Rama Tours

Maratua, Maratua Paradise Resort

Het Maratua Paradise Resort ligt aan de westkust van Maratua en is grotendeels gebouwd op palen boven zee. De bungalows, receptie, restaurant en het duikcentrum zijn met looppaden op houten steigers met elkaar verbonden. Vanaf de looppaden kijkt u uit over het turquoise water (behalve met eb, wanneer het deels droog valt!) en kunt u vaak zelfs zeeschildpadden onder u door zien zwemmen. Via de looppaden bereikt u ook het strand van Maratua, een prachtige strook wit zand met een achterland van hoge palmbomen en tropisch struikgewas.

Kamers

De 22 chalets van het Maratua Paradise Resort zijn allen vrijstaand. Er zijn 12 beach chalets, deze liggen aan de kust van Maratua tussen de palmbomen en zoals de naam al doet vermoeden, aan het strand. Daarnaast zijn er nog 10 watervilla’s die gebouwd zijn op palen boven het water. Het interieur bij beide kamertypen is nagenoeg hetzelfde; bijna alles is van hout, met uitzondering van het tegelwerk in de badkamer. De chalets zijn voorzien van airconditioning, plafondventilator, minibar, haardroger, badkamer met toilet en douche en ligbad. Ook hebben alle kamers een fijne veranda van waar u prachtig uitkijkt over zee.

Faciliteiten

Met zo’n heerlijk warme zee pal voor en onder je bungalow is een zwembad totaal overbodig en dus ook niet aanwezig. Wel is er een goed restaurant, dat gevestigd is in de ‘main hall’, waartoe ook de receptie, een lounge en de bar behoren. Dit is het centrale punt van het resort en vanaf elk van de genoemde onderdelen is er prachtig uitzicht over zee en is het heerlijk toeven met een drankje in de hand. Verder is er een goed duikcentrum, waar de dive masters vele jaren ervaring hebben met duiken, ook in andere delen van de wereld.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Joanne Weenk
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maratua, Nunukan Island Resort | Rama Tours
Maratua, Nunukan Island Resort

Voor de zuidoostelijke punt van het Maratua atol liggen in de turquoise lagune diverse kleine koraaleilanden vol met palmbomen, waarvan Nunukan er één is. Op deze tropische palmenoase van ca. 4 hectare ligt als enige accommodatie het Nunukan Island Resort, een waar paradijsje. Het eiland bestaat volledig uit zand, koraal en tropisch bos, met daartussen de bungalows van het resort en looppaden die met name uit houten vlonders bestaan. Aan de westkant van het eiland is er een mooi zandstrand, waar alle bungalows aan liggen. Aan de noordoostkant van het eiland bevinden zich de receptie, het restaurant en het duikcentrum. Het resort is gebouwd met veel aandacht voor ecologische waarden; er is geen enkele boom gekapt en er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonne-energie. <em>Kamers</em> Het Nunukan Island Resort bestaat uit 22 ruime, vrijstaande bungalows, allen gelegen aan het strand en de zee. De inrichting is voornamelijk opgetrokken uit hout, met enkele delen van natuursteen. De kamers zijn ruim en zijn ingericht met een groot hemelbed met klamboe, een schrijftafeltje met zitje en een halfopen badkamer. Alle bungalows beschikken verder over airconditioning, een minibar, kluisje en er is een fijne veranda met loungebank voor de deur. <em>Faciliteiten</em> Aan de noordoostkant van het eiland, te bereiken via een houten looppad met bruggetje over droog koraal, vindt u het retaurant gedeelte dat eveneens op verhoogde vlonders is gebouwd. Culinair is het hier goed verzorgd en kunt u kiezen uit lokale en westerse gerechten. De Gecko Bar ligt naast het restaurant en is een fijne plek om met zonsondergang te genieten van een drankje met uitzicht over zee. Eveneens aan deze kant van het eiland bevindt zich een lange pier met daarop het duikcentrum, waar u behalve duiktrips ook andere boottochtjes kunt organiseren naar bijvoorbeeld het eilandje Kakaban. Voor snorkelen zit u op Nunukan overigens ook op de juiste plek; het huisrif dat zich 4 kilometer vanaf de jetty uitstrekt is fantastisch.

