Rama Tours

Maratua, Nunukan Island Resort

Voor de zuidoostelijke punt van het Maratua atol liggen in de turquoise lagune diverse kleine koraaleilanden vol met palmbomen, waarvan Nunukan er één is. Op deze tropische palmenoase van ca. 4 hectare ligt als enige accommodatie het Nunukan Island Resort, een waar paradijsje. Het eiland bestaat volledig uit zand, koraal en tropisch bos, met daartussen de bungalows van het resort en looppaden die met name uit houten vlonders bestaan. Aan de westkant van het eiland is er een mooi zandstrand, waar alle bungalows aan liggen. Aan de noordoostkant van het eiland bevinden zich de receptie, het restaurant en het duikcentrum. Het resort is gebouwd met veel aandacht voor ecologische waarden; er is geen enkele boom gekapt en er wordt onder andere gebruik gemaakt van zonne-energie.

Kamers

Het Nunukan Island Resort bestaat uit 22 ruime, vrijstaande bungalows, allen gelegen aan het strand en de zee. De inrichting is voornamelijk opgetrokken uit hout, met enkele delen van natuursteen. De kamers zijn ruim en zijn ingericht met een groot hemelbed met klamboe, een schrijftafeltje met zitje en een halfopen badkamer. Alle bungalows beschikken verder over airconditioning, een minibar, kluisje en er is een fijne veranda met loungebank voor de deur.

Faciliteiten

Aan de noordoostkant van het eiland, te bereiken via een houten looppad met bruggetje over droog koraal, vindt u het retaurant gedeelte dat eveneens op verhoogde vlonders is gebouwd. Culinair is het hier goed verzorgd en kunt u kiezen uit lokale en westerse gerechten. De Gecko Bar ligt naast het restaurant en is een fijne plek om met zonsondergang te genieten van een drankje met uitzicht over zee. Eveneens aan deze kant van het eiland bevindt zich een lange pier met daarop het duikcentrum, waar u behalve duiktrips ook andere boottochtjes kunt organiseren naar bijvoorbeeld het eilandje Kakaban. Voor snorkelen zit u op Nunukan overigens ook op de juiste plek; het huisrif dat zich 4 kilometer vanaf de jetty uitstrekt is fantastisch.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.