Rama Tours

Banjarmasin, Novotel Banjarmasin Airport

Het Novotel Banjarmasin Airport ligt pal naast de luchthaven van Banjarmasin en is daarmee een geschikte keuze als u een vroege ochtendvlucht heeft. De stad zelf ligt namelijk op ongeveer 45 minuten rijden, meer nog als het verkeer tegen zit. Als airport hotel is het uiteraard groot van opzet en ontbreekt het een beetje aan sfeer, maar de kamers en faciliteiten zijn uitstekend en met een heerlijk zwembad op de binnenplaats is het een prettige plek om na een lange excursiedag uit te rusten.

Kamers

De kamers zijn modern, strak en netjes ingericht, de kwaliteit die je mag verwachten bij een 4-sterren hotel. Uiteraard beschikken de makers over alle moderne gemakken, zoals wifi, airconditioning, een bureau, flatscreen-tv en een minibar met koffie- en theefaciliteiten. De kamers zijn onderverdeeld in superior, executive en suites. Aangezien de superior kamers al comfortabel en redelijk ruim zijn (28 m2) en we uw verblijf hier doorgaans als een ‘technische’ overnachting inplannen voor een vlucht, is een upgrade naar een luxer kamertype ons inziens niet nodig.

Faciliteiten

Een van de fijnste faciliteiten van het hotel is het grote en mooi vormgegeven zwembad op de binnenplaats. In het Square Restaurant worden goede internationale en lokale gerechten geserveerd. Verder is er een lounge met bar, een kleine spa waar massages worden gegeven en een fitnesscentrum.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hotel
Banjarmasin, Mercure hotel | Rama Tours
Banjarmasin, Mercure hotel

Het grote en moderne Mercure hotel in Banjarmasin is qua faciliteiten en service wellicht het beste hotel van de stad. Het ligt aan een winkelcentrum vast en midden in het centrum, dus de keuze aan restaurants en vertier in de avond is hier groot. Jammer genoeg ligt het niet aan de rivier en daardoor krijg je hier niet veel mee van het boeiende leven op het water. Maar als u na een meerdaagse tocht naar het binnenland even iets meer terug de ‘westerse wereld’ in wilt, is het Mercure in heel fijn toevluchtsoord. <em>Kamers</em> De 180 kamers van het Mercure Banjarmasin zijn modern en stijlvol ingericht en onderverdeeld in superior, deluxe en deluxe executive. De standaard faciliteiten die je van een Mercure hotel mag verwachten zijn in alle kamers aanwezig, zoals airconditioning, kluisje, minibar en tv. De deluxe kamers zijn een slag groter en de executive deluxe kamers hebben bovendien een ligbad. <em>Faciliteiten</em> Het hotel heeft een mooi vormgegeven buitenzwembad met poolbar en handdoekenservice. Verder zijn er twee restaurants, genaamd Rendez-Vous en Bon Appetit, waarvan het laatstgenoemde restaurant zich buiten bevindt. In de comfortabele Pure Pleasure bar kunt u terecht voor een drankje. Verder beschikt het hotel over een kleine spa en fitnessruimte.

Lees meer
Banjarmasin, Novotel Banjarmasin Airport | Rama Tours
Banjarmasin, Novotel Banjarmasin Airport

Het Novotel Banjarmasin Airport ligt pal naast de luchthaven van Banjarmasin en is daarmee een geschikte keuze als u een vroege ochtendvlucht heeft. De stad zelf ligt namelijk op ongeveer 45 minuten rijden, meer nog als het verkeer tegen zit. Als airport hotel is het uiteraard groot van opzet en ontbreekt het een beetje aan sfeer, maar de kamers en faciliteiten zijn uitstekend en met een heerlijk zwembad op de binnenplaats is het een prettige plek om na een lange excursiedag uit te rusten. <em>Kamers</em> De kamers zijn modern, strak en netjes ingericht, de kwaliteit die je mag verwachten bij een 4-sterren hotel. Uiteraard beschikken de makers over alle moderne gemakken, zoals wifi, airconditioning, een bureau, flatscreen-tv en een minibar met koffie- en theefaciliteiten. De kamers zijn onderverdeeld in superior, executive en suites. Aangezien de superior kamers al comfortabel en redelijk ruim zijn (28 m2) en we uw verblijf hier doorgaans als een ‘technische’ overnachting inplannen voor een vlucht, is een upgrade naar een luxer kamertype ons inziens niet nodig. <em>Faciliteiten</em> Een van de fijnste faciliteiten van het hotel is het grote en mooi vormgegeven zwembad op de binnenplaats. In het Square Restaurant worden goede internationale en lokale gerechten geserveerd. Verder is er een lounge met bar, een kleine spa waar massages worden gegeven en een fitnesscentrum.

