Beste,

Een wat late reactie op onze reis naar Indonesië van februari/maart jl. En dat heeft niets te maken met slechte ervaringen hoor. We hebben het alweer zo druk met van alles en nog wat, dat het mailtje sturen er iedere keer niet van kwam.

Het was een heel mooie reis, heel veel gezien, mooie ervaring, toch ook weer anders dan de bestemmingen die we in de loop van de jaren bezocht hebben. Een aantal heel indrukwekkende dingen meegemaakt. Het is echt een andere wereld.

Toch ook nog even iets meer over de gidsen en drivers. Gidsen waren ook heel goed, spraken behoorlijk Nederlands. Daar waren we dus ook vaak verbaasd over en heel tevreden.

Morris (Sumatra) heeft echt zijn best gedaan, wilde ook graag bijleren, woordenschat verbeteren, lezen.

Asep (Java) heel goed, altijd stipt op tijd, auto iedere dag gewassen en alles tip top in orde. Vriendelijke man, altijd opgewekt en vrolijk. Een plezier om zoveel tijd mee door te brengen. Goeie chauffeur, wat niet vanzelfsprekend is, met die drukte en dat verkeer.

Sumarno (Kaliklatak) was een geweldig vriendelijke man, voor ons wel wat onwennig om zo te worden bediend, heel lieve man.

Over het algemeen waren de mensen heel vriendelijk, behulpzaam. Op Bali hebben we niet zoveel met gids of chauffeur rondgereden als op de twee andere eilanden, maar ook hier was het in orde. De sfeer is anders, Bali is veel toeristischer, dat maakt toch wel een verschil.

Hotels tijdens de reis waren goed of heel goed, ene keer al iets beter dan de andere keer, maar dat is onvermijdelijk. We pasten ons aan aan de omstandigheden en aan het land.
We zijn wel blij dat we niet alleen naar Bali zijn geweest. Als je alleen daar naartoe gaat heb je absoluut niets van Indonesië gezien. Bali is al heel aangepast en westers. Sumatra en Java zijn authentieker.

Het was een vol en druk programma, goed dat we er ruim de tijd voor hebben genomen. Afstanden zijn ook groot, je zit lang in de auto om van punt A naar B te reizen. Binnenlandse vlucht ook goed verlopen en treinreis vlot gegaan.

Alles was prima geregeld, keurig in orde, nooit moeten wachten.
Onze complimenten voor de zeer professionele aanpak. Het is een genot om zo te kunnen reizen. Iedereen bedankt, en we zullen jullie zeker aanbevelen aan familie, vrienden en kennissen.

vriendelijke groeten,
RenŽ Oyen en Marion van Tartwijk