Beste Rosselle en het ganse Rama team,

Zoals jullie ons beloofd hebben genoten we van een schitterende rondrit op Flores. Het reisprogramma voldeed volledig aan onze verwachtingen. De meeste hotels waren niet de naar onze normen 5-sterren, maar dat verwachtten we ook niet. Alles was zeer net en hygiënisch. Onze driver was heel vriendelijk , plichtbewust, ervaren, save, met veel toeristische kennis, een fantastisch man. De boottocht was geen 5 sterren, maar meer dan duizend sterren. We genoten van de prachtige omgeving, er werd op de boot voor ons de lekkerste vis bereid. De eerste nacht brachten we door in de kajuit, maar we vonden die nogal warm en besloten de volgende nacht op het dek te slapen onder een fantastische sterrenhemel, waar we ook de vliegende honden zagen vertrekken en terugkomen van hun nachtelijke tocht om voedsel. De varanen op Komodo waren eveneens een unieke ervaring. Zelf deden we niet aan snorkelen maar genoten van de heerlijke zon. De kapitein, kok, en 2 matrozen waren net als onze chauffeur fantastische mensen.

Tijdens onze reis werd ons terug herinnerd hoe goed we het hebben in ons Belgi‘. Een hard leven voor de mensen ginder. Met onze reis hopen we ook dat de lokale mensen dank zij de diensten die ze aanboden een eerlijk inkomen genoten.

We hebben eveneens het werk van Jeanne Colson gaan bewonderen. We voelden ons klein tegenover die fantastische vrouw die zoveel gedaan heeft voor de kansarme mensen. We zullen haar zeker nog contacteren.

Ik hoop hiermee een klein beetje uitleg gegeven te hebben. We zullen jullie ook uitnodigen om de Dropbox te bekijken, al staan er ook foto’s bij van buiten Flores.

Bedankt voor de mooie tour.

Hector