Rama Tours

Morotai, Molukken

Morotai is een relatief groot eiland ten noorden van het nog grotere Halmahera. Het was van strategisch belang tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name voor de Japanners die het lang in handen hadden en het eiland gebruikten als vliegbasis. In september 1944 werd het veroverd door de geallieerden die er op hun beurt ook een vliegbasis van maakten en vanuit hier de overgebleven Japanse troepen in Indonesië en de Filipijnen bestreden, met een bataljon van 50.000 man sterk. Uiteindelijk een jaar later gaf Japan zich formeel over en was de strijd voorbij, echter bleven sommige Japanse soldaten zich nog jaren lang schuilhouden in het binnenland van Morotai. De laatste Japanse soldaat werd pas in 1974, 30 jaar na de oorlog, uit zijn schuilplaats in het binnenland gehaald! Tot eind jaren ‘80 was het eiland ook nog bezaaid met vele wrakken van vliegtuigen en tanks, maar daarna is er besloten om alles op te ruimen en het metaal om te smelten naar voor de bevolking bruikbare voorwerpen.

Tegenwoordig is Morotai weer het eilandparadijs van weleer, met veel natuur, waanzinnig mooie stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Op een enkele plek is nog een oude tank of een vliegtuigwrak te vinden en ook het plaatselijke museum herbergt nog relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog. Morotai is recentelijk door de Indonesische regering aangewezen om een van de 10 nieuwe topbestemmingen te worden voor toeristen, alhoewel er veel bedenkingen zijn over de haalbaarheid van deze plannen. Het is onderontwikkeld, ligt geïsoleerd en er zijn vooralsnog diverse vluchten, autoritten en een ferry overtocht voor nodig om er te komen. Maar de reizigers die het eiland bereiken, worden rijkelijk beloond. Een mooie dagtocht is om per gecharterde long boat het kleine eiland Zum Zum te bezoeken, waar u nog de overblijfselen van de bunker van generaal Mac Arthur kunt zien. Of het wonderschone Dodola eiland, het ‘tweelingen-eiland’ waarvan de beide delen slechts door een smalle strook spierwit poederzand worden gescheiden.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Simone Deckers
Managing Director / Eigenaar
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Morotai, D'Aloha Resort | Rama Tours
Morotai, D'Aloha Resort

Het D'Aloha Resort ligt in het uiterste zuiden van Morotai op het schiereiland Pandanga, op slechts 10 minuten rijden van zowel de luchthaven als de pier waar de ferries vanuit Tobelo op Halmahera aankomen. Het is groot van opzet en gebouwd met de verwachting dat Morotai één van de nieuwste en belangrijkste toeristische bestemmingen van Indonesië zou gaan worden (door de Indonesische regering is Morotai aangemerkt als 1 van de 10 ‘nieuwe Bali’s…). Maar zo’n vaart loopt het allemaal niet en een groot deel van de tijd staat dit resort of grotendeels leeg of verblijft er een zakelijk gezelschap dat hier trainingen volgt of meetings heeft. Het is geen slechte plek om te verblijven; men spreekt er Engels, de bungalows zijn ruim en schoon en er is een aardig privé strand (verwacht geen bountystrand!). Veel beter is er qua accommodatie ook niet te vinden op Morotai, met uitzondering van het luxe maar ook erg prijzige Moro Ma Doto aan de oostkust van het eiland. <em>Kamers</em> De 28 bungalows zijn volledig opgetrokken uit hout en liggen verspreid over het enorme gebied dat bestaat uit tropische tuinen en grasvelden. De bungalows zijn ruim, beschikken over onder airconditioning, TV, warm water en koelkastjes en hebben een terrasje met zitjes voor de deur. Ze zijn voor dit deel van de wereld comfortabel, maar qua sfeer houdt het te wensen over (het is vrij donker vanwege de kleine raampartijen). <em>Faciliteiten</em> Het resort is heel groot van opzet, maar met die ruimte wordt niet zo veel gedaan. De tuin is rustig en ruim, maar wordt niet overal even goed bijgehouden. Er is een duikcentrum aanwezig, maar in rustige periodes kan het ook gesloten zijn. Er zijn zeer veel plannen van de overheid om dit resort en het gebied er omheen verder te ontwikkelen (winkelcentra, entertainment, etc.), maar hoeveel daar van terecht gaat komen is nog maar de vraag. Het grote restaurant serveert prima maaltijden, maar het menu bestaat echt uit de standaard gerechten.

