Rama Tours

Raja Ampat, Misool Eco Resort

Als er één hotel voldoet aan het predicaat ‘droombestemming’ of ‘paradijs’, dan is het wel het Misool Eco Resort. Eigenlijk komen we er superlatieven voor tekort. Gelegen op een schitterend tropisch eilandje met waanzinnig mooie verlaten strandjes in het zuiden van Raja Ampat, ver weg van steden en bebouwing (ruim 200 kilometer van ieder ander hotel!), bestaat het Misool Eco Resort uit luxe bungalows op palen boven een glasheldere zee met de meest gezonde koraalriffen ter wereld. Vissen in alle kleuren en maten, de biodiversiteit is hier ongelooflijk! De aanwezigheid van (onschuldige) rifhaaien geeft meestal aan dat de riffen gezond zijn en hier zie je ze gewoon vanaf het strand rondzwemmen. Ondertussen verdient dit resort ook volledig de titel ‘eco resort’; een aanzienlijk deel van de verdiensten vloeien terug naar natuurbescherming of financiële steun aan de lokale bevolking. Geen wonder dat het Misool Eco Resort diverse prijzen heeft gewonnen en genoemd wordt in onder andere de National Geographic, Condé Nast en gerenommeerde media als The New York Times en The Guardian. Het kost zeker (veel) tijd om er te komen en het is verre van goedkoop, maar dan verblijf je ook in een resort dat wereldwijd eigenlijk nauwelijks zijn gelijke kent.

Kamers

Verspreid over het eilandje liggen 19 bungalows, verdeeld over twee gebieden: North Lagoon en South Beach. In de North Lagoon liggen de 8 befaamde water cottages die vaak prijken op de fotocovers van reismagazines. Ze liggen aan weerszijde van de hoefijzervormige baai met karst rotsen en de turquoise lagune. Het prachtige huisrif ligt op korte zwemafstand van deze bungalows, waarbij je gemakkelijk het water in kunt vanaf het trapje en het terras van de bungalow zelf. De cottages worden met elkaar, het restaurant en het duikcentrum verbonden. Ook is er aan deze baai een klein strandje omzoomd door palmbomen. Behalve de water cottages liggen er aan deze kant van het eiland ook 4 grotere villa’s, op de kop van beide zijden van de baai. In het South Beach gedeelte van het eiland staan 7 villa’s, iets van elkaar verschillend qua inrichting, maar ongeveer gelijk. Deze liggen weliswaar niet boven het water op palen, maar het kleine paradijselijke strandje hier is eveneens van een ongekende schoonheid. Alle cottages van Misool zijn luxe ingericht, met natuurstenen vloeren, schitterende houten meubels, een halfopen badkamer en faciliteiten zoals airconditioning, minibar en klamboes. Alle cottages hebben een privé terrasje met uitzicht over zee, strand en het tropische groen. De grotere villa’s hebben een apart woon- en slaapgedeelte.

Faciliteiten

Het restaurant paviljoen aan de North Lagoon kijkt uit over de zee en is een fijne plek om in de koelte van de schaduw te genieten van een cocktail of heerlijke maaltijd, terwijl de babyhaaien in het ondiepe water achter de visjes aanjagen. Het is een klein wonder hoe het restaurant op deze afgelegen plek zulke topcuisine kan leveren. Verder is er een spa paviljoen waar je terecht kunt voor massages en andere wellness-behandelingen. Uiteraard is er bij het Misool Eco Resort ook een goed duikcentrum aanwezig, met uitstekende equipment en dito duikgidsen die de regio en de duikspots als hun broekzak kennen.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Kees van Niejenhuis
General Manager
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Raja Ampat, Papua Explorers Dive Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Papua Explorers Dive Resort

Het Papua Explorers Dive Resort ligt aan de zuidkust van het schitterende eiland Gam, in het hart van Raja Ampat. Het is een van de mooiste accommodaties van deze archipel, waar het toerisme verder nog in de kinderschoenen staat. De bungalows staan op palen in de helderblauwe zee, met uitstekende koraalriffen op korte zwemafstand en de tropische jungle met paradijsvogels in het achterland. Wat wil je als reiziger nog meer? Het enige wat een beetje ontbreekt is een strand, maar met de vele heerlijke zit- en ligplekken bij uw eigen bungalow en op de vlonders van de rest van het resort, is dat niet een heel groot gemis. Het Papua Explorers Dive Resort is hoe dan ook een paradijselijke accommodatie. <em>Kamers</em> Er zijn slechts 15 bungalows aanwezig, allen zijn gebouwd op palen boven het water en zijn zeer ruim en comfortabel. Het grootste deel van de bungalows (12 stuks) zijn de zogeheten deluxe bungalows, deze bemeten maar liefst 72 m2, waarvan het woon/slaapgedeelte zo’n 50 m2 beslaat en er een terras is van zo’n 20 m2. Vanaf dit terras kunt u zo de zee in om te gaan zwemmen of snorkelen. De inrichting is uiteraard vooral van hout (prachtige houten vloeren!) en beschikken over klamboe’s, fijne zitjes, ventilator (geen airco), schrijftafeltje, salontafeltje en een goed uitgeruste badkamer met warm water en diverse cosmetische producten. Een slag kleiner dan de deluxe bungalows zijn de superior bungalows (55 m2), waar er slechts 2 van zijn. De inrichting is net iets simpeler en het terras voor de bungalow kleiner. Als laatste is er ook nog 1 grote familie villa, zoals de naam al doet vermoeden vooral; geschikt voor families. Het komt eigenlijk neer op 2 geschakelde deluxe bungalows. <em>Faciliteiten</em> Het mooie, 300 m2 grote open-air restaurant staat evenals de bungalows op palen in het water en is een hele fijne plek om te genieten van een drankje en heerlijke maaltijd die vers voor u wordt bereid. Op de pier die vanaf het resort de zee in steekt is tevens een verhoogd platform aanwezig met mooie rode loungestoelen en ligbedden, hier worden tevens diverse spa-behandelingen zoals massages verzorgd. Er is nog een tweede platform met ligbedden aan het einde van de pier waar het water dieper wordt en je de vele vissen gewoon vanaf de vlonders kunt zien. Voor duiken zit je op Raja Ampat altijd wel goed, maar vanaf deze plek zit u nog extra centraal ten opzichte van de mooiste duikstekken (bijv. Manta Point en Cape Kri). Bij het goede duikcentrum kunt u trips regelen naar deze plekken, evenals naar verder weg gelegen eilandjes en het ‘vaste land’ van het grote eiland Waigeo voor het observeren van de bijzondere paradijsvogels.

