Hallo Karolien,

We zijn weer thuis van een fantastische rondreis over Bali. Onze vrienden vonden het ook super!!
Jullie vroegen naar onze ervaringen:

Tuban, Bali Rani, prima hotel.
Sanur Inna Sinddhu, goed hotel, leuk gelegen, goed ontbijt. Kamer van Karin en Piet, vrij veel schimmel. Eten bij Ratatouille een aanrader.
Candidasa, D`Tunjung hotel, kleinschalig, gezellig, jammer dat er op kamer geen stoeltjes stonden. Wel een waterkoker, geen föhn. Buitenbadkamer is vrij nieuw en netjes. Personeel spreekt slecht Engels maar doen hun best. Ontbijt slecht, koffie en thee niet lekker. Toast is klef (staat te lang in warmhoudbak), alleen jam. Je kunt wel eieren bestellen, ook gekookt ei. beetje fruit. Dit kan echt wel beter, zelfs Bakungs Beach is beter 😉
Eten bij Friends en Vincents aanrader!

Ubud, Sri Ratih hotel. Ligt vlak bij het Blanco Museum, dus iets buiten het centrum van Ubud. Ongeveer 15 minuten lopen tot het paleis. Ligt tegen een steile helling aan, niet geschikt voor ouderen die slechter ter been zijn. ’s Avonds onverlichte weg, zaklamp is een aanrader. Het ligt mooi, we houden een cottage, 2 kamers naast elkaar met balkon. Ruime slaapkamer, geen waterkoker en föhn. Buitenbadkamer. Iedere dag 2 kleine flesjes water. Mooi zwembad, alleen geen trappetje om erin of uit te komen. Nadeel voor oudere mensen! Bij de receptie is een kluisje, niet op de kamer. Wij hebben de 1e nacht een upgrade gehad, aangezien ze onze reservering niet konden vinden. Dit zijn super mooie kamers. Ontbijt erg goed, geen buffet maar je kan kiezen uit diverse menu’s. Restaurant is ook erg goed. Dus als je er een paar dagen bent en je hebt geen zin om het centrum in te gaan is het zeker te doen! Vlakbij liggen nog een paar restaurantjes en aan de overkant een goede bakker met heerlijke koffie! Voor een paar dagen prima!

Lovina, Aneka, schitterend gelegen, mooie kamer is eigen huisje. Ontbijt normaal/goed. Restaurant matig. Verkopers aan het strand erg opdringerig. Je kan met een “golfwagentje” naar het centrum gebracht worden en ook weer opgehaald. Langs de drukke hoofdweg is geen pretje.
Eten bij seabreeze (als je met je gezicht naar het standbeeld staat naar links) een aanrader, heerlijke verse vis en supergrote porties.

Als de toeristen naar Yeh Puluh willen, adviseer ze dan om niet bij de olifantengrot te starten maar even verderop bij Bedulu. Er is ook een restaurantje waar je erg goed kan eten. De wandeling naar de Yeh Puluh is ongeveer 15 minuten. De Yeh Panas hete bronnen is vergane glorie. Het restaurant en de entree zijn vervallen. De bronnen zijn nog intact en de plaatselijke bevolking komt er nog om te zwemmen. Als je er toevallig langs komt is het leuk maar niet om er speciaal naar toe te reizen.

De waterpaleizen Tirtagangga en in Ujung zijn zeer de moeite waard!!

De Mundukwaterval vonden wij persoonlijk leuker dan de Gitgit waterval. Minder toeristisch.
Het Brahma Vihara Arama klooster is prachtig!!
In Tegenungan village, Kemenug, is ook een waterval. Leuk om even naar toe te gaan. Je kan naar beneden lopen. De lokale markt van Klungkung is erg leuk om te bezoeken. Een mooie vliegermaker, hij ontwerpt en beschildert ze zelf is Lingling Bali, dns Tegaha, Negara, Batuan, Sukawati.

Dit was het zo’n beetje.
Ik doe er een paar foto’s bij van Sri Ratih.

Groetjes

Karin en Hans van Raalte en Karin en Piet Hoek