Rama Tours

Bedugul en Bratan

Het bergdorp Bedugul ligt op zo’n 1300 meter hoogte aan het heilige Bratanmeer in het noordelijke deel van centraal Bali. Door deze hoge ligging is het klimaat zeer aangenaam en een stuk koeler dan in de kustplaatsen. Het Bratanmeer ligt in een caldera van de vulkaan Gunung Catur en is een belangrijke irrigatiebron voor centraal Bali en zelfs de rest van het eiland. Door het gunstige klimaat en de goede irrigatie is het gebied rond Bedugul en het Bratanmeer enorm vruchtbaar. Vele soorten groente- en fruitgewassen gedijen hier uitstekend en in het seizoen groeien er zelfs aardbeien.

Op een klein schiereilandje in het meer staat de hindoeïstische tempel Pura Ulun Danu Bratan, gewijd aan de watergodin Dewi Danu en regelmatig vinden er ceremoniën plaats om deze godin te eren. Dit fotogenieke tempelcomplex met gelaagde daken werd in 1633 zodanig gebouwd dat het vanaf bepaalde punten lijkt alsof het op het meer drijft.

Behalve de tempel mogen bezoekers aan Bedugul of het Bratanmeer ook zeker de dagelijkse Candi Kuning markt absoluut niet overslaan. Op deze grote kleurrijke markt worden de groenten, het fruit en de specerijen die in de vruchtbare omgeving worden verbouwd, verkocht. Een andere bezienswaardigheid is de Kebun Raya Eka Karya, ofwel de botanische tuin van Bedugul. Deze hortus botanicus is een branche van de beroemde botanische tuin van Bogor en de grootste van Indonesië. De tuin, met een mooi uitzicht over het Bratanmeer, werd aangelegd in 1959 en er groeien meer dan 500 verschillende soorten orchideeën en 700 soorten bomen.

Meer informatie rondreis Bali »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Shilla Verburgt
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.