Lees meer
Raja Ampat, Biodiversity Nature Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Biodiversity Nature Resort

Het Raja Ampat Biodiversity Nature Resort is een van de beste accommodaties op het eiland Gam, en tevens een van de beste in Raja Ampat. Als u hier per boot aan komt en voet zet op het spierwitte strand, gelegen aan een prachtige, met jungle omzoomde baai en kristalhelder water zo voor de deur, dan kun je haast niet anders dan concluderen dat je in een tropisch paradijs bent beland. Het is geen overdreven luxe resort, maar de houten bungalows zijn erg comfortabel en passen perfect in de waanzinnig mooie omgeving. Hier kunnen de schoenen uit en doet u even niets anders dan puur genieten van de natuur, de rust en de uitstekende culinaire verzorging. Een bijkomend voordeel van dit resort is dat het aan een goed strand ligt, waar zelfs bij vloed nog veel van over blijft (op veel andere plekken is dat niet zo). <em>Kamers</em> Het resort doet zijn naam eer aan, want de cottages zijn volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen uit de omgeving en gebouwd door lokale ambachtslieden uit de naburige dorpen. De kamers zijn onderverdeeld in standaard, superior en deluxe, oplopend in grootte en luxe, alhoewel de verschillen tussen de kamertypes erg klein zijn. Alle cottages bestaan voornamelijk uit hout, beschikken over een veranda met hangmat voor de deur, hebben zeezicht en zijn ingericht met groot bed met muggennet, een ventilator en bekleding/beddengoed met typische Papua-printen. Fijn detail ook aan de kamers is dat er een waterdispenser aanwezig is. De twee standaard cottages ('raja ampat cottages') zijn 42 m2 groot en de superior cottages 46 m2. Beiden beschikken over een eigen badkamer, alhoewel er alleen koud water door de leidingen stroomt. De deluxe cottages zijn het grootst en het beste (55 m2), hebben een apart woon- en slaapgedeelte en een ruime douche met warm water. Ze zijn geschikt voor maximaal 4 personen. <em>Faciliteiten</em> Dit is tevens een duikresort en er is dus een duikcentrum aanwezig met goede materialen, gidsen en drie speedboten van verschillende grootte. Ook worden er kayaks verhuurd, waarmee u heerlijk op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. Er zijn bij het Biodiversity Nature Resort veel fijne plekken om te zitten/ontspannen. Uiteraard kan dat op uw veranda in uw eigen hangmat of zitje, maar ook bij het kleine barretje op het strand, in de fauteuils op de jetty en in het restaurant gedeelte. De gasten zijn over het algemeen zeer enthousiast over het eten dat hier geserveerd wordt!

Lees meer
Raja Ampat, Misool Eco Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Misool Eco Resort

Als er één hotel voldoet aan het predicaat ‘droombestemming’ of ‘paradijs’, dan is het wel het Misool Eco Resort. Eigenlijk komen we er superlatieven voor tekort. Gelegen op een schitterend tropisch eilandje met waanzinnig mooie verlaten strandjes in het zuiden van Raja Ampat, ver weg van steden en bebouwing (ruim 200 kilometer van ieder ander hotel!), bestaat het Misool Eco Resort uit luxe bungalows op palen boven een glasheldere zee met de meest gezonde koraalriffen ter wereld. Vissen in alle kleuren en maten, de biodiversiteit is hier ongelooflijk! De aanwezigheid van (onschuldige) rifhaaien geeft meestal aan dat de riffen gezond zijn en hier zie je ze gewoon vanaf het strand rondzwemmen. Ondertussen verdient dit resort ook volledig de titel ‘eco resort’; een aanzienlijk deel van de verdiensten vloeien terug naar natuurbescherming of financiële steun aan de lokale bevolking. Geen wonder dat het Misool Eco Resort diverse prijzen heeft gewonnen en genoemd wordt in onder andere de National Geographic, Condé Nast en gerenommeerde media als The New York Times en The Guardian. Het kost zeker (veel) tijd om er te komen en het is verre van goedkoop, maar dan verblijf je ook in een resort dat wereldwijd eigenlijk nauwelijks zijn gelijke kent. <em>Kamers</em> Verspreid over het eilandje liggen 19 bungalows, verdeeld over twee gebieden: North Lagoon en South Beach. In de North Lagoon liggen de 8 befaamde water cottages die vaak prijken op de fotocovers van reismagazines. Ze liggen aan weerszijde van de hoefijzervormige baai met karst rotsen en de turquoise lagune. Het prachtige huisrif ligt op korte zwemafstand van deze bungalows, waarbij je gemakkelijk het water in kunt vanaf het trapje en het terras van de bungalow zelf. De cottages worden met elkaar, het restaurant en het duikcentrum verbonden. Ook is er aan deze baai een klein strandje omzoomd door palmbomen. Behalve de water cottages liggen er aan deze kant van het eiland ook 4 grotere villa’s, op de kop van beide zijden van de baai. In het South Beach gedeelte van het eiland staan 7 villa’s, iets van elkaar verschillend qua inrichting, maar ongeveer gelijk. Deze liggen weliswaar niet boven het water op palen, maar het kleine paradijselijke strandje hier is eveneens van een ongekende schoonheid. Alle cottages van Misool zijn luxe ingericht, met natuurstenen vloeren, schitterende houten meubels, een halfopen badkamer en faciliteiten zoals airconditioning, minibar en klamboes. Alle cottages hebben een privé terrasje met uitzicht over zee, strand en het tropische groen. De grotere villa’s hebben een apart woon- en slaapgedeelte. <em>Faciliteiten</em> Het restaurant paviljoen aan de North Lagoon kijkt uit over de zee en is een fijne plek om in de koelte van de schaduw te genieten van een cocktail of heerlijke maaltijd, terwijl de babyhaaien in het ondiepe water achter de visjes aanjagen. Het is een klein wonder hoe het restaurant op deze afgelegen plek zulke topcuisine kan leveren. Verder is er een spa paviljoen waar je terecht kunt voor massages en andere wellness-behandelingen. Uiteraard is er bij het Misool Eco Resort ook een goed duikcentrum aanwezig, met uitstekende equipment en dito duikgidsen die de regio en de duikspots als hun broekzak kennen.