Lees meer
Morotai, Moro Ma Doto | Rama Tours
Morotai, Moro Ma Doto

Moro Ma Doto is eind 2019 geopend en is veruit het beste hotel van Morotai, er zit op dit eiland geen enkele accommodatie die ook maar enigszins in de buurt komt. De stijl en klasse van dit kleinschalige resortje doet denken aan de betere hotels op Bali, maar u bevindt zich hier toch echt in een verre uithoek van Indonesië, op een plek waar nog nauwelijks toeristen komen. Dit hotel is dan ook een zeer welkome en uiterst aangenaam paradijsje, met name ook als u de ontberingen van de lange reis ernaartoe per vliegtuig of over land door het noorden van Halmehara net achter de rug heeft. Moro Ma Doto ligt aan de ongerepte oostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht over zee, zeer comfortabele villa’s en uitstekende culinaire verzorging. <em>Kamers</em> Er zijn op dit moment nog slechts 4 villa’s en 1 suite, allen erg ruim en gelegen tegen de heuvel met uitzicht over de Grote Oceaan. De vier zogeheten Gapoa villa’s meten maar liefst 77 m2 en hebben onder andere een heerlijke grote patio, dagbed, hoge plafonds, een schitterend hemelbed en buitendouche. Bovendien is er een mooie ‘infinity pool’ vlak voor de villa, welke u alleen deelt met de villa naast u (hierdoor ook erg geschikt voor samen reizende stellen of families). De villa’s zijn smaakvol ingericht met lokale stoffen, veel hout en beschikken over onder andere airconditioning, een minibar en kluisje. De suite van 54 m2 is de nieuwste toevoeging aan het hotel en ligt hoger op de heuvel, meer afgezonderd en is iets minder luxe ingericht (maar nog steeds mooi!). Houdt u er rekening mee dat deze kamer 5 minuten lopen verwijderd ligt van onder andere het restaurant en het zwembad. <em>Faciliteiten</em> Bij het zwembad (een zogeheten ‘infinity pool’) heeft u vanaf de ligbedden en zitzakken een mooi uitzicht over zee. Via een pad naar beneden bereikt u tevens een privé strandje van waar u de zee in kunt om te zwemmen. Surfen kan ook, deze oostkust van Morotai staat bekend om de goede ‘breaks’ en Moro Ma Doto verhuurt surfboards en organiseert surflessen. Het Moro Point restaurant serveert topcuisine, zowel Westerse als Indonesische gerechten. Verder kunt u bij de receptie terecht voor het organiseren van diverse activiteiten, waaronder diepzeevissen, duiken en excursies naar het binnenland of boottochtjes naar eilandjes voor de kust.

Lees meer
Morotai, Molukken | Rama Tours
Morotai, Molukken

Morotai is een relatief groot eiland ten noorden van het nog grotere Halmahera. Het was van strategisch belang tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name voor de Japanners die het lang in handen hadden en het eiland gebruikten als vliegbasis. In september 1944 werd het veroverd door de geallieerden die er op hun beurt ook een vliegbasis van maakten en vanuit hier de overgebleven Japanse troepen in Indonesië en de Filipijnen bestreden, met een bataljon van 50.000 man sterk. Uiteindelijk een jaar later gaf Japan zich formeel over en was de strijd voorbij, echter bleven sommige Japanse soldaten zich nog jaren lang schuilhouden in het binnenland van Morotai. De laatste Japanse soldaat werd pas in 1974, 30 jaar na de oorlog, uit zijn schuilplaats in het binnenland gehaald! Tot eind jaren ‘80 was het eiland ook nog bezaaid met vele wrakken van vliegtuigen en tanks, maar daarna is er besloten om alles op te ruimen en het metaal om te smelten naar voor de bevolking bruikbare voorwerpen. Tegenwoordig is Morotai weer het eilandparadijs van weleer, met veel natuur, waanzinnig mooie stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Op een enkele plek is nog een oude tank of een vliegtuigwrak te vinden en ook het plaatselijke museum herbergt nog relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog. Morotai is recentelijk door de Indonesische regering aangewezen om een van de 10 nieuwe topbestemmingen te worden voor toeristen, alhoewel er veel bedenkingen zijn over de haalbaarheid van deze plannen. Het is onderontwikkeld, ligt geïsoleerd en er zijn vooralsnog diverse vluchten, autoritten en een ferry overtocht voor nodig om er te komen. Maar de reizigers die het eiland bereiken, worden rijkelijk beloond. Een mooie dagtocht is om per gecharterde long boat het kleine eiland Zum Zum te bezoeken, waar u nog de overblijfselen van de bunker van generaal Mac Arthur kunt zien. Of het wonderschone Dodola eiland, het ‘tweelingen-eiland’ waarvan de beide delen slechts door een smalle strook spierwit poederzand worden gescheiden.

