Rama Tours

Volg ons op:

Auteur
Rkia Barhi
Online content en marketing specialist
Stel een vraag
rkia barhi online content en marketing specialist rama tours

Rkia Barhi

Mijn persoonlijke verhaal

Reizen is voor mij: ‘op gaan in de cultuur en gebruiken van de lokale bevolking’. Op straat eten tussen de locals, je met handen en voeten verstaanbaar maken, avontuurlijke en hobbelige busritten en prachtige mensen ontmoeten. Uiteraard geniet ik ook volop van de indrukwekkende tempels, het lekkere eten, prachtige natuurparken en hagelwitte stranden.

Door mijn studie Hotel-en Eventmanagement aan de Hogeschool TIO kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘verre reizen’. Na mijn stage in Costa Rica was ik verkocht en wilde ik alleen maar meer reizen. Na een rondreis door Zuid-Amerika, stond Azië ook hoog op mijn bucketlist. Mijn combinatiereis Bangkok, Vietnam en Cambodja was onvergetelijk. What’s next? Keuze stress.. Ik wil heel graag naar de Filipijnen om met walvishaaien te zwemmen, maar Myanmar en Maleisië staan ook hoog op mijn verlenglijstje. Ik kan niet wachten om nóg meer van Azië te ontdekken.

Mijn favoriete foto’s

Mijn favoriete hotel

rondreis cambodja koh rong long set resort 2

Na mijn bezoek aan de drukke stad Phnom Penh kon ik niet wachten op een weekje relaxen op de witte zandstranden van Koh Rong. Wij hadden deze keer gekozen voor iets meer luxe (normaal verblijf ik in eenvoudige hotels en hostels) en kozen voor het Long Set Resort. Het fijne is dat het resort wat verder weg ligt van de drukte in Kaoh Touch Beach. Wilt u de gezelligheid toch opzoeken? Dan bent u er na een korte wandeling zo. Met ligbedjes voor de deur duik je zo het strakblauwe water in en de kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien.

Mijn hoogtepunt in Azië

hoogtepunt rkia cambodja kiling fields rama tours

Wat toch wel het meeste indruk heeft gemaakt is mijn bezoek aan de Killing Fields, vlakbij Siem Reap. Geen vrolijke excursie, maar wel ongelofelijk indrukwekkend. Hierin word je via een audio meegenomen in de geschiedenis van de aangrijpende Rode Khmer. Het openlucht museum herdenkt de slachtoffers en nabestaanden van de guerrilla-oorlog en er worden diverse foto’s tentoongesteld. Als u meer wilt weten of de geschiedenis va Cambodja, is een bezoek aan de Killing Fields zeker aan te raden.

Mijn favoriete gerecht

favoriet gerecht rkia rama tours

Ik ben groot fan van de Aziatische keuken en eet het liefst (heel) erg pittig. Dit moet je natuurlijk niet te hard roepen in Cambodja, want dan gooien ze een paar extra chili’s op je bord. Curry’s, spring rolls, ik eet het allemaal. Mag ik er twee kiezen? Mijn favoriete gerecht is Pho; een lichte, heldere soep met groenten en diverse toppings zoals kip, vlees of tofu. Officieel een Vietnamees gerecht, maar in Cambodja vind je het ook veel. Op nummer twee staat de Vietnamese Banh Mi, echt heel verrukkelijk!

Terug naar reisspecialisten