Lees meer
Maratua, Nabucco Island Resort | Rama Tours
Maratua, Nabucco Island Resort

Het Nabucco Island Resort ligt op het piepkleine eilandje Nabucco aan de oostkant van het Maratua atol. Het resortje beslaat eigenlijk het hele eiland, dat vanwege de ligging aan de binnenkant van het atol in de laguna goed beschut is tegen de open zee. De wateren om het eiland heen zijn hierdoor ondiep, heel rustig en glashelder, perfect om te zwemmen. Het resort wordt gerund door de internationaal gerenommeerde duikorganisatie Extra Divers, dat behalve Nabucco ook het nabijgelegen Nunukan Island Resort beheert. Nabucco is een klein paradijsje, met goed verzorgde accommodatie tussen de palmbomen en prachtige tropische vegetatie. <em>Kamers</em> Het resort bestaat uit slechts 9 bungalows, die verspreid over het eilandje liggen en met goed onderhouden looppaden met elkaar en het restaurant verbonden zijn. Er staan 7 bungalows pal aan zee, met directe toegang tot het strand en het azuurblauwe water. Twee bungalows staan wat meer tussen de tropische begroeiing, met de zee op nog geen 2 minuten loopafstand. De bungalows zijn volledig opgetrokken uit hout en zijn in traditionele stijl gebouwd. Alle kamers hebben een heerlijk groot terras voor de deur en beschikken over onder andere airconditioning of een fan, open badkamer met douche en warm water (waarvoor zonne-energie gebruikt wordt). <em>Faciliteiten</em> Op Nabucco is er een goed restaurant, in een zeshoekige constructie gebouwd op palen boven zee. Vlak bij het restaurant bevindt zich ook een open bar-paviljoen, waar onder andere lekkere cocktails worden geserveerd en waar ook een t.v. hoek aanwezig is. Als verder vermaak kunt u het eilandje rondlopen en op zoek gaan naar diverse diersoorten, zoals de grote kokosnoot-krabben, varanen en ijsvogels. Bij het duikcentrum op de pier kunt u uiteraard terecht voor het organiseren van een ontdekkingstocht onder de zeespiegel. Er worden hier tevens diverse duikcursussen aangeboden.

Lees meer
Maratua, Maratua Paradise Resort | Rama Tours
Maratua, Maratua Paradise Resort

Het Maratua Paradise Resort ligt aan de westkust van Maratua en is grotendeels gebouwd op palen boven zee. De bungalows, receptie, restaurant en het duikcentrum zijn met looppaden op houten steigers met elkaar verbonden. Vanaf de looppaden kijkt u uit over het turquoise water (behalve met eb, wanneer het deels droog valt!) en kunt u vaak zelfs zeeschildpadden onder u door zien zwemmen. Via de looppaden bereikt u ook het strand van Maratua, een prachtige strook wit zand met een achterland van hoge palmbomen en tropisch struikgewas. <em>Kamers</em> De 22 chalets van het Maratua Paradise Resort zijn allen vrijstaand. Er zijn 12 beach chalets, deze liggen aan de kust van Maratua tussen de palmbomen en zoals de naam al doet vermoeden, aan het strand. Daarnaast zijn er nog 10 watervilla’s die gebouwd zijn op palen boven het water. Het interieur bij beide kamertypen is nagenoeg hetzelfde; bijna alles is van hout, met uitzondering van het tegelwerk in de badkamer. De chalets zijn voorzien van airconditioning, plafondventilator, minibar, haardroger, badkamer met toilet en douche en ligbad. Ook hebben alle kamers een fijne veranda van waar u prachtig uitkijkt over zee. <em>Faciliteiten</em> Met zo’n heerlijk warme zee pal voor en onder je bungalow is een zwembad totaal overbodig en dus ook niet aanwezig. Wel is er een goed restaurant, dat gevestigd is in de ‘main hall’, waartoe ook de receptie, een lounge en de bar behoren. Dit is het centrale punt van het resort en vanaf elk van de genoemde onderdelen is er prachtig uitzicht over zee en is het heerlijk toeven met een drankje in de hand. Verder is er een goed duikcentrum, waar de dive masters vele jaren ervaring hebben met duiken, ook in andere delen van de wereld.