Lees meer
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Resort

Het Raja Ampat Dive Resort zou je voor de standaarden in deze regio een middenklasse accommodatie kunnen noemen. Duidelijk een stuk beter dan de zeer basic homestays aan het strand, maar ook zeker niet op het niveau van het handjevol ‘luxe’ resorts dat Raja Ampat rijk is. Het heeft plussen en minnen. Dit hotel is gelegen op een mooie plek aan de zuidkust van het grote eiland Waigeo, met glashelder water en duikstekken die dichtbij liggen. Vanwege de ligging en het omringende tropische bos voelt het rustig en op een fijne manier afgezonderd van de moderne wereld. Het is vanwege deze ligging in tegenstelling tot de andere duurdere accommodaties een goede uitvalsbasis voor tripjes naar het binnenland (andere resorts liggen vaak op veel kleinere eilanden zoals Kri, Birie en Mansuar). Het Raja Ampat Dive Resort organiseert deze trips zelf en ook zijn er veel verschillende boottochtjes te boeken, om te duiken, te snorkelen of te genieten van de waanzinnig mooie landschappen van deze archipel. Het terrein zelf heeft leuke vlonders om over rond te lopen en een comfortabele gemeenschappelijke lounge met lectuur, waar u met andere reizigers kunt bijpraten over de (duik-) belevenissen van de dag. Het wordt soms allemaal echter niet zo goed bijgehouden en er moet wat meer aandacht besteed worden aan schoonmaken en opruimen. <em>Kamers</em> Over de 12 bungalows en 2 familiekamers eveneens gemengde gevoelens, want de huisjes verschillen nogal in standaard; de nieuwere zijn lichter en veel fijner om in te verblijven dan de oudere huisjes, die wat donker zijn en last hebben van achterstallig onderhoud. We kunnen een voorkeur voor de nieuwere huisjes wel doorgeven, maar het blijft afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van aankomst. Alle kamers zijn bijna volledig opgetrokken uit hout en vrij ruim (32 m2 voor de gewone bungalows en 60 m2 voor de familiekamers). Ze beschikken over airconditioning, badkamer met toilet en warm water, klamboe en terrasje voor de deur (soms met een hangmat). <em>Faciliteiten</em> In het aangename restaurant/lounge gedeelte worden de drie dagelijkse inbegrepen maaltijden geserveerd, het is soms een klein wonder wat ze op deze afgelegen plek allemaal voor lekkers kunnen serveren. Verder is er als dive resort uiteraard een duikcentrum, met redelijke equipment (moderne Bauer compressoren en Aqualung en Cressi duikuitrusting) en goede duikgidsen die de omgeving als hun broekzak kennen.

Lees meer
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Lodge | Rama Tours
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Lodge

Prachtig kleinschalig resortje op het paradijselijke eiland Mansuar, vlak naast het bekendere en drukkere eiland Kri. Het ligt pal aan de glasheldere zee, met in het achterland dicht tropisch bos waar u wellicht een paradijsvogel kunt spotten. De kamers zijn heel comfortabel, de culinaire verzorging is goed en u hoeft maar een paar stappen te doen naar het strand en de uitgebreide snorkelmogelijkheden. Wat wil een mens nog meer op vakantie? Lekker de schoenen uit en op blote voeten of slippers de omgeving ontdekken, of onder de waterspiegel genieten van al het moois dat de onaangetaste koraalriffen te bieden hebben. <em>Kamers</em> Raja Ampat Dive Lodge heeft 27 kamers, allen voorzien van airconditioning, 24 uur per dag elektriciteit (uitzonderlijk in deze uithoek van de wereld) en warm water. De kamers zijn verder onderverdeeld in deluxe beachfront rooms (20 stuks) en 7 standard rooms, die iets eenvoudiger zijn en net iets verder van de kust liggen. De deluxe beachfront rooms zijn 40 m2 groot, liggen zoals de naam al doet vermoeden aan het strand en zijn behalve airconditioning voorzien van een fan aan het plafond, een klamboe, nette badkamer, tafeltje met stoeltjes, terrasje voor de deur en een koelkastje. De standaard kamers zijn met 25 m2 duidelijk een slag kleiner, hebben wel ongeveer dezelfde faciliteiten, maar geen plafond ventilator en koelkastje. <em>Faciliteiten</em> Aan de kust liggen looppaden op vlonders die het restaurant en de andere gebouwtjes met elkaar verbinden en ook een mooie plek zijn om tropische vissen of misschien zelfs een schildpad te spotten zonder nat te worden. Verder beschikt de Raja Ampat Dive Lodge over een goed ‘open air’ restautant en zelfs een mooie spa, waar u terecht kunt voor massages en andere wellness behandelingen. Bij het duikcentrum kunt u zowel duiktripjes als andere boottochtjes organiseren, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt bij het eilandje Fam. Ook kunnen er kanotochten worden georganiseerd.

