Rama Tours

Maratua, Nabucco Island Resort

Het Nabucco Island Resort ligt op het piepkleine eilandje Nabucco aan de oostkant van het Maratua atol. Het resortje beslaat eigenlijk het hele eiland, dat vanwege de ligging aan de binnenkant van het atol in de laguna goed beschut is tegen de open zee. De wateren om het eiland heen zijn hierdoor ondiep, heel rustig en glashelder, perfect om te zwemmen. Het resort wordt gerund door de internationaal gerenommeerde duikorganisatie Extra Divers, dat behalve Nabucco ook het nabijgelegen Nunukan Island Resort beheert. Nabucco is een klein paradijsje, met goed verzorgde accommodatie tussen de palmbomen en prachtige tropische vegetatie.

Kamers

Het resort bestaat uit slechts 9 bungalows, die verspreid over het eilandje liggen en met goed onderhouden looppaden met elkaar en het restaurant verbonden zijn. Er staan 7 bungalows pal aan zee, met directe toegang tot het strand en het azuurblauwe water. Twee bungalows staan wat meer tussen de tropische begroeiing, met de zee op nog geen 2 minuten loopafstand. De bungalows zijn volledig opgetrokken uit hout en zijn in traditionele stijl gebouwd. Alle kamers hebben een heerlijk groot terras voor de deur en beschikken over onder andere airconditioning of een fan, open badkamer met douche en warm water (waarvoor zonne-energie gebruikt wordt).

Faciliteiten

Op Nabucco is er een goed restaurant, in een zeshoekige constructie gebouwd op palen boven zee. Vlak bij het restaurant bevindt zich ook een open bar-paviljoen, waar onder andere lekkere cocktails worden geserveerd en waar ook een t.v. hoek aanwezig is. Als verder vermaak kunt u het eilandje rondlopen en op zoek gaan naar diverse diersoorten, zoals de grote kokosnoot-krabben, varanen en ijsvogels. Bij het duikcentrum op de pier kunt u uiteraard terecht voor het organiseren van een ontdekkingstocht onder de zeespiegel. Er worden hier tevens diverse duikcursussen aangeboden.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Henk Halferkamps
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.