Lees meer
Maratua, Maratua Guesthouse | Rama Tours
Maratua, Maratua Guesthouse

Het kleinschalige Maratua Guesthouse ligt pal aan zee op het paradijselijke eilandje Maratua. Het wordt gerund door een lokale familie en heeft daardoor echt de 'personal touch'. Het guesthouse ligt op de rotsen, verscholen tussen de tropische begroeing. Vanaf het steigertje kunt u makkelijk het water in en heerlijk zwemmen in het ondiepe water. Voor het beste snorkelen zult u een stuk moeten zwemmen naar het diepere gedeelte, en dat is best een stukje (150-200 meter). Hier is het koraal prachtig, maar pas op de stroming! U kunt uiteraard ook bij de eigenaren vragen naar vervoer per boot naar de mooiste snorkelplekken. Het naastliggende strand heeft u vaak heerlijk voor u zelf en is direct bereikbaar! Met hoog water verdwijnt een groot gedeelte. <em>Kamers</em> De bungalowtjes zijn eenvoudig, maar goed verzorgd en liggen fijn in de schaduw van de jungle. Er is een muskietennet aanwezig en er is een klein zitje voor de deur. De open badkamers zijn onlangs vernieuwd en zijn brandschoon. De bungalowtjes hebben uitzicht over de jungle, een kleine lagune of de zee. De zeezicht bungalows zijn het beste, deze beschikken bovendien als enig kamertype over airconditioning. <em>Faciliteiten</em> Het Maratua Guesthouse beschikt over een fijn restaurantje aan zee. De gerechten zijn iets duurder dan aan het vaste land, maar dat is logisch aangezien alles per boot hiernaartoe moet worden gebracht. Zoals gezegd kunt u bij de eigenaren terecht voor het organiseren van boottochtjes, naar de beste duik- en snorkelplekken of bijvoorbeeld naar het bijzondere naastgelegen eilandje Kakaban met het unieke kwallenmeer. &nbsp; <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis door Kalimantan »</a>

Lees meer
Maratua | Rama Tours
Maratua

Maratua is het grootste eiland van de Derawan archipel en is een zogeheten ‘atol’; een ringvormig eiland waarvan de landmassa gefundeerd is op een koraalrif. Maratua is eigenlijk een enkele tientallen kilometers lange strook land, op veel plekken maar enkele honderden meters breed, die als een halve cirkel rond een grote lagune ligt. Het is een echt bounty-eiland met witte stranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe zee. Hier kunt u lekker snorkelen, duiken en zwemmen in helder warm water. Grote scholen vissen, zeeschildpadden en misschien zelfs kleine (onschuldige) haaien komen u onderwater tegemoet. De duikstekken variëren van langzaam aflopende en dieper wordende riffen, tot echte ‘drop-offs‘ waar u de donkerblauwe diepte kunt afturen naar echte grote vissen zoals barracuda’s, haaien of tonijnen. Een van de meest bijzondere duikstekken is The Channel; de sterke stroming trekt hier bijzondere vissen aan, zoals voshaaien, mantaroggen, adelaarsroggen en een enorme school barracuda’s die hier eigenlijk permanent verblijven. Aangezien dit eiland bijna zo’n 70 kilometer van de vaste wal ligt en volledig wordt omringd door de diepe open zee, is het zicht onderwater ook vaak bijzonder goed. Boven de zeespiegel is Maratua net als Derawan; een eenvoudig eiland met uitsluitend zandpaden, een winkelstraatje en hier en daar een klein restaurantje aan het strand. De spaarzame restaurantjes zijn vaak onderdeel van een van de kleine resortjes en liggen ver (soms kilometers) uit elkaar. Ook op Maratua kunt u gelimiteerd gebruik maken van de elektriciteit: vanaf 18.00 uur – 06.00 uur. U kunt het eiland rondlopen en op zoek gaan naar kleine dieren en vogels in het tropische struikgewas, of dagtochtjes maken naar omliggende eilandjes zoals het bijzondere eilandje Kakaban. Ook dit eiland is een atol en in het midden van het eiland bevindt zich een geheel door land omsloten zoutwatermeer, het ‘jellyfish lake’, waar u met honderden (niet stekende!) kwallen tegelijk kunt zwemmen. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer
Maratua, Nunukan Island Resort | Rama Tours
Maratua, Nunukan Island Resort

