Wij hebben een prachtige reis gemaakt die ontzettend goed door jullie geregeld was. De hotels waren prima uitgezonderd die bij de Bromo vulkaan.

Op de luchthaven van Jakarta stond “Herry” ons op te wachten en bracht ons naar  het hotel.

Herry was een goede chauffeur, jammer genoeg sprak hij alleen gebrekkig Engels. Hij was bescheiden, keurig netjes,  nadeel: Hij  wilde niet van het schema afwijken, als wij wat extra’s wilden doen. Om in het weekend van Bogor naar Bandung te rijden is niet zo’n goed idee. Ontzettend veel files, jammer van de tijd.

De fietstocht in Bandung was erg leuk en de gids sprak goed Nederlands. Ook de muziek school is een aanrader.

De treinreis en de transfer naar de Borobudur verliep goed. De accommodatie bij de Borobudur is perfect, heel kleinschalig. Heerlijk gegeten.

Ook het Hotel in Yogjakarta was heel goed, het bezoek aan het paleis vonden we minder. Het museum Vredeburg is wel een aanrader. Terug naar het hotel met de beback! De fietstocht, langs de rijstvelden en schooltjes, was erg leuk.

De reis naar Kediri, was weer een hele zit,  het stadshotel was goed. De stop bij een paleis vonden we niet de moeite waard. De volgende dag door naar de Bromo vulkaan. Voor oudere mensen zou ik dit schrappen. Het hotel was heel vochtig en er was geen ventilatie. De dekens en de lakens waren gewoon nat.

Daarna door Kalibaru, waar we ook een hele mooie accommodatie hadden. Wel die dag 2x een bezoek aan plantages met specerijen. Een stond in het programma en de andere had Herry geregeld. Daarna door naar Bali, waar we afscheid namen van Herry.

Pemuteran was heerlijk met een goed restaurant. Ubud vonden wij minder, wat gedateerd. Was wel leuk daar in de buurt te wandelen. Veel winkeltjes en restaurantjes. In Sanur nog 3 heerlijke relaxte dagen. De late cheque uit moesten we inderdaad betalen. Wat was de reden dat wij geen rechtstreekse vlucht hadden?

Nogmaals bedankt voor de goede organisatie!

Frits en Hiske