Beste Jordy,

De jet lag is langzamerhand voorbij. De herinnering aan een prachtige vakantie blijft. Het zijn prachtige landen, Vietnam spraak ons veel meer aan dan Cambodja.
De Angkor Wat is fenomenaal. Halong Bay was ook prachtig, mooie boot, prachtige tocht.
We hadden een prachtig programma. Goede hotels. Vaak kleinschalig maar dat sprak ons aan.
Sihanoukville was heerlijk. Prachtig resort en in onze ogen veel prettiger dan de moderne nieuwe flatgebouwen ernaast. Jammer dat die kust zo slecht ontwikkeld wordt. Buiten het resort was weinig te doen dus we zijn maar op het strand gebleven en dan is drie dagen ook voldoende.
De gidsen waren prima. De een sprak beter Engels dan de andere maar het ging heel goed.
Alle afspraken , afhaaltijden etc verliepen vlekkeloos. Behalve ŽŽn in Phnom Penh waar ze ons vergeten waren af te halen maar dat heeft Jurry Broekman van jullie lokale agent door tussen komst van onze hotellier prima opgelost.
Het verkeer was een ervaring op zich. duizenden scooters en motorfietsen. Hoe moet je oversteken? Brutaal zijn en gaan. Dat hebben we gedaan , aparte ervaring.
Onderweg kwamen we nog toeristen tegen die met Cathay Pacific hadden gevlogen , boven de 60 waren en wel bij de exit zaten. Met de KLM ging het prima, was wel behoorlijk duurder. De KLM stoelen zijn redelijk krap en voor een tocht van 12 uur is dat niet erg comfortabel.
We zijn verliefd geworden op het Vietnamese eten zeker in Noord Vietnam. tot nu toe vond ik het Indonesische het beste maar Vietnam heeft gewonnen. Het eten in Cambodja is niet zo bijzonder.

Al met al een geslaagde vakantie waarvoor dank.

Hartelijke groet,

Derk Jan Verstand.