Lees meer
Raja Ampat, Mandos Guest House | Rama Tours
Raja Ampat, Mandos Guest House

Mandos is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen op een prachtig plekje aan de zuidwestkust van het eiland Waigeo. Aangezien het als een van de weinige guesthouses via de weg bereikbaar is, is het een goede uitvalsbasis om het ongerepte binnenland van Waigeo te ontdekken. Het bestaat uit slechts een paar bungalowtjes en er is een eetgelegenheid. De bungalowtjes zijn heel simpel en beschikken niet over een eigen toilet, maar het uitzicht op de azuurblauwe zee en de mooie natuur maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay).

Lees meer
Raja Ampat, Kordiris Homestay | Rama Tours
Raja Ampat, Kordiris Homestay

Kordiris is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen op een paradijselijk plekje aan de oostkust van het eilandje Gam. Het bestaat uit slechts een paar bungalowtjes en er is een eetgelegenheid aan het strand. De bungalowtjes waar u in verblijft staan op palen in het water. De bungalowtjes zijn heel simpel en beschikken niet over een eigen toilet, maar het uitzicht op de azuurblauwe zee, het spierwitte zand en de mangroven maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay).

Lees meer
Raja Ampat, Papua Paradise Ecoresort | Rama Tours
Raja Ampat, Papua Paradise Ecoresort

Het Papua Paradise Ecoresort ligt op een werkelijk schitterende plek op het kleine eiland Birie, onderdeel van de Raja Ampat archipel. Deze accommodatie doet zijn naam eer aan: het is een waar paradijsje, met prachtige bungalows op palen boven het glasheldere zeewater, een achterland met weelderige jungle en uitstekende culinaire verzorging in het restaurant aan zee. <em>Kamers</em> Het resort bestaat uit 26 goede en ruime houten bungalows op palen boven het water, verdeeld in 16 superior bungalows en 10 deluxe bungalows. Alle kamers beschikken over een heerlijk terras aan het water, van waaruit u zo de zee in kunt, de zonsondergang kunt zien en met enig geluk zelfs een zeer zeldzame zeekoe kunt spotten vanaf de comfortabele ligbedden. De superior bungalows zijn met 70 m2 al zeer ruim te noemen en zijn smaakvol ingericht met houten meubelen, ventilators en zowel een hangmat als ligbedden op het terras. De deluxe bungalows zijn met 85 m2 net een slag groter en beschikken naast een comfortabele zithoek ook over een ruimer terras en een minibar. Ze hebben door de inrichting met teakwood en de Asmat-kunst een luxere uitstraling dan de superior bungalows. <em>Faciliteiten</em> Een zwembad heeft het resort niet, maar met het kristalheldere, warme water voor de deur is dat ook geheel niet nodig. Het goede restaurant waar de dagelijkse (inbegrepen) maaltijden worden geserveerd is net als de bungalows boven zee gebouwd. Ook is er een spa aanwezig, die een luxe uitstraalt die u niet verwacht in deze verre uithoek van de wereld. Het duikcentrum van het resort is eveneens goed; de duikgidsen zijn professioneel en goed thuis in deze regio, ook kunt u er Padi cursussen volgen.

Lees meer
Raja Ampat, Yen Koranu Homestay | Rama Tours
Raja Ampat, Yen Koranu Homestay

Yen Koranu is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen aan de noordkust van het eilandje Kri. Het bestaat uit een groeiend aantal bungalowtjes (ze worden met regelmaat bijgebouwd) en er is een eetgelegenheid aan het strand. De meeste bungalowtjes beschikken over een eigen toilet, wat bij veel homestays op Kri niet zo is. Sommige bungalowtjes staan op palen aan zee. De bungalowtjes zijn heel simpel maar het uitzicht op de azuurblauwe zee en het spierwitte zand maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay). Deze dagen heeft u alle tijd om tot rust te komen, bijzondere vogels te spotten of naar hartenlust te snorkelen en te duiken. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Papua" href="/rondreis-papua/">Meer informatie rondreis Papua »</a>

Lees meer
Raja Ampat, Sorido Bay Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Sorido Bay Resort

