Rama Tours

Raja Ampat, Papua Explorers Dive Resort

Het Papua Explorers Dive Resort ligt aan de zuidkust van het schitterende eiland Gam, in het hart van Raja Ampat. Het is een van de mooiste accommodaties van deze archipel, waar het toerisme verder nog in de kinderschoenen staat. De bungalows staan op palen in de helderblauwe zee, met uitstekende koraalriffen op korte zwemafstand en de tropische jungle met paradijsvogels in het achterland. Wat wil je als reiziger nog meer? Het enige wat een beetje ontbreekt is een strand, maar met de vele heerlijke zit- en ligplekken bij uw eigen bungalow en op de vlonders van de rest van het resort, is dat niet een heel groot gemis. Het Papua Explorers Dive Resort is hoe dan ook een paradijselijke accommodatie.

Kamers

Er zijn slechts 15 bungalows aanwezig, allen zijn gebouwd op palen boven het water en zijn zeer ruim en comfortabel. Het grootste deel van de bungalows (12 stuks) zijn de zogeheten deluxe bungalows, deze bemeten maar liefst 72 m2, waarvan het woon/slaapgedeelte zo’n 50 m2 beslaat en er een terras is van zo’n 20 m2. Vanaf dit terras kunt u zo de zee in om te gaan zwemmen of snorkelen. De inrichting is uiteraard vooral van hout (prachtige houten vloeren!) en beschikken over klamboe’s, fijne zitjes, ventilator (geen airco), schrijftafeltje, salontafeltje en een goed uitgeruste badkamer met warm water en diverse cosmetische producten. Een slag kleiner dan de deluxe bungalows zijn de superior bungalows (55 m2), waar er slechts 2 van zijn. De inrichting is net iets simpeler en het terras voor de bungalow kleiner. Als laatste is er ook nog 1 grote familie villa, zoals de naam al doet vermoeden vooral; geschikt voor families. Het komt eigenlijk neer op 2 geschakelde deluxe bungalows.

Faciliteiten

Het mooie, 300 m2 grote open-air restaurant staat evenals de bungalows op palen in het water en is een hele fijne plek om te genieten van een drankje en heerlijke maaltijd die vers voor u wordt bereid. Op de pier die vanaf het resort de zee in steekt is tevens een verhoogd platform aanwezig met mooie rode loungestoelen en ligbedden, hier worden tevens diverse spa-behandelingen zoals massages verzorgd. Er is nog een tweede platform met ligbedden aan het einde van de pier waar het water dieper wordt en je de vele vissen gewoon vanaf de vlonders kunt zien. Voor duiken zit je op Raja Ampat altijd wel goed, maar vanaf deze plek zit u nog extra centraal ten opzichte van de mooiste duikstekken (bijv. Manta Point en Cape Kri). Bij het goede duikcentrum kunt u trips regelen naar deze plekken, evenals naar verder weg gelegen eilandjes en het ‘vaste land’ van het grote eiland Waigeo voor het observeren van de bijzondere paradijsvogels.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Henk Halferkamps
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.