Rama Tours

Yogyakarta, Royal Ambarrukmo

Het Royal Ambarrukmo Yogyakarta hotel bevindt zich op het terrein van een bijzonder monument, namelijk het voormalig koninklijk paleis Ambarrukmo. Dit paleis kent een fascinerende en rijke historie. Na de bouw fungeerde het onder andere als vergaderruimte voor de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië. Het hotel werd gebouwd en geopend in de jaren ’60 en behoorde destijds tot de meeste luxe hotels in de regio. Het hotel is daarna wat in verval geraakt, maar is onlangs geheel gerenoveerd en is nu een bijzondere mix van modern en originele elementen van het paleis waar u de oude koninklijke sferen proeft. Vlak achter het hoofdgebouw van het hotel bijvoorbeeld, bevindt zich nog de voormalige privé residentie van de sultan met een ruime pendopo voor (dans)voorstellingen en de vertrekken van de prinsessen. Tegenwoordig is het een klein museum met portretschilderijen van alle sultans dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Maak ook een wandeling door de prachtige tuin of bezoek het grootste winkelcentrum van Yogya, dat zich naast het hotel bevindt.

Kamers
Dit fraaie en luxe vijfsterrenhotel beschikt over 247 kamers die onder te verdelen zijn in verschillende categorieën. Er zijn kamers die uitzicht bieden op het zwembad, maar ook kamers met uitzicht op de Merapi vulkaan. Daarnaast kunt u ook kiezen om te verblijven in één van de luxe suites van het hotel. Elke kamer is uiterst modern en smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over vele faciliteiten, waaronder twee buitenzwembaden en een kinderbad, fitnessruimte, spa- en wellnesscentrum, een mooie tuin met joggingparcours en diverse winkeltjes. Bovendien beschikt het hotel over een uitstekend en modern restaurant met open keuken. Hier worden de hele dag door de lekkerste maaltijden geserveerd. Uiteraard is roomservice ook een optie als u liever in uw kamer uw maaltijd nuttigt. Het personeel is erg vriendelijke en zal u ten alle tijden van dienst willen zijn.

Meer informatie rondreis door Java »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Henk Halferkamps
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.