Het Sorido Bay Resort opende in 2004 en was toentertijd het eerste echte luxe verblijf met westerse faciliteiten in deze onderontwikkelde uithoek van Indonesië. Het is eigenlijk het luxere zusje van het Kri Eco Resort, dat onder hetzelfde management valt (de duikorganisatie Papua Diving). Ook vandaag de dag zijn er in Raja Ampat nog nauwelijks hotels die deze standaard halen. Het ligt aan de noordoostpunt van het langgerekte eiland Kri, dat tegenwoordig het eiland is met de meeste accommodaties van deze 'viervorsteneilanden'.  Het resort ligt echter afgelegen en rustig en is zeer kleinschalig (slechts 7 bungalows). Het biedt hierdoor een hoge mate van persoonlijke service en exclusiviteit. Met een mooi huisrif en de bekende duikstek Cape Kri vlak voor de kust is dit de ideale uitgangsbasis voor het maken van snorkel- en duiktrips in de omgeving. <em>Kamers</em> De 5 Sentani bungalows hebben een oppervlakte van 65 m2 en zijn voorzien van een slaapkamer, televisie, badkamer met toilet en douche en een ruime veranda. De 2 ruimere Kaimana bungalows zijn maar liefst 90 m2 groot en hebben daarnaast nog een aparte woonkamer. Deze kan ook worden omgetoverd in een extra slaapkamer, waardoor dit type bungalow uitermate geschikt is voor families of samen reizende stellen. Alle bungalows hebben een spectaculair uitzicht over de baai en zijn van alle moderne gemakken voorzien, waaronder airconditioning, minibar, kluisje en een heerlijk zonterras. <em>Faciliteiten</em> Het resort is gemaakt door en voor duikliefhebbers. Hoogtepunt van uw verblijf is dan ook het duiken in de prachtige omgeving. Het Sorido Bay heeft dan ook een goed uitgerust duikcentrum, met moderne materialen en bekwaam personeel die de omgeving en de duikstekken op hun duimpje kent. Het hoofdgebouw biedt toegang tot de lobby, het restaurant, de keuken, internet ruimte, lounge en kluisjes. Er is een klein spa-gedeelte waar onder andere massages worden verzorgd. In het uitstekende restaurant kunt u ’s avonds onder genot van uw maaltijd genieten van het uitzicht over de baai. U kunt tevens gebruik maken van kayaks om op eigen gelegenheid het eiland rond te gaan. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Papua" href="/rondreis-papua/">Meer informatie rondreis Papua »</a>

Lees meer
Raja Ampat, Papua Explorers Dive Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Papua Explorers Dive Resort

Het Papua Explorers Dive Resort ligt aan de zuidkust van het schitterende eiland Gam, in het hart van Raja Ampat. Het is een van de mooiste accommodaties van deze archipel, waar het toerisme verder nog in de kinderschoenen staat. De bungalows staan op palen in de helderblauwe zee, met uitstekende koraalriffen op korte zwemafstand en de tropische jungle met paradijsvogels in het achterland. Wat wil je als reiziger nog meer? Het enige wat een beetje ontbreekt is een strand, maar met de vele heerlijke zit- en ligplekken bij uw eigen bungalow en op de vlonders van de rest van het resort, is dat niet een heel groot gemis. Het Papua Explorers Dive Resort is hoe dan ook een paradijselijke accommodatie. <em>Kamers</em> Er zijn slechts 15 bungalows aanwezig, allen zijn gebouwd op palen boven het water en zijn zeer ruim en comfortabel. Het grootste deel van de bungalows (12 stuks) zijn de zogeheten deluxe bungalows, deze bemeten maar liefst 72 m2, waarvan het woon/slaapgedeelte zo’n 50 m2 beslaat en er een terras is van zo’n 20 m2. Vanaf dit terras kunt u zo de zee in om te gaan zwemmen of snorkelen. De inrichting is uiteraard vooral van hout (prachtige houten vloeren!) en beschikken over klamboe’s, fijne zitjes, ventilator (geen airco), schrijftafeltje, salontafeltje en een goed uitgeruste badkamer met warm water en diverse cosmetische producten. Een slag kleiner dan de deluxe bungalows zijn de superior bungalows (55 m2), waar er slechts 2 van zijn. De inrichting is net iets simpeler en het terras voor de bungalow kleiner. Als laatste is er ook nog 1 grote familie villa, zoals de naam al doet vermoeden vooral; geschikt voor families. Het komt eigenlijk neer op 2 geschakelde deluxe bungalows. <em>Faciliteiten</em> Het mooie, 300 m2 grote open-air restaurant staat evenals de bungalows op palen in het water en is een hele fijne plek om te genieten van een drankje en heerlijke maaltijd die vers voor u wordt bereid. Op de pier die vanaf het resort de zee in steekt is tevens een verhoogd platform aanwezig met mooie rode loungestoelen en ligbedden, hier worden tevens diverse spa-behandelingen zoals massages verzorgd. Er is nog een tweede platform met ligbedden aan het einde van de pier waar het water dieper wordt en je de vele vissen gewoon vanaf de vlonders kunt zien. Voor duiken zit je op Raja Ampat altijd wel goed, maar vanaf deze plek zit u nog extra centraal ten opzichte van de mooiste duikstekken (bijv. Manta Point en Cape Kri). Bij het goede duikcentrum kunt u trips regelen naar deze plekken, evenals naar verder weg gelegen eilandjes en het ‘vaste land’ van het grote eiland Waigeo voor het observeren van de bijzondere paradijsvogels.

Lees meer
Raja Ampat, Biodiversity Nature Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Biodiversity Nature Resort

