Rama Tours
rondreis zeilexpeditie molukken en sulawesi dag tot dag foto 5

Top-5 ideale familiereizen naar Azië

21 januari 2022

Een verre rondreis met je gezin, ouders of de hele familie is voor velen een droom. Je beleeft samen de mooiste avonturen waar je jaren later nog met veel plezier aan terugdenkt en over napraat. ‘Weet je nog, die grappige gids op Sumatradie bijzondere treinreis over Javaof die indrukwekkende safari- of jungletocht in Sri Lanka of Maleisië?’ Samen nieuwe plekken ontdekken is het leukste dat er is! De keuze wat te doen kan nog best lastig zijn, want zo’n reis moet voldoen aan de wensen van de verschillende leeftijdsgroepen. De kinderen vertoeven graag meerdere uren in het water of willen op zoek naar dieren, terwijl de (groot)ouders graag het koloniale verleden induiken of tempels en plantages willen bezichtigen. Een familiereis moet daarom een goede mix zijn van avontuur, cultuur, ontspanning en bijzondere bezienswaardigheden. Wij hebben ruim dertig jaar ervaring met het samenstellen van onvergetelijke familiereizen en kunnen daarom uitstekend adviseren welke gebieden, welke route en welke overnachtingsplekken te kiezen.

Ter inspiratie én om je op weg te helpen bij de vraag “wat is de ideale bestemming voor een vakantie met het gezin?” hebben we 5 van onze leukste familie rondreizen voor je op een rij gezet.

rondreis sumatra bukit lawang 14

rondreis bali familiereis

Verrassend Sumatra, Java en Bali

Indonesië is al jaren onze nummer 1 bestemming en dat is niet voor niets. Er is geen land ter wereld dat zó divers en gastvrij is als dit land. Voor wie reist met kinderen en nog niet eerder in Indonesië is geweest, is onze 24-daagse reis naar Sumatra, Java en Bali er absoluut één die je in overweging zou moeten nemen. De reis start op het kleurrijke Sumatra met haar orang utans en olifanten. Een absoluut hoogtepunt, want wat is er nu leuker dan met je (klein)kinderen wilde dieren spotten in de jungle. Na Sumatra volgt het indrukwekkende Java met haar roemrijke geschiedenis en gezellige steden. Hier maak je onder andere een prachtige treinreis van Bandung naar Yogyakarta (misschien wel één van de mooiste treinreizen van Azië!) en bezoek je de Bromo in de vroege ochtend voor een waanzinnige zonsopkomst. De reis wordt afgesloten op het relaxte Bali waar je samen kunt genieten van mooie stranden en gezellige restaurantjes.

In deze combinatiereis wisselen avontuur, cultuur en ontspanning elkaar af. En dat alles in een heel fijn reistempo. Wist je trouwens dat onze zomervakantie de ideale reisperiode is voor Indonesië? Perfect dus voor een vakantie met (jonge) kinderen!

Verrassend Sumatra, Java en Bali »

rondreis sri lanka yala hoogtepunt tissa national park 4

rondreis sri lanka treinreis 2

Familiereis Sri Lanka

Tijdens deze avontuurlijke en relaxte familiereis ontdek je in 23 dagen de mooiste plekken van Sri Lanka. Want ongeacht je leeftijd, Sri Lanka is de perfecte bestemming voor een complete reis voor het hele gezin. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden en overnachtingsplekken zijn er relatief kort. Bovendien word je rondgereden in een privé busje met Engels sprekende chauffeur. Onderweg kun je dus stoppen waar en wanneer je wilt. Gezellig en hartstikke interessant, want de chauffeur weet veel te vertellen over het land en de cultuur. En daarnaast ook heel handig als je net die ene foto wilt maken vanaf een uniek uitzichtpunt.

Tijdens deze familie rondreis kom je wilde dieren tegen in de nationale parken van Udawalawe en Yala, en beklim je de wereldberoemde Sigiriya Rock waarna je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over het savannelandschap, verken je de ruïnes van Polonnaruwa op de fiets en stap je aan boord van de trein voor één van de mooiste ritten die je kunt maken. Daarnaast maak je kennis met de lieve en gastvrije bevolking van dit schitterende land, en is er tussendoor natuurlijk genoeg tijd om te relaxen en zwemmen. Kortom: alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie!

