Rama Tours
header blog uniek overnachten in zuidoost-azië

Onvergetelijk overnachten in Zuidoost-Azië

25 november 2020

De overnachtingsplekken en accommodaties zijn een belangrijk onderdeel van elke reis. Het liefst slaap je steeds weer in een andere unieke accommodatie. Laat Zuidoost-Azië daar nou net de perfecte regio voor zijn! Wij houden er daarom ook van om in elke reis een mooie mix van verblijfsplekken te verwerken. De ene keer overnacht je in een eenvoudige houten bungalow op een onbewoond eiland en de volgende nacht verblijf je in luxe op een oude koffieplantage met fantastisch uitzicht op omringende vulkanen.

Het soort accommodatie dat bij je past verschilt natuurlijk per reiziger, want: zoveel mensen, zoveel wensen! Hieronder vind je een selectie van een aantal fantastische accommodaties, stuk voor stuk uniek. Welke is jouw favoriet?

Paradiso Village, Cubadak, Sumatra

rondreis sumatra cubadak paradiso village blog 1

One island, one resort! Paradiso Village is de enige accommodatie op het bounty-eilandje Cubadak. De comfortabele bungalows zijn gebouwd van natuurlijke materialen en liggen te midden van de kokospalmen en ruige natuur en omringd door een kristalheldere zee. Alle maaltijden zijn inbegrepen bij het verblijf op dit kleine onbewoonde stukje paradijs. Je beleeft hier ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel!

MesaStila resort, Losari, Java

rondreis java losari mesa stila resort blog 2

Het MesaStila resort is absoluut uniek in zijn soort. Luxe, stijlvol en traditioneel. In alle opzichten misschien wel het beste hotel van Java! Alleen al de locatie, op een oude koffieplantage omringd door maar liefst acht vulkanen, maakt het de moeite meer dan waard dit resort te bezoeken. En de gigantische kamers zijn de kers op de taart. Ruim opgezet en ingericht met traditionele elementen uit een vervlogen tijd. Het hele resort is een lust voor het oog!

Jungle rafts, River Kwai, Thailand

rondreis thailand kanchanaburi jungle rafts river kwai blog 3

Wil je overnachten op drijvende bamboe bungalows midden in de weelderige Thaise jungle? Dat kan bij de Jungle rafts! Je valt in slaap met het geluid van het kabbelende water op de achtergrond en staat op met de rustgevende jungle geluiden van zingende vogels, het gebrul van apen in de verte en de rustig stromende rivier. Ontsnap aan het dagelijkse leven en word één met deze overweldigende natuur. Een onvergetelijke ervaring!

Pulo Cinta Eco resort, Gorontalo, Sulawesi

rondreis indonesie gorontalo pulo cinta hotel blog 4

Het eiland Pulo Cinta heeft  met een klein beetje fantasie de vorm van een hartje. Om dit te benadrukken zijn de bungalows van Pulo Cinta Eco resort ook in deze hartvorm aangelegd. Tijdens een verblijf zal het je aan niets ontbreken. De bungalows zijn comfortabel en liggen erg privé, en de locatie is mogelijk nog beter. Een stukje paradijs op aarde!

Bambu Indah, Ubud, Bali

rondreis bali ubud bambu indah hotel blog 5

Een bijzonder boutique hotel verscholen in de weelderige natuur van Ubud. Geen kamer is hetzelfde bij Bambu Indah en de één is nog romantischer dan de ander. Zo kun je hier gelukzalig overnachten op een platform van bamboe met een ongelofelijk mooi uitzicht over de omgeving of in één van de oorspronkelijke Javaanse bruidshuizen die zijn omgebouwd tot hotelkamers. Luxe en comfort blenden hier perfect samen met de natuur.

Papua Paradise Eco resort, Raja Ampat, Papua

rondreis papua raja ampat papua paradise resort blog 6

Houten bungalows op palen boven het glasheldere water op een werkelijk schitterende plek, idyllischer dan het Papua Paradise Eco resort wordt het niet. Vanaf het privé terras voor je kamer duik je zo de zee in. Af en toe zwemt er zelfs een zeldzame zeekoe voorbij! ’s Avonds is het puur genieten als de zon langzaam wegzakt in de zee. Need we say more?

Houseboat, Backwaters van Kerala, India

rondreis india kerala backwaters houseboat blog 7

De beste manier om de beroemde backwaters van Kerala te ontdekken, is een meerdaagse tocht aan boord van een authentieke houseboat. In het verleden werden de zogenaamde kettuvallams gebruikt voor het transport van goederen, maar tegenwoordig zijn de boten omgebouwd tot drijvende minihotels die variëren in comfort van redelijk eenvoudig tot zeer luxueus. Aan boord van de stijlvolle boot zal het je aan niets ontbreken. Er is zelfs een privé kok aan boord die je de lekkerste maaltijden voorschotelt terwijl jij geniet van de rust en het uitzicht in dit unieke en waterrijke gebied. Een heerlijk verblijf!

Cilu Bintang Estate, Banda, Molukken

rondreis molukken banda eilanden cilu bintang hotel blog 8

Hoewel het toerisme in de Molukken nog echt in de kinderschoenen staat en de kwaliteit van de accommodaties vaak veel te wensen over laat, is dit echt een parel van een hotelletje. Alleen al de ligging is uniek; pal naast de restanten van Fort Nassau en direct tegenover Fort Belgica. Het statige oude pand waarin Cilu Bintang Estate is gevestigd, is prachtig gerestaureerd en klassiek ingericht met houten hemelbedden, schommelstoelen en historische schatten zoals kanonnen en oude kaarten. Eigenaar Abba en zijn familie zijn bovendien zeer gastvrij, verzorgen culinair alles tot in de puntjes en verstrekken een schat aan informatie over de culturele en natuurlijke rijkdommen van de Banda archipel.

Le Pirate Island, Labuan Bajo, Flores

rondreis flores le pirates island glamping hotel blog 9

Tijdens een overnachting in een van de comfortabele strandhutten van Le Pirate Island heeft u dit onbewoonde bounty-eiland helemaal voor uzelf! Wie heeft er niet eens over gedroomd om te overnachten op een onbewoond eiland! Wit poederzand, helderblauwe zee en prachtig kleurrijk koraal, je vindt het hier allemaal. ’s Avonds val je in slaap onder de heldere sterrenhemel met op de achtergrond het kalmerende geluid van de branding. Hier kom je volledig tot rust!

4 Rivers Floating Lodge, Koh Kong, Cambodja

rondreis cambodja koh kong 4 rivers floating lodge hotel blog 10

Last but not least, een absolute parel in Koh Kong, Cambodja: 4 Rivers Floating Lodge. De sprookjesachtige ligging van dit resort in combinatie met de luxe (drijvende) tenten en de enorme gastvrijheid van het personeel maakt de Lodge tot een fantastische verblijfsplaats. Luister naar het zachte geluid van de stromende rivier en de wilde dieren in de verte: vogels, insecten, apen en misschien zelfs een olifant! Laat je verwennen in de spa, duik de rivier in of ga kajakken door de overweldigende natuur. Je zult hoe dan ook genieten van een verblijf in de 4 Rivers Floating Lodge!

Ben je enthousiast geworden over één van deze accommodaties en wil je graag meer informatie over een reis naar Zuidoost-Azië ? Neem gerust contact met ons op!

Ja, ik wil graag meer informatie

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.