Het Raja Ampat Biodiversity Nature Resort is een van de beste accommodaties op het eiland Gam, en tevens een van de beste in Raja Ampat. Als u hier per boot aan komt en voet zet op het spierwitte strand, gelegen aan een prachtige, met jungle omzoomde baai en kristalhelder water zo voor de deur, dan kun je haast niet anders dan concluderen dat je in een tropisch paradijs bent beland. Het is geen overdreven luxe resort, maar de houten bungalows zijn erg comfortabel en passen perfect in de waanzinnig mooie omgeving. Hier kunnen de schoenen uit en doet u even niets anders dan puur genieten van de natuur, de rust en de uitstekende culinaire verzorging. Een bijkomend voordeel van dit resort is dat het aan een goed strand ligt, waar zelfs bij vloed nog veel van over blijft (op veel andere plekken is dat niet zo). <em>Kamers</em> Het resort doet zijn naam eer aan, want de cottages zijn volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen uit de omgeving en gebouwd door lokale ambachtslieden uit de naburige dorpen. De kamers zijn onderverdeeld in standaard, superior en deluxe, oplopend in grootte en luxe, alhoewel de verschillen tussen de kamertypes erg klein zijn. Alle cottages bestaan voornamelijk uit hout, beschikken over een veranda met hangmat voor de deur, hebben zeezicht en zijn ingericht met groot bed met muggennet, een ventilator en bekleding/beddengoed met typische Papua-printen. Fijn detail ook aan de kamers is dat er een waterdispenser aanwezig is. De twee standaard cottages ('raja ampat cottages') zijn 42 m2 groot en de superior cottages 46 m2. Beiden beschikken over een eigen badkamer, alhoewel er alleen koud water door de leidingen stroomt. De deluxe cottages zijn het grootst en het beste (55 m2), hebben een apart woon- en slaapgedeelte en een ruime douche met warm water. Ze zijn geschikt voor maximaal 4 personen. <em>Faciliteiten</em> Dit is tevens een duikresort en er is dus een duikcentrum aanwezig met goede materialen, gidsen en drie speedboten van verschillende grootte. Ook worden er kayaks verhuurd, waarmee u heerlijk op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. Er zijn bij het Biodiversity Nature Resort veel fijne plekken om te zitten/ontspannen. Uiteraard kan dat op uw veranda in uw eigen hangmat of zitje, maar ook bij het kleine barretje op het strand, in de fauteuils op de jetty en in het restaurant gedeelte. De gasten zijn over het algemeen zeer enthousiast over het eten dat hier geserveerd wordt!

Lees meer
Raja Ampat, Misool Eco Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Misool Eco Resort

Als er één hotel voldoet aan het predicaat ‘droombestemming’ of ‘paradijs’, dan is het wel het Misool Eco Resort. Eigenlijk komen we er superlatieven voor tekort. Gelegen op een schitterend tropisch eilandje met waanzinnig mooie verlaten strandjes in het zuiden van Raja Ampat, ver weg van steden en bebouwing (ruim 200 kilometer van ieder ander hotel!), bestaat het Misool Eco Resort uit luxe bungalows op palen boven een glasheldere zee met de meest gezonde koraalriffen ter wereld. Vissen in alle kleuren en maten, de biodiversiteit is hier ongelooflijk! De aanwezigheid van (onschuldige) rifhaaien geeft meestal aan dat de riffen gezond zijn en hier zie je ze gewoon vanaf het strand rondzwemmen. Ondertussen verdient dit resort ook volledig de titel ‘eco resort’; een aanzienlijk deel van de verdiensten vloeien terug naar natuurbescherming of financiële steun aan de lokale bevolking. Geen wonder dat het Misool Eco Resort diverse prijzen heeft gewonnen en genoemd wordt in onder andere de National Geographic, Condé Nast en gerenommeerde media als The New York Times en The Guardian. Het kost zeker (veel) tijd om er te komen en het is verre van goedkoop, maar dan verblijf je ook in een resort dat wereldwijd eigenlijk nauwelijks zijn gelijke kent. <em>Kamers</em> Verspreid over het eilandje liggen 19 bungalows, verdeeld over twee gebieden: North Lagoon en South Beach. In de North Lagoon liggen de 8 befaamde water cottages die vaak prijken op de fotocovers van reismagazines. Ze liggen aan weerszijde van de hoefijzervormige baai met karst rotsen en de turquoise lagune. Het prachtige huisrif ligt op korte zwemafstand van deze bungalows, waarbij je gemakkelijk het water in kunt vanaf het trapje en het terras van de bungalow zelf. De cottages worden met elkaar, het restaurant en het duikcentrum verbonden. Ook is er aan deze baai een klein strandje omzoomd door palmbomen. Behalve de water cottages liggen er aan deze kant van het eiland ook 4 grotere villa’s, op de kop van beide zijden van de baai. In het South Beach gedeelte van het eiland staan 7 villa’s, iets van elkaar verschillend qua inrichting, maar ongeveer gelijk. Deze liggen weliswaar niet boven het water op palen, maar het kleine paradijselijke strandje hier is eveneens van een ongekende schoonheid. Alle cottages van Misool zijn luxe ingericht, met natuurstenen vloeren, schitterende houten meubels, een halfopen badkamer en faciliteiten zoals airconditioning, minibar en klamboes. Alle cottages hebben een privé terrasje met uitzicht over zee, strand en het tropische groen. De grotere villa’s hebben een apart woon- en slaapgedeelte. <em>Faciliteiten</em> Het restaurant paviljoen aan de North Lagoon kijkt uit over de zee en is een fijne plek om in de koelte van de schaduw te genieten van een cocktail of heerlijke maaltijd, terwijl de babyhaaien in het ondiepe water achter de visjes aanjagen. Het is een klein wonder hoe het restaurant op deze afgelegen plek zulke topcuisine kan leveren. Verder is er een spa paviljoen waar je terecht kunt voor massages en andere wellness-behandelingen. Uiteraard is er bij het Misool Eco Resort ook een goed duikcentrum aanwezig, met uitstekende equipment en dito duikgidsen die de regio en de duikspots als hun broekzak kennen.

