Rama Tours

Kratie en Koh Trong

Op zo’n vijf uur rijden ten noordoosten van Phnom Penh ligt aan de oostelijke oever van de Mekongrivier het ietwat slaperige provinciehoofdstadje Kratie. De route vanuit Phnom Penh gaat dwars door het binnenland van Cambodja en onderweg passeert u uitgestrekte rubberplantages en typische dorpjes. Anders dan veel andere dorpen en steden in Cambodja, is Kratie tijdens de oorlogen niet erg aangetast en zijn verschillende Frans koloniale huizen en huizen in de traditionele Khmer-bouwstijl, uitstekend bewaard gebleven. Een bezoekje aan de kleurrijke en levendige markt en de 100 Columns Pagoda zijn zeker aan te raden. Aan het einde van de middag verzamelen locals en bezoekers zich vaak op de oever van de rivier. Hier geniet u, onder het genot van een hapje of een drankje dat u bij een van de vele stalletjes kunt verkrijgen, van een schitterende zonsondergang over de rivier en het Cambodjaanse land. Toeristen komen echter vooral naar Kratie om een glimp op te vangen van de bijzondere Irrawaddydolfijn. De soort wordt met uitsterven bedreigd en komt nog maar op een paar plekken ter wereld, voornamelijk in Azië, in het wild voor. Vanuit Kratie is het mogelijk om tochtjes over de rivier te maken en met wat geluk deze zeldzame wezens te spotten.

Tegenover Kratie, ligt in het midden van de majestueuze Mekong, het eilandje Koh Trong. Het is gemakkelijk binnen een paar minuten per boot vanuit Kratie te bereiken en is eigenlijk een enorme zandbank waar een aantal typische houten huisjes op staat met her en der een tempel en daartussenin vooral landbouwgrond waarop fruit en rijst verbouwd wordt. En hoewel Kratie zelf al erg rustig is, zeker vergeleken met het drukke Phnom Penh, is Koh Trong nog rustiger en de perfecte plek om kennis te maken met het plattelandsleven. Rondom het eiland loopt een betonnen pad van zo’n negen kilometer dat perfect geschikt is om een rondje om het eiland te fietsen. Onderweg maakt u kennis met de uiterst vriendelijke bewoners van het eiland en kunt u stoppen om fruit en andere lokale producten te proeven. Aan de zuidwestelijke kant van het eiland ligt een drijvend dorp dat u kunt bezoeken, erg bijzonder om te zien hoe de mensen hier leven op de rivier.

Meer informatie rondreis Cambodja »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Shilla Verburgt
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt