Hallo Djordy,

We zijn al weer 2 weken terug uit Indonesië, maar omdat ik direct na terugkomst kon beginnen aan een nieuwe baan, heb ik nog geen kans gezien om even te mailen. Hartstikke leuk, het kaartje wat op ons lag te wachten!

We hebben het enorm naar onze zin gehad. Alles was prima geregeld. Onze chauffeur op Java sprak Nederlands, wat vooral voor de kinderen erg fijn en gezellig was. De plantagetour in Kalibaru stond gepland op Hari Raya, maar hij heeft onderweg naar Kalibaru nog geregeld dat we die dezelfde dag nog konden doen, omdat er op Hari Raya geen tour mogelijk was. Super! Daarmee was het wel een lange dag, eerst de Bromo op, toen de bus in en vervolgens nog de plantagetour, maar zelfs de kinderen waren enthousiast over de plantage. Daarna waren ze wel total loss, maar ach….

Gilli Meno was geweldig! Bij aankomst op Gilli Trawangan bleek, dat je niet (meer?) hoeft te onderhandelen over een boot naar Gilli Meno. Bij de Ticket Office waar je kaartjes koopt voor de public boat, kun je ook een private boat huren. Ik begreep van die mevrouw in dat hokje dat een ticket voor de public boat 250.000 Rp per persoon was en vervolgens zei ze dat de private boat 350.000 per boot was. Tja, aangezien we met ons zessen zijn, was de keus snel gemaakt. En dus ook minder dan de ongeveer 30 euro die jij aangaf en dat zonder te onderhandelen. Was wel zo prettig, want na de overtocht was ik niet echt meer in staat om te onderhandelen :-).

Alle hotels, hostels en guesthouses waren prima in orde, overal werden we vriendelijk onthaald en als er al iets was (bijv. het ontbreken van een derde bed), dan werd het ook heel snel opgelost. De transfers verliepen ook allemaal vlekkeloos en de lange wachttijd op Bali op de terugweg hebben we in het Circus Waterpark in Denpasar doorgebracht. Veel goedkoper dan Waterbomb, geen toeristen, geen wachtrijen en op een steenworp afstand van het vliegveld. Schijnt wel wat minder spannend en minder mooi aangelegd te zijn dan Waterbomb, maar daar stonden al die andere doorslaggevende voordelen weer tegenover. De kinderen vonden het helemaal top!

Kortom, wij hebben ons allemaal geweldig vermaakt en als we weer plannen voor een reis naar Azi‘ hebben, weten we jullie zeker weer te vinden.
Bedankt!!

Groetjes,

Frank Dirkx en Nicole Schoonderbeek
Karlijn, Jasper, Nora en Lo•s