Rama Tours

Deel dit nieuws:

Auteur
Mirjam Baakman
Stel een vraag
rondreis vietnam hai van pass 1

De Hai Van Pass in Vietnam

Mirjam Baakman, 2 september 2019

Wie Vietnam bezoekt komt eigenlijk altijd tijd te kort. Er zijn zoveel hoogtepunten en het is soms moeilijk kiezen welke te bezoeken tijdens een reis door dit bijzondere land. Maar één van de (letterlijke) hoogtepunten die je wat ons betreft zeker niet mag missen is een rit over de beroemde Hai Van Pass of wolkenpas. Deze spectaculaire 21km lange bergpas op de route tussen de plaatsen Hoi An en Hué wordt door velen  gezien als een van de mooiste kustwegen ter wereld en dankt zijn beroemdheid aan een aflevering van de populaire Britse tv-show Top Gear.  Het verbindt de kustplaats Lang Co met de stad Da Nang.

Vooral onder backpackers is het populair om de route per gehuurde scooter of motor te rijden. Dit heb ik zelf ook gedaan, maar achteraf betwijfel ik of het de slimste keus was omdat ik helemaal geen ervaring heb met rijden op een motor, laat staan door de bergen in Vietnam… Het is ook mogelijk om  de route achterop bij een zogenaamde Easyrider af te leggen. Met een Easyrider rijd je de pas wel op een motor, maar achterop bij een ervaren bestuurder. De comfortabelste en veiligste manier is echter om de route met een auto met chauffeur te rijden. Je kunt dan onderweg stoppen waar je wilt en volop genieten van het mooie uitzicht. Rama Tours verzorgd dagexcursies tussen Hoi An en Hué over de Hai Van Pass.

rondreis vietnam hai van pass 2

Het maakt niet uit of je de route van Hué naar Hoi An rijdt of andersom. De uitzichten blijven even adembenemend. Het eerste stuk is de weg vlak en op veel plekken rijd je langs de kust en zie je vele vissersboten. Het verkeer is op dit vlakke stuk ook vrij druk tot dat het merendeel hiervan de afslag neemt naar de tunnel die tegenwoordig het alternatief is voor de Hai Van Pass . Het wordt dan een stuk rustiger en na een tijdje beginnen de haarspeldbochten en snap je waarom deze weg een hoogtepunt van je Vietnamreis is!

rondreis vietnam hai van pass 8

rondreis vietnam hai van pass 7

Behalve de Hai Van Pass zelf, zijn er op de in totaal 170km lange weg tussen Hoi An en Hué ook nog andere stops die de moeite waard zijn. Voor een verfrissende duik kun je stoppen bij Suoi Voi (Elephant Stream), voor een lekkere lunch in een van de vele visrestaurants mag je de kustplaats Lang Co niet over slaan en ook een stop bij de zogenaamde Marble Mountains en een bezoek aan de grotten daar is een aanrader. Kortom een rit die je nog lang zal bij blijven!

rondreis vietnam hai van pass 5

Ook zin gekregen om op reis te gaan naar Vietnam? Klik op de link hieronder en laat ons jou helpen met het samenstellen van jouw rondreis naar dit fascinerende land.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Vietnam »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.