Familiereis Sri Lanka »

Rondreis Thailand Koh Tao Charm Churee hotel 13

rondreis thailand khao yai national park hoogtepunt 10

Thailand, land van de eeuwige glimlach

Een familiereis naar Thailand klinkt niet alleen heel leuk, het is ook heel leuk! In Thailand kun je genieten van zon, zee en strand op één van de vele eilandjes, maar het land biedt nog zoveel meer. Om die reden hebben wij een complete 22-daagse rondreis samengesteld die je naar alle mooie en bekende hoogtepunten van Thailand brengt en geschikt is voor alle leeftijden. Van de levendige metropool Bangkok tot het mooie strand van Koh Samui, en van de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’ bij Kanchanaburi tot de bergstammen in het hoge noorden.

Tijdens je avontuur door Thailand combineer je actieve excursies met ontspanning aan het zwembad of het strand. Ideaal, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vermoeid thuis komt van je vakantie (en eigenlijk weer op vakantie moet om bij te komen). Ook maak je tijdens de reis kennis met de intrigerende cultuur van Thailand. Je ontmoet monniken die je meteen herkent aan hun feloranje gewaden en je bezoekt de sfeervolle tempelcomplexen in Chiang Mai. In Sukhothai kun je zelfs met de fiets het historische park verkennen. Een super leuke en relaxte manier om de mooie omgeving met haar bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.

En last but not least: het eten is er ontzettend lekker! Probeer de typische Thaise gerechten zoals Pad Thai, Thaise curry, papaya salade en kip met cashewnoten.

Op reis met kinderen door Thailand is een ware belevenis en absoluut onvergetelijk! Goed om te weten: Thailand is een hele geschikte bestemming tijdens de kerstvakantie!

Thailand, Land van de Eeuwige Glimlach »

Back to Nature in Maleisië | Rama Tours rondreis maleisie sabah gaya island bunga raya resort 5

Familiereis West- en Oost-Maleisië

Net als Indonesië is Maleisië zeer geschikt om te bereizen tijdens onze zomervakantie. Veel families vliegen dan ook naar Maleisië om hun vakantie daar door te brengen. De combinatie van West-Maleisië met Sabah op Oost-Maleisië (Maleisisch Borneo) is er namelijk één die gegarandeerd veel indruk zal maken op zowel jong als oud. Deze familie rondreis zit vol met cultuur, jungle en tropisch regenwoud en uiteraard strand. De ene dag zwem je in helder blauwe wateren of wandel je tussen de groene theeplantages, de andere dag maak je een prachtige boottocht en sta je oog in oog met neusapen, orang utans en krokodillen. Daar zullen de kinderen het vast en zeker nog lang over hebben!

De reist start op het populaire vakantie-eiland Langkawi. Een weelderig groen eiland met fijne stranden, goede restaurants en een zee die uitnodigt om te zwemmen. Het is een heerlijke plek om te acclimatiseren na een lange vliegreis. Je vervolgt de reis naar Penang, Cameron Highlands, Taman Negara en Kuala Lumpur Daarna vlieg je naar Sabah op Oost-Maleisië. Hier staan onder andere het Sepilok Orang Utan Rehabilitatiecentrum en een onvergetelijke boottocht over de Kinabatangan rivier op het programma. Er gaat een gids mee die je alle leuke weetjes kan vertellen over de bijzondere natuur en haar inwoners. Wat wil je nog meer?

Familiereis West- en Oost-Maleisië »

rondreis bali lovina hoogtepunt 18

rondreis bali lovina 10

Familiereis Bali

Het populairste eiland van Indonesië is toch wel Bali. Het eiland is heel gemakkelijk te bereizen, de mensen zijn ontzettend lief, het eten is er heerlijk en er zijn tal van (kindvriendelijke) accommodaties waar je uit kunt kiezen. Van kleinschalige hotels tussen de rijstvelden tot super luxe resorts met uitzicht op zee of de jungle. En ook niet onbelangrijk: nagenoeg alle hotels beschikken over een zwembad waar je na een intensieve dag heerlijk kunt bijkomen. Het zuiden van Bali kent een gezellige drukte, maar hoe verder je naar het noorden gaat, hoe rustiger en authentieker het wordt.

Tijdens onze familiereis Bali ga je onder andere op zoek naar dolfijnen bij Lovina, snorkelen tussen kleurrijke visjes bij Menjangan, en je maakt een waanzinnige zeiltocht naar Nusa Lembongan. Actief en tegelijkertijd relaxt. Doordat je relatief weinig kilometers aflegt is er daarnaast genoeg tijd om zelf op pad te gaan, of om te spelen op het strand of in het zwembad. Of je nu voor de eerste keer naar Bali reist of voor de zoveelste keer, van verveling zal absoluut geen sprake zijn!

Familiereis Bali »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.