Rama Tours

Deel dit nieuws:

Auteur
Henk Halferkamps
Reisspecialist
Stel een vraag
Wakatobi: meer dan alleen duiken en snorkelen | Rama Tours

Wakatobi: meer dan alleen duiken en snorkelen

Henk Halferkamps, 12 februari 2018

Wakatobi is vernoemd naar de eilanden Wangi Wangi, Kaledupa, Tomio en Binongko. U vindt deze eilandengroep in het uiterste zuid-oosten van Sulawesi. Wakatobi staat bekend om haar enorme biodiversiteit op het gebied van onderwaterleven. Daarom staat deze exotische reisbestemming hoog op het verlanglijstje van menig liefhebber van duiken en/of snorkelen. Maar wist u dat er naast duiken en snorkelen nog veel meer te beleven valt op Wakatobi? In december was onze collega Henk op studiereis in Wakatobi, in dit artikel geeft hij u enkele tips.

Rondreis door Wakatobi maken »

Dolfijnen spotten op Wangi-Wangi | Rama Tours

Dolfijnen spotten op Wangi Wangi

Als u ooit naar Bali bent geweest, dan heeft u vast gehoord van de dolfijnen die elke dag te zien zijn bij het strand van Lovina. Maar wist u dat er bij het eiland Wangi Wangi ook dagelijks vele honderden wilde dolfijnen rondzwemmen? Wie tegen zonsopkomst met een speciale tour meegaat, die geniet niet alleen van het prachtige uitzicht over de Bandazee, maar kan ook genieten van grote groepen dolfijnen die van zeer dichtbij te zien zijn. De dolfijnen springen vrolijk uit het water en lijken soms zelfs te dansen.

 
Sterren kijken op Tomia | Rama Tours

Sterren kijken op Tomia

Het oostelijke deel van het eiland Tomia, in de buurt van Kulati, staat bekend om de heuvels die er een prachtig uitzicht bieden over de nabijgelegen zee. Maar dat is niet alles. ’s Nachts is hier geen elektriciteit, waardoor het er pikdonker is. Dit maakt het een ideale plek om naar de sterren te kijken. U zult verstelt staan van de heldere hemel en wie weet ziet u zelfs een vallende ster!

Bezoek de Bajo zeenomaden bij Kaledupa

Een aantal kilometers voor de kust van het eiland Kaledupa leven leden van de Bajo stam op huizen die gebouwd zijn op palen. Deze huizen zijn onderling verbonden met behulp van houten steigers. De Bajo zijn uitstekende ‘free divers’ en vangen vis door naar de zeebodem te duiken met een speer in de hand. Met 3.000 inwoners is Bajo Sampela, het grootste dorp. Tijdens een bezoek aan dit dorp kunt u een traditionele houten duikbril kopen als uniek souvenir.

Bezoek de Bajo zeenomaden | Rama Tours

De grot van Kontamale op Wangi Wangi

De grot van Kontamale, op het eiland Wangi Wangi, is honderden jaren geleden ontstaan en is sindsdien gevuld met zoet water. Wanneer zonnestralen de grot binnendringen, dan zorgt dit in combinatie met het heldere blauwe water voor een uniek spektakel. Wanneer u een bezoek aan deze grot brengt mag u bovendien een duik in het water nemen.

Het meer van Sombano op Kaledupa

Op het eiland Kaledupa zijn verschillende zoutwatermeren te vinden, die zijn ontstaan doordat zeewater door holtes in het eiland landinwaarts kan stromen. Een van deze meren is het meer van Sombano. Dit meer ligt midden tussen de mangrovebossen en is niet gemakkelijk te bereiken. De prachtige omgeving van het meer is de reis er naartoe echter zeker waard. Sombano staat bekend om de bloedrode garnalen die er op de bodem leven. Doordat het water kristalhelder is, kunt u deze garnalen zelfs al zien voordat u in het water springt.

 
Bezoek Liya Togo | Rama Tours

Het dorpje Liya Togo, Wangi Wangi

Wie op zoek is naar de cultuur van Wakatobi, die mag een bezoek aan Liya Togo niet voorbij laten gaan. Hier vindt u het oudste fort van Wakatobi, met oude muren die gebouwd zijn van niets anders dan steen en koraal. Naast de hoge muren van het fort bestaat Liya Togo uit ruïnes en een prachtige oude moskee. De inwoners van het dorpje leven nog steeds volgens traditionele wijze. Zo oogsten ze bijvoorbeeld zeewier en weven ze prachtige kleurrijke stoffen.

De prachtige stranden van Tomia

Tot slot kunt u op Wakatobi ook genieten van prachtige stranden. In de buurt van Tomia vindt u bijvoorbeeld het onbewoonde eiland Nda’a, dat niet veel groter is dan een voetbalveld. Hier kunt u heerlijk tot rust komen aan het strand. Een vergelijkbare plek is het strand van Hu’untete, wat goed verborgen ligt tussen de kliffen en kokosnootbomen.

De stranden van Tomia | Rama Tours

Uw individuele rondreis naar Wakatobi

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is Wakatobi een zeer gevarieerde vakantiebestemming die ieder soort reiziger veel te bieden heeft. Naast de besproken activiteiten kunt u op Wakatobi prachtig duiken, snorkelen en heerlijk eten. Wanneer u uw gewenste reisperiode, uw budget en uw overige wensen bespreekt met een van onze reisspecialisten, dan stellen wij vervolgens in nauw overleg uw droomreis naar Wakatobi voor u samen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via onze website of door ons te bellen tijdens de openingstijden van ons reisbureau.

Groetjes, Henk

Bekijk voorbeeldreis »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.