Lees meer
Banjarmasin, Victoria hotel | Rama Tours
Banjarmasin, Victoria hotel

Het Victoria hotel ligt in het centrum van Banjarmasin, direct aan de rivier. Het is een redelijk eenvoudig middenklasse hotel, maar gunstig gelegen ten opzicht van de markt en lokale restaurantjes en daarmee een mooie uitvalsbasis om Banjarmasin te verkennen. Grootste pluspunt is wellicht de ligging aan de rivier; vanuit uw kamer met balkonnetje heeft u mooi zicht op de paalwoningen aan de overkant en de passerende bootjes. Kamers Een groot deel van de 70 kamers kijkt uit over de rivier, de deluxe kamers hebben tevens een balkonnetje. De kamers zijn netjes en modern ingericht, maar erg sfeervol is het niet. Ze beschikken allen over airco, t.v., waterkoker en minibar. Faciliteiten Het hotel heeft een klein restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Aan de waterkant is een looppaadje en op enkele plekken staan hier wat tafeltjes en stoeltjes, van waar u met een koffie'tje of ander drankje kunt genieten van uitzicht op de rivier en de voorbij varende bootjes. &nbsp; <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis door Kalimantan »</a>

Lees meer
Banjarmasin | Rama Tours
Banjarmasin

Banjarmasin is de gemoedelijke hoofdstad van Zuid-Kalimantan en ligt aan de Martapura en Baritorivier, twee grote rivieren die met elkaar verbonden zijn door talloze waterwegen en kanalen. Banjarmasin wordt daarom ook wel het Venetië van Azië genoemd. De mooiste verkenningstocht door Banjarmasin is per boot door de rivieren en kanalen, vooral in de namiddag vanwege de temperatuur en het mooie licht. Het is een onvergetelijke ervaring om over deze nauwe waterwegen te varen, met aan beide zijden een wirwar van huisjes op palen aan de rivieroevers. Iedereen groet je en lacht je toe, honderden kinderen spelen in het water, zwemmen naar je boot, klampen zich eraan vast of klimmen erin en varen een stukje mee. ’s Middags is iedereen terug van zijn werk, kinderen terug van school en moeders zorgen thuis voor het avondeten. Een verblijf van drie of vier dagen in Banjarmasin is niet saai en te lang – je komt er steeds terug want het is de hub om delen van centraal en zuid Kalimantan te ontdekken – en er zijn weinig tot geen toeristen. Waar maak je dat nog mee? Heel wat anders dus en veel bijzonderder dan de klongs van Bangkok of de drijvende markten in Thailand of Vietnam waar het wemelt van de buitenlanders. De drijvende markt van Lok Baintan is het interessantst, omdat op deze plek alleen oude dames in niet-gemotoriseerde bootjes aan elkaar verkopen. Het is een kleurrijke en onvergetelijke aanblik, het gekrioel van de bootjes, zonder  een onvertogen woord! Ook de markt ‘Pasar baru’ ligt aan de Marta Pura rivier en is een interessante en kleurrijke bezienswaardigheid. Om een uur of negen in de ochtends is het er nog rustig, in tegenstelling tot andere Aziatische markten waar het al vroeg in de ochtend druk kan zijn. De mensen zijn vriendelijk, willen graag op de foto en contact met je maken. . <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer
Cempaka en Martapura | Rama Tours
Cempaka en Martapura