Lees meer
Morotai, D'Aloha Resort | Rama Tours
Morotai, D'Aloha Resort

Het D'Aloha Resort ligt in het uiterste zuiden van Morotai op het schiereiland Pandanga, op slechts 10 minuten rijden van zowel de luchthaven als de pier waar de ferries vanuit Tobelo op Halmahera aankomen. Het is groot van opzet en gebouwd met de verwachting dat Morotai één van de nieuwste en belangrijkste toeristische bestemmingen van Indonesië zou gaan worden (door de Indonesische regering is Morotai aangemerkt als 1 van de 10 ‘nieuwe Bali’s…). Maar zo’n vaart loopt het allemaal niet en een groot deel van de tijd staat dit resort of grotendeels leeg of verblijft er een zakelijk gezelschap dat hier trainingen volgt of meetings heeft. Het is geen slechte plek om te verblijven; men spreekt er Engels, de bungalows zijn ruim en schoon en er is een aardig privé strand (verwacht geen bountystrand!). Veel beter is er qua accommodatie ook niet te vinden op Morotai, met uitzondering van het luxe maar ook erg prijzige Moro Ma Doto aan de oostkust van het eiland. <em>Kamers</em> De 28 bungalows zijn volledig opgetrokken uit hout en liggen verspreid over het enorme gebied dat bestaat uit tropische tuinen en grasvelden. De bungalows zijn ruim, beschikken over onder airconditioning, TV, warm water en koelkastjes en hebben een terrasje met zitjes voor de deur. Ze zijn voor dit deel van de wereld comfortabel, maar qua sfeer houdt het te wensen over (het is vrij donker vanwege de kleine raampartijen). <em>Faciliteiten</em> Het resort is heel groot van opzet, maar met die ruimte wordt niet zo veel gedaan. De tuin is rustig en ruim, maar wordt niet overal even goed bijgehouden. Er is een duikcentrum aanwezig, maar in rustige periodes kan het ook gesloten zijn. Er zijn zeer veel plannen van de overheid om dit resort en het gebied er omheen verder te ontwikkelen (winkelcentra, entertainment, etc.), maar hoeveel daar van terecht gaat komen is nog maar de vraag. Het grote restaurant serveert prima maaltijden, maar het menu bestaat echt uit de standaard gerechten.

Lees meer
Morotai, Moro Ma Doto | Rama Tours
Morotai, Moro Ma Doto

Moro Ma Doto is eind 2019 geopend en is veruit het beste hotel van Morotai, er zit op dit eiland geen enkele accommodatie die ook maar enigszins in de buurt komt. De stijl en klasse van dit kleinschalige resortje doet denken aan de betere hotels op Bali, maar u bevindt zich hier toch echt in een verre uithoek van Indonesië, op een plek waar nog nauwelijks toeristen komen. Dit hotel is dan ook een zeer welkome en uiterst aangenaam paradijsje, met name ook als u de ontberingen van de lange reis ernaartoe per vliegtuig of over land door het noorden van Halmehara net achter de rug heeft. Moro Ma Doto ligt aan de ongerepte oostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht over zee, zeer comfortabele villa’s en uitstekende culinaire verzorging. <em>Kamers</em> Er zijn op dit moment nog slechts 4 villa’s en 1 suite, allen erg ruim en gelegen tegen de heuvel met uitzicht over de Grote Oceaan. De vier zogeheten Gapoa villa’s meten maar liefst 77 m2 en hebben onder andere een heerlijke grote patio, dagbed, hoge plafonds, een schitterend hemelbed en buitendouche. Bovendien is er een mooie ‘infinity pool’ vlak voor de villa, welke u alleen deelt met de villa naast u (hierdoor ook erg geschikt voor samen reizende stellen of families). De villa’s zijn smaakvol ingericht met lokale stoffen, veel hout en beschikken over onder andere airconditioning, een minibar en kluisje. De suite van 54 m2 is de nieuwste toevoeging aan het hotel en ligt hoger op de heuvel, meer afgezonderd en is iets minder luxe ingericht (maar nog steeds mooi!). Houdt u er rekening mee dat deze kamer 5 minuten lopen verwijderd ligt van onder andere het restaurant en het zwembad. <em>Faciliteiten</em> Bij het zwembad (een zogeheten ‘infinity pool’) heeft u vanaf de ligbedden en zitzakken een mooi uitzicht over zee. Via een pad naar beneden bereikt u tevens een privé strandje van waar u de zee in kunt om te zwemmen. Surfen kan ook, deze oostkust van Morotai staat bekend om de goede ‘breaks’ en Moro Ma Doto verhuurt surfboards en organiseert surflessen. Het Moro Point restaurant serveert topcuisine, zowel Westerse als Indonesische gerechten. Verder kunt u bij de receptie terecht voor het organiseren van diverse activiteiten, waaronder diepzeevissen, duiken en excursies naar het binnenland of boottochtjes naar eilandjes voor de kust.

Lees meer
Morotai, Molukken | Rama Tours
Morotai, Molukken

Morotai is een relatief groot eiland ten noorden van het nog grotere Halmahera. Het was van strategisch belang tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name voor de Japanners die het lang in handen hadden en het eiland gebruikten als vliegbasis. In september 1944 werd het veroverd door de geallieerden die er op hun beurt ook een vliegbasis van maakten en vanuit hier de overgebleven Japanse troepen in Indonesië en de Filipijnen bestreden, met een bataljon van 50.000 man sterk. Uiteindelijk een jaar later gaf Japan zich formeel over en was de strijd voorbij, echter bleven sommige Japanse soldaten zich nog jaren lang schuilhouden in het binnenland van Morotai. De laatste Japanse soldaat werd pas in 1974, 30 jaar na de oorlog, uit zijn schuilplaats in het binnenland gehaald! Tot eind jaren ‘80 was het eiland ook nog bezaaid met vele wrakken van vliegtuigen en tanks, maar daarna is er besloten om alles op te ruimen en het metaal om te smelten naar voor de bevolking bruikbare voorwerpen. Tegenwoordig is Morotai weer het eilandparadijs van weleer, met veel natuur, waanzinnig mooie stranden en een kleurrijke onderwaterwereld. Op een enkele plek is nog een oude tank of een vliegtuigwrak te vinden en ook het plaatselijke museum herbergt nog relikwieën uit de Tweede Wereldoorlog. Morotai is recentelijk door de Indonesische regering aangewezen om een van de 10 nieuwe topbestemmingen te worden voor toeristen, alhoewel er veel bedenkingen zijn over de haalbaarheid van deze plannen. Het is onderontwikkeld, ligt geïsoleerd en er zijn vooralsnog diverse vluchten, autoritten en een ferry overtocht voor nodig om er te komen. Maar de reizigers die het eiland bereiken, worden rijkelijk beloond. Een mooie dagtocht is om per gecharterde long boat het kleine eiland Zum Zum te bezoeken, waar u nog de overblijfselen van de bunker van generaal Mac Arthur kunt zien. Of het wonderschone Dodola eiland, het ‘tweelingen-eiland’ waarvan de beide delen slechts door een smalle strook spierwit poederzand worden gescheiden.

Lees meer