Rama Tours
Cuc Phuong National Park | Rama Tours
Cuc Phuong National Park

Tussen Mai Chau en Ninh Binh ligt het Cuc Phuong National park. In het park is een opvangcentrum gevestigd voor de ze...

Lees meer
Con Dao | Rama Tours
Con Dao

Een van de mooiste eilanden van Vietnam is Con Dao; een tropisch paradijs met schitterende stranden en een fantastische onderwaterwereld. Deze eilandenarchipel, bestaande uit 16 eilanden, wordt gezien als de beste duik/snorkelspot van het land.  Met een groot National Marine Park heeft de onderwaterwereld een beschermde status. Er komen vele soorten vissen en koraal voor en voor de kust zwemmen onder andere Indische zeekoeien, dolfijnen, roggen en zeeschildpadden. Het hele jaar kan er worden gedoken,  maar de beste periode loopt van maart tot juli.  In sommige periodes van het jaar (juni tot augustus) is het mogelijk om schildpadden hun eieren te zien leggen. Erg bijzonder om mee te maken! Een populair strand om de schildpadden te zien is bij Bay Canh Island.

Er zijn vele prachtige lange zandstranden te vinden, waarvan An Hai Beach en Lo Voi beach op het eiland Con Son de bekendste zijn. Hier zijn ook de meeste hotels en resorts gevestigd. Wanneer u opzoek bent naar een rustiger strand dan kunnen wij het Bai Nhat Beach aanbevelen! Houdt er wel rekening mee dat er tijdens vloed geen strand te zien is. U kunt een scootertje of fiets huren meer van het eiland te zien. De wegen op Con Dao zijn goed en rustig in vergelijking met het verkeer elders in Vietnam.

Het eiland is zo’n 120 km2 groot en 80% van het eiland is onderdeel van het Con Dao National park.  Hier is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken en te genieten van de prachtige natuur. Het park bestaat uit bergtoppen, regenwouden en bijzondere flora en fauna. Zo komen er bijzondere tropische vogels voor zoals de Nicobar pigeon (Manenduif) en red-billed tropicbird (Roodsnavelkeerkringvogel). We adviseren om een tour met gids te boeken, omdat de wandelpaden niet altijd goed worden aangegeven en u op deze  manier ook een grotere kans heeft op het zien van bijzondere vogels en dieren.

Con Dao kent een brute geschiedenis en in het Con Dao museum leert u hier meer over. De gevangenis werd in 1861 op het eiland Con Son gebouwd door de Fransen tijdens de overheersing. Hier werden gevangenen vastgehouden in erbarmelijke omstandigheden en kreeg het eiland de bijnaam Devil’s Island. Ook tijdens de Amerikaanse Vietnamoorlog werden hier gevangenen gehouden. In de beruchte Tiger Cages werden bijna 2000 politieke gevangenen opgesloten. Op de Hang Duong begraafplaats worden de overledenen geëerd.

Con Dao heeft een tropisch klimaat waarbij het droge seizoen van november tot maart loopt.

Meer informatie rondreis Vietnam »

 

Lees meer
Halong Bay | Rama Tours
Halong Bay

De betoverende turkooizen Halong Bay is een natuurwonder dat u niet mag missen.

Lees meer
Hanoi | Rama Tours
Hanoi

Hanoi is de charmante hoofdstad van Vietnam. De oude binnenstad lijkt wel een groot openluchtmuseum.

Lees meer
Ho Chi Minh City | Rama Tours
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, ligt in de schilderachtige Mekong delta in het zuiden van Vietnam.

Lees meer
Hoi An | Rama Tours
Hoi An

Hoi An is een prachtig authentiek stadje dat sinds 1999 onder bescherming staat van de Unesco.

Lees meer
Hué | Rama Tours
Hué

Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam die bekend staat om zijn prachtige architectuur.

Lees meer
Mai Chau | Rama Tours
Mai Chau

Mai Chau is een landelijk gebied met rijstterrassen en lieflijke kleine dorpjes waar diverse etnische minderheden wonen.

Lees meer
Mekong | Rama Tours
Mekong

De Mekong delta is een enorm uitgestrekt gebied in het zuiden van Vietnam waar de Mekong uitwaaiert in diverse grote zijtakken en uitmondt in de zuid Chinese zee. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Azië, heeft een totale lengte van 4.909 kilometer lang en loopt door 5 verschillende landen, China, Laos, Thailand Cambodja en Vietnam. In het zuiden van Vietnam waaiert de machtige Mekong rivier uit over een enorm gebied met moerassen, rivieren en kleine kanaaltjes: de Mekong delta.

Cantho is de grootste en belangrijkste (handels)stad in de Mekong Delta en zelfs de op twee na grootste stad van Vietnam. Cantho ligt in het hart van de Mekong delta en hier kunt u unieke boottochtjes maken door nauwe waterwegen waarbij u langs paalwoningen, drijvende markten en eindeloze rijstvelden vaart. Wat u zeker niet moet missen is de mooie drijvende markt van Cai Rang waar de lokale bevolking op authentieke wijze hun waren verkoopt.

Behalve Cantho zijn ook andere plaatsen in de Mekong uitstekend geschikt als uitvalsbasis om deze delta te ontdekken, zoals Chau Doc, Cai Be en Ben Tre. Het voordeel van de twee laatstgenoemde steden is ook dat ze dichter bij Ho Chi Minh stad liggen dan Cantho en u vanuit Saigon ook in een dagtocht de Mekong delta kunt bezoeken.

Cai Be is een klein charmant stadje op slechts twee uur rijden van Saigon. Het stadje kent veel boomgaarden met allerlei soorten fruitbomen, vele ambachtswinkeltjes en een bedrijvige landmarkt. Vanaf de, helaas elk jaar kleiner wordende, drijvende markt heeft u een schitterend uitzicht op de Franse katholieke kathedraal die fotogeniek op de achtergrond prijkt. Het gebied rondom Cai Be wordt doorsneden door vele waterwegen en kleine kanaaltje die per sampan zijn te bevaren. Ook kunt u vanuit uw hotel en fietstocht maken door de landerijen en boomgaarden op de vele eilandjes die per pont zijn te bereiken.

Ben Tre is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Mekong delta, op ongeveer 2 uur rijden van Ho Chi Minh city. Ben Tre is nog niet zo bekend en daarom een uitstekende plek om van het authentieke leven van de Mekong Delta te genieten. Het is een relatief rustig stadje met vele waterwegen, fruitplantages, marktjes en ambachtslieden. Het is een prima plek om per fiets of boot het prachtige achterland te verkennen, dat wordt gekenmerkt door de vele waterwegen, boomgaarden en kokosplantages. Een lekkernij hier zijn de heerlijke snoepjes die van kokossuiker in de lokale fabriekjes worden gebrand en nog handmatig worden verpakt.

Chau Doc ligt aan het begin van de Mekong delta, bijna op de grens met Cambodja. Vanuit Chau Doc reizen de meeste mensen door naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het stadje zelf heeft niet zoveel bezienswaardigheden, maar het is wel interessant om te zien hoe de mensen hier op de rivier wonen en werken, vooral de drijvende visfarms zijn leuk om te zien. Ook kunt u het platteland verkennen en is een bezoek aan de Cham minderheden dorpjes zeker de moeite waard.

Ook de Mekong rivier zelf is zeer geschikt voor diverse bootexcursies. Zo kunt u vanuit, onder andere, Luang Prabang een Mekong river cruise maken waarbij u kennis maakt met het dagelijkse leven van Laotianen aan de Mekong rivier. Een andere mogelijkheid is om per boot van Thailand naar Laos (of vice versa) te reizen. Meer informatie over deze boottochten vindt u bij het hoogtepunt “Boottocht over de Mekong”.

Meer informatie rondreis Vietnam »

Lees meer
Mui Né | Rama Tours
Mui Né

Mui Né bestaat uit een lange strandweg van zo’n 10 km en is één van Vietnam’s beste strandbestemmingen.

Lees meer