Rama Tours
9,4
28 beoordelingen

Volg ons op:

simone deckers managing director eigenaar rama tours
Auteur
Simone Deckers
Managing Director / Eigenaar
Stel een vraag
simone deckers managing director eigenaar rama tours

Simone Deckers

Mijn persoonlijke verhaal

Reizen maken is iets onvergetelijks, een ervaring die je altijd bijblijft; die ene ontmoeting of dat speciale hotel, de onweerstaanbare schoonheid van een land. Het fantastische gevoel dat je geraakt wordt en iets beleeft.

Inmiddels heb ik meer dan 50 landen bezocht en ben nog niet verzadigd. Als jonge reiziger ben ik begonnen in Azië en heb maanden rondgereisd in Indonesië, Maleisië, Myanmar, Thailand, Nepal  en India. Azië overtreft alles, het heerlijke eten, de afwisseling, die diversiteit aan culturen, echt fantastisch!

Om later ook de “andere” kant van de wereld te gaan ontdekken. Ik heb prachtige reizen gemaakt door Midden- en zuid Amerika. Elk jaar doe ik weer nieuwe inspiratie & ideeën op! Samen met het gezin een actieve vakantie in Maleisië of nieuwe tech ontdekkingen doen in “crazy Japan”  Wat ik ook heerlijk vindt is, met zijn tweeën genieten in Argentinië of India, waar je rondreist als een koning.  Elk land heeft zijn charme en het is dat onbekende, dat onverwachte dat het zo bijzonder maakt. Er is nog zoveel te ontdekken, reist u met ons mee?

Mijn favoriete foto’s

Mijn favoriete hotel

rondreis myanmar ngapali beach lalay lodge hotel 1

De Lalay Lodge in Ngapali Beach, Myanmar. Aankomen met een bootje over de zee en meteen met je voeten in het heldere water springen; meteen al het ultieme vakantie gevoel vanaf de aankomst op dit perfecte strand met palmbomen en vriendelijke staff uit het kleine vissersdorp is. De lodge ligt direct aan het strand, heeft slechts 9 kamers die erg ruim zijn opgezet en allemaal uitzicht over de zee hebben.

Wat de plek zo speciaal maakt is de ongedwongen, huiselijk sfeer. Er zijn hangmatten & beanbags om te luieren, er liggen kayaks om te gaan snorkkelen, mountainbikes om het dorp en de rest van de omgeving te ontdekken, je wandelt naar diverse andere verlaten stranden in de buurt of je doet lekker niks. Er zijn geen andere hotels op het schiereiland en dus heb je het strand voor jezelf.

’S Ochtends, tijdens het ontbijt aan het strand, komen de vissersboten binnen waarna de vis met ossenwagens naar het dorp wordt vervoerd. Iedere maaltijd is weer een feest met “home-cooked” gerechten uit de omgeving gemaakt van verse producten van de lokale markt. Wellicht het beste aspect van de lodge, is de nadruk op duurzaamheid zodat je weet dat je verblijf ook echt direct mensen ter plekke en de natuur helpt. De lodge gebruikt zonne-energie, gebruikt geen plastic en werkt samen met zo’n 20 families uit het dorp en is gebouwd van lokale materialen.

Op en top genieten in deze prachtige lodge op een heel bijzondere plek.

Mijn hoogtepunt in Zuidoost-Azië

rondreis sumatra bukit lawang 14

Veel plekken waar ik geweest ben, zijn bijzonder. Maar een van de meest bijzondere is toch wel de plaats Bukit Lawang, op Sumatra. Midden in de jungle, en wat een schattig dorpje! Hier maakte ik een onvergetelijke hike in het Gunung Leuser National Park, op zoek naar de Orang Oetans, Gibbons en Thomas Leaf Monkeys. En die zagen we! Hangend in een boom, spelend met de takken of zorgend voor hun jong. Het was zó bijzonder om deze dieren te zien in hun natuurlijke habitat. Er zijn namelijk maar twee plekken ter wereld waar de oerang-oetan leeft, in Borneo en dus op Sumatra. Echt indrukwekkend. En het is ook echt een dorp waar je langer wilt blijven dan gepland, de sfeer, de mensen en niet te vergeten de prachtige natuur!

Mijn favoriete gerecht in Azië

managing director eigenaar simone deckers favoriete eten india

Palak paneer uit India. Palak betekent spinazie en paneer is een zachte soort kaas. In India maken ze hier een overheerlijke curry mee. Dit, samen met een stuk naanbrood, is echt mijn favoriete eten. Bovendien is het nog gezond ook! In India ruik en proef je 24/7 eten. Overal op straat, vanuit elke hoek en steeg, komen geuren. Je hebt in India de hele dag trek! Dus eigenlijk hou ik van de hele Indiase keuken, het is zó divers. Het land is dan ook zo groot, dat elke regio  zijn eigen gerechten heeft, telkens weer anders klaargemaakt. Vooral die kruiden en specerijen, je kijkt je ogen uit! Op de markt, in een luxe restaurant en in een van de vele stalletjes op straat. Het is puur genieten!

Terug naar reisspecialisten