Lees meer
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Resort

Het Raja Ampat Dive Resort zou je voor de standaarden in deze regio een middenklasse accommodatie kunnen noemen. Duidelijk een stuk beter dan de zeer basic homestays aan het strand, maar ook zeker niet op het niveau van het handjevol ‘luxe’ resorts dat Raja Ampat rijk is. Het heeft plussen en minnen. Dit hotel is gelegen op een mooie plek aan de zuidkust van het grote eiland Waigeo, met glashelder water en duikstekken die dichtbij liggen. Vanwege de ligging en het omringende tropische bos voelt het rustig en op een fijne manier afgezonderd van de moderne wereld. Het is vanwege deze ligging in tegenstelling tot de andere duurdere accommodaties een goede uitvalsbasis voor tripjes naar het binnenland (andere resorts liggen vaak op veel kleinere eilanden zoals Kri, Birie en Mansuar). Het Raja Ampat Dive Resort organiseert deze trips zelf en ook zijn er veel verschillende boottochtjes te boeken, om te duiken, te snorkelen of te genieten van de waanzinnig mooie landschappen van deze archipel. Het terrein zelf heeft leuke vlonders om over rond te lopen en een comfortabele gemeenschappelijke lounge met lectuur, waar u met andere reizigers kunt bijpraten over de (duik-) belevenissen van de dag. Het wordt soms allemaal echter niet zo goed bijgehouden en er moet wat meer aandacht besteed worden aan schoonmaken en opruimen. <em>Kamers</em> Over de 12 bungalows en 2 familiekamers eveneens gemengde gevoelens, want de huisjes verschillen nogal in standaard; de nieuwere zijn lichter en veel fijner om in te verblijven dan de oudere huisjes, die wat donker zijn en last hebben van achterstallig onderhoud. We kunnen een voorkeur voor de nieuwere huisjes wel doorgeven, maar het blijft afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van aankomst. Alle kamers zijn bijna volledig opgetrokken uit hout en vrij ruim (32 m2 voor de gewone bungalows en 60 m2 voor de familiekamers). Ze beschikken over airconditioning, badkamer met toilet en warm water, klamboe en terrasje voor de deur (soms met een hangmat). <em>Faciliteiten</em> In het aangename restaurant/lounge gedeelte worden de drie dagelijkse inbegrepen maaltijden geserveerd, het is soms een klein wonder wat ze op deze afgelegen plek allemaal voor lekkers kunnen serveren. Verder is er als dive resort uiteraard een duikcentrum, met redelijke equipment (moderne Bauer compressoren en Aqualung en Cressi duikuitrusting) en goede duikgidsen die de omgeving als hun broekzak kennen.

Lees meer
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Lodge | Rama Tours
Raja Ampat, Raja Ampat Dive Lodge

Prachtig kleinschalig resortje op het paradijselijke eiland Mansuar, vlak naast het bekendere en drukkere eiland Kri. Het ligt pal aan de glasheldere zee, met in het achterland dicht tropisch bos waar u wellicht een paradijsvogel kunt spotten. De kamers zijn heel comfortabel, de culinaire verzorging is goed en u hoeft maar een paar stappen te doen naar het strand en de uitgebreide snorkelmogelijkheden. Wat wil een mens nog meer op vakantie? Lekker de schoenen uit en op blote voeten of slippers de omgeving ontdekken, of onder de waterspiegel genieten van al het moois dat de onaangetaste koraalriffen te bieden hebben. <em>Kamers</em> Raja Ampat Dive Lodge heeft 27 kamers, allen voorzien van airconditioning, 24 uur per dag elektriciteit (uitzonderlijk in deze uithoek van de wereld) en warm water. De kamers zijn verder onderverdeeld in deluxe beachfront rooms (20 stuks) en 7 standard rooms, die iets eenvoudiger zijn en net iets verder van de kust liggen. De deluxe beachfront rooms zijn 40 m2 groot, liggen zoals de naam al doet vermoeden aan het strand en zijn behalve airconditioning voorzien van een fan aan het plafond, een klamboe, nette badkamer, tafeltje met stoeltjes, terrasje voor de deur en een koelkastje. De standaard kamers zijn met 25 m2 duidelijk een slag kleiner, hebben wel ongeveer dezelfde faciliteiten, maar geen plafond ventilator en koelkastje. <em>Faciliteiten</em> Aan de kust liggen looppaden op vlonders die het restaurant en de andere gebouwtjes met elkaar verbinden en ook een mooie plek zijn om tropische vissen of misschien zelfs een schildpad te spotten zonder nat te worden. Verder beschikt de Raja Ampat Dive Lodge over een goed ‘open air’ restautant en zelfs een mooie spa, waar u terecht kunt voor massages en andere wellness behandelingen. Bij het duikcentrum kunt u zowel duiktripjes als andere boottochtjes organiseren, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt bij het eilandje Fam. Ook kunnen er kanotochten worden georganiseerd.

Lees meer
Raja Ampat, Mandos Guest House | Rama Tours
Raja Ampat, Mandos Guest House

Mandos is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen op een prachtig plekje aan de zuidwestkust van het eiland Waigeo. Aangezien het als een van de weinige guesthouses via de weg bereikbaar is, is het een goede uitvalsbasis om het ongerepte binnenland van Waigeo te ontdekken. Het bestaat uit slechts een paar bungalowtjes en er is een eetgelegenheid. De bungalowtjes zijn heel simpel en beschikken niet over een eigen toilet, maar het uitzicht op de azuurblauwe zee en de mooie natuur maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay).

Lees meer
Raja Ampat, Kordiris Homestay | Rama Tours
Raja Ampat, Kordiris Homestay

Kordiris is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen op een paradijselijk plekje aan de oostkust van het eilandje Gam. Het bestaat uit slechts een paar bungalowtjes en er is een eetgelegenheid aan het strand. De bungalowtjes waar u in verblijft staan op palen in het water. De bungalowtjes zijn heel simpel en beschikken niet over een eigen toilet, maar het uitzicht op de azuurblauwe zee, het spierwitte zand en de mangroven maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay).

Lees meer
Raja Ampat, Papua Paradise Ecoresort | Rama Tours
Raja Ampat, Papua Paradise Ecoresort

Het Papua Paradise Ecoresort ligt op een werkelijk schitterende plek op het kleine eiland Birie, onderdeel van de Raja Ampat archipel. Deze accommodatie doet zijn naam eer aan: het is een waar paradijsje, met prachtige bungalows op palen boven het glasheldere zeewater, een achterland met weelderige jungle en uitstekende culinaire verzorging in het restaurant aan zee. <em>Kamers</em> Het resort bestaat uit 26 goede en ruime houten bungalows op palen boven het water, verdeeld in 16 superior bungalows en 10 deluxe bungalows. Alle kamers beschikken over een heerlijk terras aan het water, van waaruit u zo de zee in kunt, de zonsondergang kunt zien en met enig geluk zelfs een zeer zeldzame zeekoe kunt spotten vanaf de comfortabele ligbedden. De superior bungalows zijn met 70 m2 al zeer ruim te noemen en zijn smaakvol ingericht met houten meubelen, ventilators en zowel een hangmat als ligbedden op het terras. De deluxe bungalows zijn met 85 m2 net een slag groter en beschikken naast een comfortabele zithoek ook over een ruimer terras en een minibar. Ze hebben door de inrichting met teakwood en de Asmat-kunst een luxere uitstraling dan de superior bungalows. <em>Faciliteiten</em> Een zwembad heeft het resort niet, maar met het kristalheldere, warme water voor de deur is dat ook geheel niet nodig. Het goede restaurant waar de dagelijkse (inbegrepen) maaltijden worden geserveerd is net als de bungalows boven zee gebouwd. Ook is er een spa aanwezig, die een luxe uitstraalt die u niet verwacht in deze verre uithoek van de wereld. Het duikcentrum van het resort is eveneens goed; de duikgidsen zijn professioneel en goed thuis in deze regio, ook kunt u er Padi cursussen volgen.

Lees meer
Raja Ampat, Yen Koranu Homestay | Rama Tours
Raja Ampat, Yen Koranu Homestay

Yen Koranu is een (zeer) eenvoudige lokale homestay, gelegen aan de noordkust van het eilandje Kri. Het bestaat uit een groeiend aantal bungalowtjes (ze worden met regelmaat bijgebouwd) en er is een eetgelegenheid aan het strand. De meeste bungalowtjes beschikken over een eigen toilet, wat bij veel homestays op Kri niet zo is. Sommige bungalowtjes staan op palen aan zee. De bungalowtjes zijn heel simpel maar het uitzicht op de azuurblauwe zee en het spierwitte zand maakt veel goed. U verblijft hier op basis van volpension (alle maaltijden worden met liefde bereid door de eigenaren van de homestay). Deze dagen heeft u alle tijd om tot rust te komen, bijzondere vogels te spotten of naar hartenlust te snorkelen en te duiken. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Papua" href="/rondreis-papua/">Meer informatie rondreis Papua »</a>

Lees meer
Raja Ampat, Sorido Bay Resort | Rama Tours
Raja Ampat, Sorido Bay Resort

Het Sorido Bay Resort opende in 2004 en was toentertijd het eerste echte luxe verblijf met westerse faciliteiten in deze onderontwikkelde uithoek van Indonesië. Het is eigenlijk het luxere zusje van het Kri Eco Resort, dat onder hetzelfde management valt (de duikorganisatie Papua Diving). Ook vandaag de dag zijn er in Raja Ampat nog nauwelijks hotels die deze standaard halen. Het ligt aan de noordoostpunt van het langgerekte eiland Kri, dat tegenwoordig het eiland is met de meeste accommodaties van deze 'viervorsteneilanden'.  Het resort ligt echter afgelegen en rustig en is zeer kleinschalig (slechts 7 bungalows). Het biedt hierdoor een hoge mate van persoonlijke service en exclusiviteit. Met een mooi huisrif en de bekende duikstek Cape Kri vlak voor de kust is dit de ideale uitgangsbasis voor het maken van snorkel- en duiktrips in de omgeving. <em>Kamers</em> De 5 Sentani bungalows hebben een oppervlakte van 65 m2 en zijn voorzien van een slaapkamer, televisie, badkamer met toilet en douche en een ruime veranda. De 2 ruimere Kaimana bungalows zijn maar liefst 90 m2 groot en hebben daarnaast nog een aparte woonkamer. Deze kan ook worden omgetoverd in een extra slaapkamer, waardoor dit type bungalow uitermate geschikt is voor families of samen reizende stellen. Alle bungalows hebben een spectaculair uitzicht over de baai en zijn van alle moderne gemakken voorzien, waaronder airconditioning, minibar, kluisje en een heerlijk zonterras. <em>Faciliteiten</em> Het resort is gemaakt door en voor duikliefhebbers. Hoogtepunt van uw verblijf is dan ook het duiken in de prachtige omgeving. Het Sorido Bay heeft dan ook een goed uitgerust duikcentrum, met moderne materialen en bekwaam personeel die de omgeving en de duikstekken op hun duimpje kent. Het hoofdgebouw biedt toegang tot de lobby, het restaurant, de keuken, internet ruimte, lounge en kluisjes. Er is een klein spa-gedeelte waar onder andere massages worden verzorgd. In het uitstekende restaurant kunt u ’s avonds onder genot van uw maaltijd genieten van het uitzicht over de baai. U kunt tevens gebruik maken van kayaks om op eigen gelegenheid het eiland rond te gaan. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Papua" href="/rondreis-papua/">Meer informatie rondreis Papua »</a>

Lees meer
Raja Ampat | Rama Tours
Raja Ampat

Raja Ampat, ofwel "de vier vorsteneilanden" is een grote eilanden groep ten westen van de stad Sorong, behorend tot...

Lees meer