Rama Tours

Raja Ampat, Misool Eco Resort

Als er één hotel voldoet aan het predicaat ‘droombestemming’ of ‘paradijs’, dan is het wel het Misool Eco Resort. Eigenlijk komen we er superlatieven voor tekort. Gelegen op een schitterend tropisch eilandje met waanzinnig mooie verlaten strandjes in het zuiden van Raja Ampat, ver weg van steden en bebouwing (ruim 200 kilometer van ieder ander hotel!), bestaat het Misool Eco Resort uit luxe bungalows op palen boven een glasheldere zee met de meest gezonde koraalriffen ter wereld. Vissen in alle kleuren en maten, de biodiversiteit is hier ongelooflijk! De aanwezigheid van (onschuldige) rifhaaien geeft meestal aan dat de riffen gezond zijn en hier zie je ze gewoon vanaf het strand rondzwemmen. Ondertussen verdient dit resort ook volledig de titel ‘eco resort’; een aanzienlijk deel van de verdiensten vloeien terug naar natuurbescherming of financiële steun aan de lokale bevolking. Geen wonder dat het Misool Eco Resort diverse prijzen heeft gewonnen en genoemd wordt in onder andere de National Geographic, Condé Nast en gerenommeerde media als The New York Times en The Guardian. Het kost zeker (veel) tijd om er te komen en het is verre van goedkoop, maar dan verblijf je ook in een resort dat wereldwijd eigenlijk nauwelijks zijn gelijke kent.

Kamers

Verspreid over het eilandje liggen 19 bungalows, verdeeld over twee gebieden: North Lagoon en South Beach. In de North Lagoon liggen de 8 befaamde water cottages die vaak prijken op de fotocovers van reismagazines. Ze liggen aan weerszijde van de hoefijzervormige baai met karst rotsen en de turquoise lagune. Het prachtige huisrif ligt op korte zwemafstand van deze bungalows, waarbij je gemakkelijk het water in kunt vanaf het trapje en het terras van de bungalow zelf. De cottages worden met elkaar, het restaurant en het duikcentrum verbonden. Ook is er aan deze baai een klein strandje omzoomd door palmbomen. Behalve de water cottages liggen er aan deze kant van het eiland ook 4 grotere villa’s, op de kop van beide zijden van de baai. In het South Beach gedeelte van het eiland staan 7 villa’s, iets van elkaar verschillend qua inrichting, maar ongeveer gelijk. Deze liggen weliswaar niet boven het water op palen, maar het kleine paradijselijke strandje hier is eveneens van een ongekende schoonheid. Alle cottages van Misool zijn luxe ingericht, met natuurstenen vloeren, schitterende houten meubels, een halfopen badkamer en faciliteiten zoals airconditioning, minibar en klamboes. Alle cottages hebben een privé terrasje met uitzicht over zee, strand en het tropische groen. De grotere villa’s hebben een apart woon- en slaapgedeelte.

Faciliteiten

Het restaurant paviljoen aan de North Lagoon kijkt uit over de zee en is een fijne plek om in de koelte van de schaduw te genieten van een cocktail of heerlijke maaltijd, terwijl de babyhaaien in het ondiepe water achter de visjes aanjagen. Het is een klein wonder hoe het restaurant op deze afgelegen plek zulke topcuisine kan leveren. Verder is er een spa paviljoen waar je terecht kunt voor massages en andere wellness-behandelingen. Uiteraard is er bij het Misool Eco Resort ook een goed duikcentrum aanwezig, met uitstekende equipment en dito duikgidsen die de regio en de duikspots als hun broekzak kennen.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.