Rama Tours

Derawan, Derawan Dive Resort

Het Derawan Dive Resort is een van de betere accommodaties van het eiland, met ruime airco bungalows zowel op het land als boven het glasheldere water. Verwacht echter geen paradijsje, want het wordt niet altijd even goed bijgehouden en de omgeving en vele steigers geven een beetje een rommelig beeld aan het geheel. Maar dit geldt voor heel Derawan. Voor het echte bounty-eiland gevoel kun je simpelweg beter kiezen voor een verblijf op een ander eiland in de regio, zoals Maratua of Sangalaki. Een pluspunt van het Derawan Dive Resort is echter dat je op loopafstand van het hoofdstraatje van Derawan verblijft en je dus dicht bij diverse kleine warungetjes/restaurantjes zit. Ook kun je hier goed boottours en duiktrips regelen naar omliggende eilandjes of koraalriffen, en kun je dit ook zien als een goede uitvalsbasis voor een verdere ontdekking van de regio.

Kamers

Evenals de meeste accommodaties op dit eiland, is ook het Derawan Dive Resort deels gebouwd op steigers en deels op een steiger boven zee. De superior, executive en premiere kamers zijn (in deze volgorde) oplopend in grootte, luxe en prijs. Ze superior bevinden zich op het land, de executive kamers en de premiere kamers aan het strand of boven de zee. Allen hebben in mindere of meerdere mate zeezicht, soms tussen de bomen door (superior) en soms meer op de steigers dan het water zelf. Ook bevinden zich aan de steiger nog de 5- en 6-persoons familiebungalows. Alle cottages beschikken over airco, een douche met warm water en een zitje of terras voor de deur.

Faciliteiten

Er is een duikcentrum dat bij de accommodatie zelf hoort. Deze beschikken over duikbenodigdheden en diverse speedboten om de duikstekken te bereiken. Verder is er een groot restaurant boven het water gebouwd, dat plaats biedt aan 75 personen. Er worden zowel Indonesische als westerse gerechten geserveerd.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Shilla Verburgt
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.