één van de beste duik- en snorkellocaties van Sri Lanka. Verder heeft u hier, net als bij Mirissa, kans op het zien van walvissen. De beste tijd is hier juist van juni t/m september.

rondreis sri lanka trincomalee nilaveli 11

Passikudah

Voor wie van rust en luxe houdt, biedt Passikudah mogelijkheden. Gelegen in het noordoosten van Sri Lanka, zijn de stranden hier grotendeels ongerept. Het is een plaatsje in opkomst en in de afgelopen jaren zijn er een aantal prachtige resorts gebouwd zoals het Maalu Maalu Resort. Dit luxe resort ligt direct aan het prachtige zandstrand en is gebouwd in de stijl van een traditioneel vissersdorp. Erg sfeervol!

Omdat Sri Lanka niet zo groot is, kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om meerdere stranden te bezoeken tijdens een rondreis. Voor ieder wat wils!

Bekijk de voorbeeldreis ‘Familiereis Sri Lanka’ »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.