Rama Tours

Rondreis Java Bali

Java en Bali zijn de twee bekendste eilanden van Indonesië. Het eiland Java is ruim 128.000 vierkante kilometer groot en heeft meer dan 140 miljoen (!) inwoners. De hoeveelheid inwoners in combinatie met het oppervlak maakt van Java het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Op Java vindt u dan ook diverse grote steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta. Op dit unieke eiland vindt u daarnaast ook veel bijzondere bezienswaardigheden zoals de wereldberoemde tempels Borobudur en Prambanan, de Ijen vulkaan, koloniale architectuur en prachtige theetuinen.

Het eiland Bali ligt ten oosten van Java en is een stuk kleiner van formaat. Dit eiland is ruim 5.700 vierkante kilometer groot en telt meer dan 4,2 miljoen inwoners. Door haar bewoners wordt Bali ook wel ‘een geschenk van god genoemd’ en iedereen die het eiland bezoekt kan dit alleen maar beamen. De heldere zee, eeuwenoude tempels en groene rijstvelden maken dat Bali momenteel het meest populaire Indonesische eiland onder toeristen is.

Tijdens een individuele rondreis door Indonesië kunt u een bezoek aan de eilanden Java en Bali gemakkelijk combineren. In twee tot drie weken tijd kunt u dan een prachtige indruk krijgen van al het moois wat deze twee eilanden te bieden hebben. Onze reisspecialisten helpen u graag bij het samenstellen van een dergelijke rondreis, die volledig is toegespitst op uw wensen. Zij hebben de eilanden meerdere malen zelf bezocht, kennen daardoor alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden, kennen de beschikbare accommodaties en weten wat er allemaal haalbaar is binnen de tijd die u beschikbaar heeft voor uw vakantie.

Vrijblijvend reisplan aanvragen

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten van een gecombineerde rondreis Java en Bali

Een gecombineerde rondreis naar Java en Bali is iets wat u lang bij zal blijven, want de beide eilanden hebben veel memorabele bezienswaardigheden. Op Java is alleen de hectische hoofdstad van Indonesië, Jakarta, is al iets wat veel reizigers nog nooit hebben meegemaakt. Jakarta kan gemakkelijk als uitvalsbasis gebruikt worden om van hieruit bijvoorbeeld de botanische tuinen van Bogor te bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om uit te wijken naar rustigere steden als Bandung of Yogyakarta.

Bandung staat bijvoorbeeld bekend om de koloniale wijken die er te vinden zijn uit de tijd dat Indonesië een Nederlandse kolonie was. Daarnaast vindt u er prachtige uitgestrekte theevelden en de actieve vulkaan Tangkuban Perahu. In Yogyakarta kunt u dan juist weer perfect winkelen, uit eten en genieten van de muziek die er ’s avonds op straat wordt gespeeld. Yogyakarta is ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het boeddhistisch tempelcomplex Borobudur. Dit bezoek is vooral een aanrader tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Marjo Derikx
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naast Jakarta, Bandung en Yogyakarta, kunt u ook een bezoek aan steden als Solo City, Surabaya of Malang overwegen. Nadat u Java gezien heeft, reist u gemakkelijk door naar Bali, waar u al snel kennis zult maken met het Balinese Hindoeïsme. Dit is een bijzonder gegeven, aangezien de andere Indonesische eilanden overwegend islamitisch zijn. Een gevolg van het Balinese Hindoeïsme zijn de vele tempels die het eiland rijk is. Het eiland wordt in de volksmond niet voor niets Pulau Dewata genomend, wat ‘Godeneiland’ betekent.

Op Bali kunt u diverse plaatsen bezoeken zoals Kuta, Candidasa, Lovina, Sukawati, Batubulan en Ubud. Vooral de omgeving van Ubud is prachtig en leent zich uitstekend voor wandelingen, zoals de Campuhan Ridge Walk. Daarnaast kun u in deze regio het beroemde Monkey Forest bezoeken, een tropisch bos met meer dan 300 apen. Daarnaast heeft Bali een aantal heerlijke stranden, een aantal actieve vulkanen en kunt u er bijvoorbeeld ook raften op snelstromende rivieren. Of u nu komt voor cultuur, ontspanning of avontuur, Bali heeft op ieder vlak meer dan genoeg te bieden.

Java en Bali bezoeken met Rama Tours

Wilt u een reis maken naar de prachtige Indonesische eilanden Java en Bali? Dan zult u begrijpen dat het best wat planning vereist om in relatief korte tijd zoveel mogelijk van beide eilanden te kunnen zien. De reisspecialisten van Rama Tours staan daarom klaar om u hierbij te assisteren. Op basis van de wensen en eisen van u en uw reisgenoten kunnen wij, in nauw overleg met u, een haalbaar reisplan voor u opstellen. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben zijn de door u beoogde reisperiode, uw budget en uw wensen op het gebied van accommodaties en bezienswaardigheden.

Vrijblijvend reisplan aanvragen

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 139 beoordelingen

Meer recensies

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.