Voor de zuidoostelijke punt van het Maratua atol liggen in de turquoise lagune diverse kleine koraaleilanden vol met palmbomen, waarvan Nunukan er één is. Op deze tropische palmenoase van ca. 4 hectare ligt als enige accommodatie het Nunukan Island Resort, een waar paradijsje. Het eiland bestaat volledig uit zand, koraal en tropisch bos, met daartussen de bungalows van het resort en looppaden die met name uit houten vlonders bestaan. Aan de westkant van het eiland is er een mooi zandstrand, waar alle bungalows aan liggen. Aan de noordoostkant van het eiland bevinden zich de receptie, het restaurant en het duikcentrum. Het resort is gebouwd met veel aandacht voor ecologische waarden; er is geen enkele boom gekapt en er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonne-energie. <em>Kamers</em> Het Nunukan Island Resort bestaat uit 22 ruime, vrijstaande bungalows, allen gelegen aan het strand en de zee. De inrichting is voornamelijk opgetrokken uit hout, met enkele delen van natuursteen. De kamers zijn ruim en zijn ingericht met een groot hemelbed met klamboe, een schrijftafeltje met zitje en een halfopen badkamer. Alle bungalows beschikken verder over airconditioning, een minibar, kluisje en er is een fijne veranda met loungebank voor de deur. <em>Faciliteiten</em> Aan de noordoostkant van het eiland, te bereiken via een houten looppad met bruggetje over droog koraal, vindt u het retaurant gedeelte dat eveneens op verhoogde vlonders is gebouwd. Culinair is het hier goed verzorgd en kunt u kiezen uit lokale en westerse gerechten. De Gecko Bar ligt naast het restaurant en is een fijne plek om met zonsondergang te genieten van een drankje met uitzicht over zee. Eveneens aan deze kant van het eiland bevindt zich een lange pier met daarop het duikcentrum, waar u behalve duiktrips ook andere boottochtjes kunt organiseren naar bijvoorbeeld het eilandje Kakaban. Voor snorkelen zit u op Nunukan overigens ook op de juiste plek; het huisrif dat zich 4 kilometer vanaf de jetty uitstrekt is fantastisch.

Lees meer
Maratua, Nabucco Island Resort | Rama Tours
Maratua, Nabucco Island Resort

Het Nabucco Island Resort ligt op het piepkleine eilandje Nabucco aan de oostkant van het Maratua atol. Het resortje beslaat eigenlijk het hele eiland, dat vanwege de ligging aan de binnenkant van het atol in de laguna goed beschut is tegen de open zee. De wateren om het eiland heen zijn hierdoor ondiep, heel rustig en glashelder, perfect om te zwemmen. Het resort wordt gerund door de internationaal gerenommeerde duikorganisatie Extra Divers, dat behalve Nabucco ook het nabijgelegen Nunukan Island Resort beheert. Nabucco is een klein paradijsje, met goed verzorgde accommodatie tussen de palmbomen en prachtige tropische vegetatie. <em>Kamers</em> Het resort bestaat uit slechts 9 bungalows, die verspreid over het eilandje liggen en met goed onderhouden looppaden met elkaar en het restaurant verbonden zijn. Er staan 7 bungalows pal aan zee, met directe toegang tot het strand en het azuurblauwe water. Twee bungalows staan wat meer tussen de tropische begroeiing, met de zee op nog geen 2 minuten loopafstand. De bungalows zijn volledig opgetrokken uit hout en zijn in traditionele stijl gebouwd. Alle kamers hebben een heerlijk groot terras voor de deur en beschikken over onder andere airconditioning of een fan, open badkamer met douche en warm water (waarvoor zonne-energie gebruikt wordt). <em>Faciliteiten</em> Op Nabucco is er een goed restaurant, in een zeshoekige constructie gebouwd op palen boven zee. Vlak bij het restaurant bevindt zich ook een open bar-paviljoen, waar onder andere lekkere cocktails worden geserveerd en waar ook een t.v. hoek aanwezig is. Als verder vermaak kunt u het eilandje rondlopen en op zoek gaan naar diverse diersoorten, zoals de grote kokosnoot-krabben, varanen en ijsvogels. Bij het duikcentrum op de pier kunt u uiteraard terecht voor het organiseren van een ontdekkingstocht onder de zeespiegel. Er worden hier tevens diverse duikcursussen aangeboden.

Lees meer
Maratua, Maratua Paradise Resort | Rama Tours
Maratua, Maratua Paradise Resort

Het Maratua Paradise Resort ligt aan de westkust van Maratua en is grotendeels gebouwd op palen boven zee. De bungalows, receptie, restaurant en het duikcentrum zijn met looppaden op houten steigers met elkaar verbonden. Vanaf de looppaden kijkt u uit over het turquoise water (behalve met eb, wanneer het deels droog valt!) en kunt u vaak zelfs zeeschildpadden onder u door zien zwemmen. Via de looppaden bereikt u ook het strand van Maratua, een prachtige strook wit zand met een achterland van hoge palmbomen en tropisch struikgewas. <em>Kamers</em> De 22 chalets van het Maratua Paradise Resort zijn allen vrijstaand. Er zijn 12 beach chalets, deze liggen aan de kust van Maratua tussen de palmbomen en zoals de naam al doet vermoeden, aan het strand. Daarnaast zijn er nog 10 watervilla’s die gebouwd zijn op palen boven het water. Het interieur bij beide kamertypen is nagenoeg hetzelfde; bijna alles is van hout, met uitzondering van het tegelwerk in de badkamer. De chalets zijn voorzien van airconditioning, plafondventilator, minibar, haardroger, badkamer met toilet en douche en ligbad. Ook hebben alle kamers een fijne veranda van waar u prachtig uitkijkt over zee. <em>Faciliteiten</em> Met zo’n heerlijk warme zee pal voor en onder je bungalow is een zwembad totaal overbodig en dus ook niet aanwezig. Wel is er een goed restaurant, dat gevestigd is in de ‘main hall’, waartoe ook de receptie, een lounge en de bar behoren. Dit is het centrale punt van het resort en vanaf elk van de genoemde onderdelen is er prachtig uitzicht over zee en is het heerlijk toeven met een drankje in de hand. Verder is er een goed duikcentrum, waar de dive masters vele jaren ervaring hebben met duiken, ook in andere delen van de wereld.

