Rama Tours

Raja Ampat, Biodiversity Nature Resort

Het Raja Ampat Biodiversity Nature Resort is een van de beste accommodaties op het eiland Gam, en tevens een van de beste in Raja Ampat. Als u hier per boot aan komt en voet zet op het spierwitte strand, gelegen aan een prachtige, met jungle omzoomde baai en kristalhelder water zo voor de deur, dan kun je haast niet anders dan concluderen dat je in een tropisch paradijs bent beland. Het is geen overdreven luxe resort, maar de houten bungalows zijn erg comfortabel en passen perfect in de waanzinnig mooie omgeving. Hier kunnen de schoenen uit en doet u even niets anders dan puur genieten van de natuur, de rust en de uitstekende culinaire verzorging. Een bijkomend voordeel van dit resort is dat het aan een goed strand ligt, waar zelfs bij vloed nog veel van over blijft (op veel andere plekken is dat niet zo).

Kamers

Het resort doet zijn naam eer aan, want de cottages zijn volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen uit de omgeving en gebouwd door lokale ambachtslieden uit de naburige dorpen. De kamers zijn onderverdeeld in standaard, superior en deluxe, oplopend in grootte en luxe, alhoewel de verschillen tussen de kamertypes erg klein zijn. Alle cottages bestaan voornamelijk uit hout, beschikken over een veranda met hangmat voor de deur, hebben zeezicht en zijn ingericht met groot bed met muggennet, een ventilator en bekleding/beddengoed met typische Papua-printen. Fijn detail ook aan de kamers is dat er een waterdispenser aanwezig is. De twee standaard cottages (‘raja ampat cottages’) zijn 42 m2 groot en de superior cottages 46 m2. Beiden beschikken over een eigen badkamer, alhoewel er alleen koud water door de leidingen stroomt. De deluxe cottages zijn het grootst en het beste (55 m2), hebben een apart woon- en slaapgedeelte en een ruime douche met warm water. Ze zijn geschikt voor maximaal 4 personen.

Faciliteiten

Dit is tevens een duikresort en er is dus een duikcentrum aanwezig met goede materialen, gidsen en drie speedboten van verschillende grootte. Ook worden er kayaks verhuurd, waarmee u heerlijk op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. Er zijn bij het Biodiversity Nature Resort veel fijne plekken om te zitten/ontspannen. Uiteraard kan dat op uw veranda in uw eigen hangmat of zitje, maar ook bij het kleine barretje op het strand, in de fauteuils op de jetty en in het restaurant gedeelte. De gasten zijn over het algemeen zeer enthousiast over het eten dat hier geserveerd wordt!

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.