Rama Tours
Manokwari, Mansinam Beach hotel | Rama Tours
Manokwari, Mansinam Beach hotel

Het Mansinam Beach hotel is een eenvoudig hotel met redelijke kamers dat wweliswaar wat van het stadscentrum van Manokwari af ligt, maar in tegenstelling tot de andere fatsoenlijke hotels (Aston Niu en Swiss Belhotel) pal aan zee ligt. Ondanks de naam is het niet echt een strandhotel, want het stukje zand voor de deur kun je nauwelijks een strand noemen, maar het mooiere Pasir Putih (‘wit strand’) ligt even verderop. Het ligt dus wel aan de heldere zee en de uitzicht over de baai, het Mansinam eiland en in de verte het Arfak gebergte is mooi. <em>Kamers</em> De kamers liggen niet op palen boven zee, zoals je uit de foto’s op hun website wel zou verwachten, maar zijn gevestigd in een drie verdiepingen tellend gebouwtje op het vaste land. Wij boeken altijd de seaview kamers, want hier kom je bij dit hotel toch voor. Deze kamers zijn netjes, maar aan de kleine kant en beschikken over onder andere airconditioning en een balkonnetje. De badkamers ruiken wat muffig en worden niet altijd even goed bijgehouden. <em> </em><em>Faciliteiten</em> Het (vis-) restaurant boven het water krijgt gemengde reviews, de ene keer is het heerlijk eten en de andere keer valt het tegen. Het zal afhangen van de vangst van de dag. Je zit hier wel mooi boven zee en de bediening is vriendelijk. Verdere faciliteiten heeft het hotel niet, behalve een pooltafel waar de lokale omwonenden vaak een spelletje komen spelen.

Lees meer
Manokwari, Aston Niu | Rama Tours
Manokwari, Aston Niu

Het Aston Niu in Manokwari is een vrij modern stadshotel, het beste van de stad. Officieel wel een 4-sterren hotel, maar daar zou wel een sterretje vanaf mogen in onze optiek. Het ligt op einge afstand van de stad maar mooi op een heuvel, waardoor u vanuit het zwembad een mooi uitzicht heeft over de baai, evenals vanaf de deluxe ocean view kamers. Het hotel heeft ook diverse vergaderzalen en is een van de belangrijkste plekken van de stad voor de organisatie van conferenties. <em>Kamers</em> De 76 kamers van het Aston Niu zijn onderverdeeld in garden deluxe rooms, ocean deluxe rooms en een handjevol grote penthouses. Wij boeken standaard de ocean deluxe kamers, waarbij u, zoals de naam het al zegt, uitzicht heeft over zee. De kamers zijn redelijk ruim bemeten en comfortabel, maar nogal inpsiratieloos ingericht. Het is dan ook enigszins een zakenhotel waar u verblijft. De faciliteiten zijn desalniettemin allemaal aanwezig, zoals airconditioning, bureau’tje, kluisje, minibar, waterkoker en er is ook een klein balkonnetje. <em>Faciliteiten</em> Behalve een klein maar fijn zwembad vindt u in dit hotel ook het goede Hau Yen restaurant waar zowel Indonesische als westerse specialiteiten worden geserveerd. Ook is er een fitness centrum, worden er massages verzorgd en is er een bar op het dak.

Lees meer
Manokwari, Swiss Belhotel | Rama Tours
Manokwari, Swiss Belhotel

Het Swiss Belhotel Manokwari ligt centraal in Manokwari en strijdt in de optiek van reizigers samen met het Aston Niu om de titel ‘beste hotel van de stad’. Overigens vinden wij dat het Aston Niu dit wel wint. Maar bij beiden gaat het niet om luxe hotels, het zijn hooguit middenklasse hotels, 3 sterren ongeveer (officieel 4 sterren). Swiss Belhotel is een keten die veel hotels heeft in het oosten van Indonesië (o.a. Kalimantan, Sulawesi, de Molukken en Papua), met ongeveer vergelijkbare standaard, dus indien u in andere plaatsen heeft verbleven weet u ook wat u hier kunt verwachten: redelijk schone en redelijk nette kamers die ‘van alle moderne gemakken’ zijn voorzien (airco, kluisje, etc.), maar verder geen sfeer of bijzondere decoratie. Zakelijk zou je het ook kunnen noemen. Het ligt aan een vrij drukke weg, maar wel op loopafstand van winkelcentra en restaurants en op slechts 10 minuutjes rijden van de luchthaven. <em>Kamers</em> Evenals de andere Swiss Belhotels zijn de kamers hier (92 stuks) onderverdeeld in superior, deluxe en diverse suites, oplopend in grootte en luxe, maar onderling steeds niet heel verschillend. Met een superior of deluxe kamer zit je dus al prima, het is ook vaak maar voor een nacht en niet meer. Deze kamers beschikken over de eerder genoemde ‘alle moderne gemakken’ en grote raampartijen waardoor ze licht zijn. De kamers aan de voorkant hebben uitzicht over de baai en de beboste bergen in de verte. Helaas hebben de kamers geen balkon, dus u geniet hiervan van achter glas. <em>Faciliteiten</em> Eten doet u in het Swiss Café, niks mis mee qua eten (maar ook niet heel goed), en ook hier ontbreekt het een beetje aan ambiance. De fitnessruimte is gewoon goed en voorzien van moderne apparatuur. Het zwembad is recentelijk opnieuw betegeld en een goede plek om even af te koelen na een excursiedag in de tropische hitte. Verder beschikt het Swiss Belhotel Manokwari over een kleine spa (met sauna en jacuzzi!), een lounge en natuurlijk ook een karaoke bar, in deze regionen iets waar je bij een hotel van enige statuur niet aan ontkomt (hoe graag je het ook zou willen…).

Lees meer