Lees meer
Maratua, Maratua Guesthouse | Rama Tours
Maratua, Maratua Guesthouse

Het kleinschalige Maratua Guesthouse ligt pal aan zee op het paradijselijke eilandje Maratua. Het wordt gerund door een lokale familie en heeft daardoor echt de 'personal touch'. Het guesthouse ligt op de rotsen, verscholen tussen de tropische begroeing. Vanaf het steigertje kunt u makkelijk het water in en heerlijk zwemmen in het ondiepe water. Voor het beste snorkelen zult u een stuk moeten zwemmen naar het diepere gedeelte, en dat is best een stukje (150-200 meter). Hier is het koraal prachtig, maar pas op de stroming! U kunt uiteraard ook bij de eigenaren vragen naar vervoer per boot naar de mooiste snorkelplekken. Het naastliggende strand heeft u vaak heerlijk voor u zelf en is direct bereikbaar! Met hoog water verdwijnt een groot gedeelte. <em>Kamers</em> De bungalowtjes zijn eenvoudig, maar goed verzorgd en liggen fijn in de schaduw van de jungle. Er is een muskietennet aanwezig en er is een klein zitje voor de deur. De open badkamers zijn onlangs vernieuwd en zijn brandschoon. De bungalowtjes hebben uitzicht over de jungle, een kleine lagune of de zee. De zeezicht bungalows zijn het beste, deze beschikken bovendien als enig kamertype over airconditioning. <em>Faciliteiten</em> Het Maratua Guesthouse beschikt over een fijn restaurantje aan zee. De gerechten zijn iets duurder dan aan het vaste land, maar dat is logisch aangezien alles per boot hiernaartoe moet worden gebracht. Zoals gezegd kunt u bij de eigenaren terecht voor het organiseren van boottochtjes, naar de beste duik- en snorkelplekken of bijvoorbeeld naar het bijzondere naastgelegen eilandje Kakaban met het unieke kwallenmeer. &nbsp; <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis door Kalimantan »</a>

Lees meer
Maratua | Rama Tours
Maratua

Maratua is het grootste eiland van de Derawan archipel en is een zogeheten ‘atol’; een ringvormig eiland waarvan de landmassa gefundeerd is op een koraalrif. Maratua is eigenlijk een enkele tientallen kilometers lange strook land, op veel plekken maar enkele honderden meters breed, die als een halve cirkel rond een grote lagune ligt. Het is een echt bounty-eiland met witte stranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe zee. Hier kunt u lekker snorkelen, duiken en zwemmen in helder warm water. Grote scholen vissen, zeeschildpadden en misschien zelfs kleine (onschuldige) haaien komen u onderwater tegemoet. De duikstekken variëren van langzaam aflopende en dieper wordende riffen, tot echte ‘drop-offs‘ waar u de donkerblauwe diepte kunt afturen naar echte grote vissen zoals barracuda’s, haaien of tonijnen. Een van de meest bijzondere duikstekken is The Channel; de sterke stroming trekt hier bijzondere vissen aan, zoals voshaaien, mantaroggen, adelaarsroggen en een enorme school barracuda’s die hier eigenlijk permanent verblijven. Aangezien dit eiland bijna zo’n 70 kilometer van de vaste wal ligt en volledig wordt omringd door de diepe open zee, is het zicht onderwater ook vaak bijzonder goed. Boven de zeespiegel is Maratua net als Derawan; een eenvoudig eiland met uitsluitend zandpaden, een winkelstraatje en hier en daar een klein restaurantje aan het strand. De spaarzame restaurantjes zijn vaak onderdeel van een van de kleine resortjes en liggen ver (soms kilometers) uit elkaar. Ook op Maratua kunt u gelimiteerd gebruik maken van de elektriciteit: vanaf 18.00 uur – 06.00 uur. U kunt het eiland rondlopen en op zoek gaan naar kleine dieren en vogels in het tropische struikgewas, of dagtochtjes maken naar omliggende eilandjes zoals het bijzondere eilandje Kakaban. Ook dit eiland is een atol en in het midden van het eiland bevindt zich een geheel door land omsloten zoutwatermeer, het ‘jellyfish lake’, waar u met honderden (niet stekende!) kwallen tegelijk kunt zwemmen. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer