Rama Tours

Udaipur, Taj Lake Palace

Midden in het Picholameer ligt het sprookjesachtige Jag Niwas paleis waarin tegenwoordig het luxueuze en unieke vijfsterrenhotel Taj Lake Palace gevestigd is. Het paleis werd tussen 1743 en 1746 gebouwd in opdracht van de maharadja Jagat Singh II als zijn zomerverblijf. Eind jaren ’50 van de vorige eeuw was het paleis behoorlijk vervallen, maar werd het door een nazaat van de maharadja geheel gerenoveerd en omgetoverd tot een inmiddels legendarisch hotel. In 1983 werd het hotel zelfs gebruikt als decor voor de James Bondfilm Octopussy. De muren van het hotel zijn volledig opgetrokken uit wit marmer en versierd met vele kleurrijke halfedelstenen. Overal vindt u fraai gedecoreerde nissen en romantische binnenplaatsen met kletterende fonteinen,  een heuse lelievijver, zuilengalerijen en exotische tuinen. Zodra u van de privéboot stapt waant u zich in koninklijke sferen en een verblijf in het Taj Lake Palace is uniek en gegarandeerd onvergetelijk!

Kamers
Het Taj Lake Palace telt 65 luxe kamers en 18 koninklijke suites die allen bijzonder fraai zijn ingericht, met kleurrijke muurschilderingen en uiteraard helemaal in de romantische paleisstijl. Sommige kamers bieden een adembenemend uitzicht over het meer, anderen juist over de fraaie binnenplaatsen en tuinen. Zoals u van een vijfsterrenhotel mag verwachten, zijn de elegante kamers en suites van alle gemakken voorzien en ontbreekt het u hier aan niets. Er is zelfs een butlerservice!

Faciliteiten
Regelmatig worden er historische rondleidingen door het paleis en over het terrein en culturele (dans)voorstellingen  georganiseerd. Verder is er een buitenzwembad, fitnessruimte en in de Jiva Spa komt u helemaal tot rust en geniet u van ontspannende massages en behandelingen. Het is zelfs mogelijk om uw behandeling op de speciale Jiva Spa boot te ondergaan. Er zijn bovendien drie restaurants en een bar exclusief voor gasten, waar u in koninklijke sferen geniet van heerlijke gerechten. Gasten van het hotel kunnen gebruik maken van de gratis pendeldienst per boot, waarmee u geheel in stijl van en naar Udaipur vaart. En uiteraard staat het gastvrije personeel dag en nacht voor u klaar en zullen zij u graag assisteren bij het organiseren van excursies en dagtochten.

Meer informatie rondreis India »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.