Beste Djordy, en andere Rama Tours medewerkers.

Even om jullie te laten dat we weer thuis zijn na een fantastische reis over Java en Bali. De reis was prima geregeld, en jullie lokale partners hebben goed werk en prima service geleverd.

Even snel langs ons programma.

Kuala Lumpur is ok, maar als we weer gaan dan toch maar liever via Hong Kong of eventueel Singapore. MH is een prima airline met relatief veel beenruimte. Swiss Garden hotel is ok maar de eerste middag werd onze IPad in onze kamer uit een tas gestolen!!

Santika in Jakarta is een prima hotel met een fantastisch ontbijt buffet en heel plezierig personeel.

Reis door Banten is interessant. Landschappelijk indrukwekkend en praktisch geen toeristen, de stad Banten is leuk om te zien. Onze enige mindere slaap accommodatie was Carita. De Lippo kondominium is ooit nieuw geweest maar nu is er erg veel kapot, geen faciliteiten en nauwelijks restaurants in de buurt. Uiteindelijk aten we bij Mutiara en dat zag er wel goed uit, dus wellicht een alternatief.

Daarna naar de prachtige zuidkust bij Pelabuhan Ratu. De wegen ernaar toe zijn erg slecht. Veel kuilen in de weg. Landschappelijk prachtig!! Ons hotel Ocean Queen is eenvoudig maar prima. Eten goed en prachtige ligging. Wel een levensgevaarlijke golfslag en stroming in zee. We zijn ook nog op bezoek geweest in Kuda Laut, een resort vlakbij en dat zag er mooi uit, mooi ingerichte ruime accomodatie. Zeker voor echtparen zonder kinderen een aanrader. Het enige nadeel misschien dat het onder de bomen ligt. Prima menukaart!

Het hotel bij de Borobudur is boutique, mooi en gezellig, maar de moskee laat ’s morgens (4.00 uur) van zich horen. Het leek alsof de luidsprekers in onze kamer stonden.

Hotel Phoenix in Yogyakarta is top, ontbijt fantastisch.

Hotel Puri Santrian op Bali is ook geweldig. Prachtige architectuur en ruimte indeling, redelijk ontbijt, heerlijk zwembad en geweldige bedden aan het grote strand en Sanur straalt rust uit. De fietstocht vanaf Kintamani naar Ubud is een absolute aanrader. We hadden prima chauffeurs en een heerlijke ruime bus.

Tenslotte complimenten aan RAMA tours voor de persoonlijke benadering van ons als klant.

Hartelijke groet Anneke en Roel Koster