Beste Mevrouw Anne Mare van Linde,

Hartelijk dank voor de ‘welkom thuis’ kaart, een leuke geste. Wij hebben een fantastische vakantie gehad, alles was ontzettend goed georganiseerd.

Het hotel bij aankomst in Kuala Lumpur was uitstekend gekozen, ook qua ligging. Wij kwamen die dag natuurlijk heel vroeg aan, weinig geslapen in het vliegtuig. Na een 2 uur geslapen te hebben, zijn we op de ‘hop on, hop off’ bus gestapt, op deze manier hebben we die dag heel veel van de stad gezien.

De volgende dag stond de huurauto klaar, een prima auto incl. gps. Het links rijden was in het begin even wennen, maar dat liep al gauw gesmeerd. De wegen in Maleisië zijn inderdaad heel goed te berijden, dus zonder problemen in Malakka aangekomen. Het Puri Malakka Hotel was een schot in de roos, ontzettend leuk, en ook van Malakka hebben we genoten.

Vervolgens de Cameron Highlands. Fantastische vergezichten, prachtige theeplantages, we hebben er genoten. We vonden het alleen jammer dat we maar met heel weinig gasten in het Strawberry Park Hotel waren. Op zich een goed hotel en grote ruime kamers, maar het heeft een beetje een upgrade nodig.

De volgende stop was Penang. Toen we van het vasteland de brug over gingen naar het schiereiland, vonden we het erg druk. Ook toen we op het eiland waren in het begin brede wegen, veel rijstroken, druk verkeer, een beetje chaotisch. Het Penaga hotel was wederom een uitstekende keus, prima centraal gelegen. We hebben in Georgetown veel gelopen, vonden het best leuk, maar Malakka heeft toch ons hart gestolen.

Vervolgens Kota Kinabalu, het Shangrila Rasa RiaHotel. Wat geweldig was dat, een hele ervaring. Bijzonder leuk was ook, dat onze zoon daar met zijn gezin voor 3 dagen had geboekt, zodat we al een paar dagen samen konden optrekken. We hebben er genoten. Zij zijn daarna teruggegaan naar Brunei en wij vervolgden onze reis naar Sandakan. Een nacht in het Sepilok Nature Resort, waar we een dagje hebben gerust. De orchideeëntuin is alleen niet veel bijzonders. We zijn ook naar het Orang-Oetan opvangcentrum geweest, maar helaas liet zich maar 1 exemplaar zien. We hadden er meer gezien in het opvangcentrum bij het ShangriLa Rasa Riaresort.

De Kinabatangan River Lodge was ontzettend leuk. We hebben er mooie boottochten gemaakt, veel gezien, o.a. een kudde van ong. 30 olifanten langs de oever van de rivier en de schitterende neusapen. Vervolgens ging het richting Brunei, waar we 11 dagen hebben genoten bij onze zoon en zijn gezin.

Alles was prima geregeld. Ook alle binnenlandse vluchten stipt op tijd, wat we eigenlijk niet hadden verwacht. Kortom een fantastische reis. Het was goed dat we naar de Vakantiebeurs waren gegaan, want anders hadden we beslist niet met jullie gereisd, want we hadden nog nooit van Rama Tours gehoord. We hebben dus al wat reclame voor jullie gemaakt, want wij waren ontzettend tevreden.

Met vriendelijke groeten,

Ida en Leo van der Geer