Buiten Banjarmasin (circa 1,5 - 2 uur rijden) liggen de diamantmijnen van Cempaka, in de buurt van de stad Martapura, op 45 km afstand van Banjarmasin. In de diamantmijnen van Cempaka worden nog met ouderwetse machines meters diepe verticale schachten gegraven, waarlangs klei naar boven wordt gebracht. Grote stenen worden uit de modder verwijderd en de smerige klei wordt handmatig gewassen. Voornamelijk mannen zitten uren in het modderige water op zoek naar kleine dure edelstenen. Als iemand het geluk heeft en een steentje in zijn wasmand vindt, wordt de winst in de groep verdeeld. Officieel heten de diamantmijnen van Cempaka in het Indonesisch “Pandulangan Intan Cimpaka. Pandulangan betekent 'mijn' en Intan betekent 'ruwe diamant'. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer
Banjarmasin, Mercure hotel | Rama Tours
Banjarmasin, Mercure hotel

Het grote en moderne Mercure hotel in Banjarmasin is qua faciliteiten en service wellicht het beste hotel van de stad. Het ligt aan een winkelcentrum vast en midden in het centrum, dus de keuze aan restaurants en vertier in de avond is hier groot. Jammer genoeg ligt het niet aan de rivier en daardoor krijg je hier niet veel mee van het boeiende leven op het water. Maar als u na een meerdaagse tocht naar het binnenland even iets meer terug de ‘westerse wereld’ in wilt, is het Mercure in heel fijn toevluchtsoord. <em>Kamers</em> De 180 kamers van het Mercure Banjarmasin zijn modern en stijlvol ingericht en onderverdeeld in superior, deluxe en deluxe executive. De standaard faciliteiten die je van een Mercure hotel mag verwachten zijn in alle kamers aanwezig, zoals airconditioning, kluisje, minibar en tv. De deluxe kamers zijn een slag groter en de executive deluxe kamers hebben bovendien een ligbad. <em>Faciliteiten</em> Het hotel heeft een mooi vormgegeven buitenzwembad met poolbar en handdoekenservice. Verder zijn er twee restaurants, genaamd Rendez-Vous en Bon Appetit, waarvan het laatstgenoemde restaurant zich buiten bevindt. In de comfortabele Pure Pleasure bar kunt u terecht voor een drankje. Verder beschikt het hotel over een kleine spa en fitnessruimte.

Lees meer
Banjarmasin, Novotel Banjarmasin Airport | Rama Tours
Banjarmasin, Novotel Banjarmasin Airport

Het Novotel Banjarmasin Airport ligt pal naast de luchthaven van Banjarmasin en is daarmee een geschikte keuze als u een vroege ochtendvlucht heeft. De stad zelf ligt namelijk op ongeveer 45 minuten rijden, meer nog als het verkeer tegen zit. Als airport hotel is het uiteraard groot van opzet en ontbreekt het een beetje aan sfeer, maar de kamers en faciliteiten zijn uitstekend en met een heerlijk zwembad op de binnenplaats is het een prettige plek om na een lange excursiedag uit te rusten. <em>Kamers</em> De kamers zijn modern, strak en netjes ingericht, de kwaliteit die je mag verwachten bij een 4-sterren hotel. Uiteraard beschikken de makers over alle moderne gemakken, zoals wifi, airconditioning, een bureau, flatscreen-tv en een minibar met koffie- en theefaciliteiten. De kamers zijn onderverdeeld in superior, executive en suites. Aangezien de superior kamers al comfortabel en redelijk ruim zijn (28 m2) en we uw verblijf hier doorgaans als een ‘technische’ overnachting inplannen voor een vlucht, is een upgrade naar een luxer kamertype ons inziens niet nodig. <em>Faciliteiten</em> Een van de fijnste faciliteiten van het hotel is het grote en mooi vormgegeven zwembad op de binnenplaats. In het Square Restaurant worden goede internationale en lokale gerechten geserveerd. Verder is er een lounge met bar, een kleine spa waar massages worden gegeven en een fitnesscentrum.

Lees meer
Banjarmasin, Victoria hotel | Rama Tours
Banjarmasin, Victoria hotel

Het Victoria hotel ligt in het centrum van Banjarmasin, direct aan de rivier. Het is een redelijk eenvoudig middenklasse hotel, maar gunstig gelegen ten opzicht van de markt en lokale restaurantjes en daarmee een mooie uitvalsbasis om Banjarmasin te verkennen. Grootste pluspunt is wellicht de ligging aan de rivier; vanuit uw kamer met balkonnetje heeft u mooi zicht op de paalwoningen aan de overkant en de passerende bootjes. Kamers Een groot deel van de 70 kamers kijkt uit over de rivier, de deluxe kamers hebben tevens een balkonnetje. De kamers zijn netjes en modern ingericht, maar erg sfeervol is het niet. Ze beschikken allen over airco, t.v., waterkoker en minibar. Faciliteiten Het hotel heeft een klein restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Aan de waterkant is een looppaadje en op enkele plekken staan hier wat tafeltjes en stoeltjes, van waar u met een koffie'tje of ander drankje kunt genieten van uitzicht op de rivier en de voorbij varende bootjes. &nbsp; <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis door Kalimantan »</a>

Lees meer
Banjarmasin | Rama Tours
Banjarmasin

Banjarmasin is de gemoedelijke hoofdstad van Zuid-Kalimantan en ligt aan de Martapura en Baritorivier, twee grote rivieren die met elkaar verbonden zijn door talloze waterwegen en kanalen. Banjarmasin wordt daarom ook wel het Venetië van Azië genoemd. De mooiste verkenningstocht door Banjarmasin is per boot door de rivieren en kanalen, vooral in de namiddag vanwege de temperatuur en het mooie licht. Het is een onvergetelijke ervaring om over deze nauwe waterwegen te varen, met aan beide zijden een wirwar van huisjes op palen aan de rivieroevers. Iedereen groet je en lacht je toe, honderden kinderen spelen in het water, zwemmen naar je boot, klampen zich eraan vast of klimmen erin en varen een stukje mee. ’s Middags is iedereen terug van zijn werk, kinderen terug van school en moeders zorgen thuis voor het avondeten. Een verblijf van drie of vier dagen in Banjarmasin is niet saai en te lang – je komt er steeds terug want het is de hub om delen van centraal en zuid Kalimantan te ontdekken – en er zijn weinig tot geen toeristen. Waar maak je dat nog mee? Heel wat anders dus en veel bijzonderder dan de klongs van Bangkok of de drijvende markten in Thailand of Vietnam waar het wemelt van de buitenlanders. De drijvende markt van Lok Baintan is het interessantst, omdat op deze plek alleen oude dames in niet-gemotoriseerde bootjes aan elkaar verkopen. Het is een kleurrijke en onvergetelijke aanblik, het gekrioel van de bootjes, zonder  een onvertogen woord! Ook de markt ‘Pasar baru’ ligt aan de Marta Pura rivier en is een interessante en kleurrijke bezienswaardigheid. Om een uur of negen in de ochtends is het er nog rustig, in tegenstelling tot andere Aziatische markten waar het al vroeg in de ochtend druk kan zijn. De mensen zijn vriendelijk, willen graag op de foto en contact met je maken. . <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer
Cempaka en Martapura | Rama Tours
Cempaka en Martapura

Buiten Banjarmasin (circa 1,5 - 2 uur rijden) liggen de diamantmijnen van Cempaka, in de buurt van de stad Martapura, op 45 km afstand van Banjarmasin. In de diamantmijnen van Cempaka worden nog met ouderwetse machines meters diepe verticale schachten gegraven, waarlangs klei naar boven wordt gebracht. Grote stenen worden uit de modder verwijderd en de smerige klei wordt handmatig gewassen. Voornamelijk mannen zitten uren in het modderige water op zoek naar kleine dure edelstenen. Als iemand het geluk heeft en een steentje in zijn wasmand vindt, wordt de winst in de groep verdeeld. Officieel heten de diamantmijnen van Cempaka in het Indonesisch “Pandulangan Intan Cimpaka. Pandulangan betekent 'mijn' en Intan betekent 'ruwe diamant'. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer