Rama Tours

Let op: nieuwe toeristenbelasting ingevoerd op Bali

27 februari 2024

Bali, het eiland van tempels, stranden en culturele pracht, heeft sinds 14 februari 024 een nieuwe regeling voor internationale reizigers ingevoerd. Wat houdt deze belasting in en wat betekent het voor uw reiservaring?

Voor wie geldt de toeristenbelasting?
Met ingang van 14 februari dienen internationale reizigers die op Bali arriveren, de nieuwe toeristenbelasting te betalen. Deze belasting bedraagt 150.000 Indonesische roepia (IDR) per persoon, wat ongeveer €9 is. Ongeacht of u vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt of vanuit een andere provincie in Indonesië naar het eiland reist, de belasting is verplicht voor iedereen zonder Indonesisch paspoort.

Doel van de toeristenbelasting
De toeristenbelasting heeft tot doel de infrastructuur, zoals wegen en openbaar vervoer, te verbeteren en tegelijkertijd de natuur en Hindoe-cultuur van het eiland beter te beschermen.

Online regelen
Om de betaling van de belasting te vergemakkelijken, kunt u ervoor kiezen om de zogenaamde ‘Tourism Levy’ voorafgaand aan uw aankomst te betalen via de website van de Balinese overheid. Op deze website vult u uw gegevens in en verricht u de betaling, waarna u een QR-code ontvangt via e-mail of in de Love Bali-app. Deze QR-code kan vervolgens worden gescand bij checkpoints, zoals die op de luchthaven in Denpasar, bij aankomst op het eiland.

Het wordt sterk aanbevolen om de belasting voorafgaand aan het vertrek naar Bali te voldoen om mogelijke vertragingen of ongemakken bij aankomst te voorkomen.

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.