Rama Tours

Deel dit nieuws:

Shilla | Rama Tours
Auteur
Shilla Verburgt
Reisspecialist
Stel een vraag
bali tanah lot

Hoe oriënteer ik mij op een reis? 5 handige tips!

Shilla Verburgt, 24 februari 2022

Het nieuwe jaar is goed begonnen en gelukkig zijn veel bestemmingen weer bereisbaar! We kunnen ons voorstellen dat de reiskriebels ook bij u toenemen. Het wordt tijd om te oriënteren en op zoek te gaan naar de ideale reisbestemming voor uw volgende reis naar Zuidoost-Azië. Maar hoe bepaalt u nou het beste waar de reis naartoe gaat? Aangezien veel reisliefhebbers zich dit afvragen (en het een groot onderdeel van ons werk is), delen we graag wat persoonlijke tips met u!

Wie u als reiziger bent en wat uw wensen zijn met betrekking tot uw rondreis, is van invloed op waar u naartoe gaat.

Wanneer gaat de reis plaatsvinden?

Heeft u al een bepaalde reisperiode op het oog waarin u een rondreis wil gaan maken of zit u gebonden aan een vaste periode? Als u door werk, school of andere redenen in een bepaalde reisperiode op reis moet, of juist niet op reis kan, is het verstandig om uw oriëntatie te starten bij de reisperiode. Afhankelijk hiervan vallen bepaalde bestemmingen bij voorbaat wellicht al af en zijn andere bestemmingen juist heel geschikt. Zo heeft iedere bestemming natuurlijk een beste reistijd. Reizen in het regen- of orkaanseizoen kan bijvoorbeeld in sommige gevallen wel, maar toch is het fijn om van tevoren te weten wat u kunt verwachten. In combinatie met de andere vragen komt u zo uiteindelijk tot de favoriete bestemming in de gewenste reisperiode. Een eerste goede stap tijdens het oriënteren is dus de periode vaststellen waarin u op reis wil, kan of moet!

Op zoek naar een handig overzicht van wat per maand fijne reisbestemmingen zijn? We hebben de favoriete bestemmingen per maand op een rijtje gezet!

Bent u niet gebonden aan een bepaalde periode? In dit geval kunt u precies andersom te werk gaan en laat u de periode in een later stadium afhangen van de bestemming waarop uw keuze is gevallen. Zo kunt u op reis gaan in de beste reistijd voor uw bestemming! Stel uzelf eerst de overige vragen:

rondreis java borobudur plataran borobudur resort 23

Waar wordt u blij van als u op reis bent?

Oftewel, welke elementen vindt u belangrijk? Bent u opzoek naar cultuur, natuur, avontuur of misschien wel een combinatie van deze drie? Naast dat het iets zegt over wie u als reiziger bent is het ook gewoon erg praktisch. Hoe ziet uw ideale rondreis eruit? Is het uw droom om een treinreis door de theevelden in Sri Lanka te maken, een zonsopgang te bewonderen vanaf de Borobudur of één van de vele vulkanen van Indonesië te beklimmen? Maak voor uzelf eens een lijstje met elementen die u graag terug zou willen zien in uw droomreis.

Heeft u liever hulp bij het brainstormen? U bent van harte welkom bij ons op kantoor om onder het genot van een kopje koffie de eindeloze mogelijkheden te bespreken!

Wat mag de reis kosten?

Wellicht niet het leukste gedeelte, maar zeker niet onbelangrijk! Het stellen van een budget voor uw reis is een belangrijk uitgangspunt. Uiteindelijk moet het totaalplaatje kloppen en binnen uw reisbudget passen.

Het kan best lastig te zijn om een goede inschatting te maken van wat een verre rondreis naar Zuidoost-Azië kost. Om u op weg te helpen hebben we een groot aantal voorbeeldreizen op onze website staan, inclusief een prijsindicatie. Deze voorbeelden van rondreizen vindt u hier.

Hoe lang wilt u op reis?

Ook het aantal dagen dat u de tijd heeft om te reizen is uiteraard van belang. Heeft u nog een paar dagen speling, geef dit dan vooral aan bij een van onze reisspecialisten. Het kan zomaar schelen in de kosten voor de internationale vluchten of voor bepaalde populaire accommodaties, zeker in het hoogseizoen! Als u de reis bij Rama Tours boekt, hoeft u zich gelukkig alleen maar druk te maken over de vraag, ‘Hoe lang wil en kan ik op reis?’. De rest zoeken wij met alle liefde voor u uit!

rondreis papua raja ampat hoogtepunt 11

Met wie gaat u op reis?

Met wie gaat u op reis? Het reisgezelschap waarmee u op reis gaat kan van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor een bestemming. Zo is het tijdens een rondreis met kinderen fijn als de accommodatie een zwembad heeft en dat het kamertype zich leent voor families. Op huwelijksreis, wilt u waarschijnlijk op een bijzondere, romantische plek verblijven en bent u een echte avonturier, dan doet u waarschijnlijk niets liever dan midden in jungle overnachten tijdens een meerdaagse trekking.

De juiste vragen

Het ‘succes’ van de oriëntatiefase valt of staat met het stellen van de juiste verdiepende vragen. Uiteraard kunt u hierin zelf een heel eind komen. Vindt u het fijn als er iemand met u meedenkt? Neem contact met ons op, onze ervaren reisspecialisten doen niets liever en helpen u graag bij de zoektocht naar uw volgende droombestemming!

De bestemming

Heeft u de volgende bestemming voor uw ideale rondreis naar Zuidoost-Azië al in het vizier? Dan is het tijd om u verder in de bestemming te verdiepen. Online is tegenwoordig overal informatie te vinden en we kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Weet u niet waar u moet beginnen met lezen? We hebben voor al onze bestemmingen een eigen informatie pagina, waar u de belangrijkste informatie over een rondreis naar deze bestemming direct bij de hand heeft. Zo vindt u hier bijvoorbeeld de beste reistijd, visuminformatie en informatie over het tijdsverschil met Nederland.

Tot slot, het boeken van uw rondreis

Op tijd beginnen met het plannen en boeken van uw ideale rondreis naar Zuidoost-Azië is ontzettend belangrijk. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken zijn er geen last-minutes voor verre reizen, zeker niet voor het hoogseizoen. Begin daarom op tijd met het plannen en boeken van uw reis, dan maakt u gebruik van de meest gunstige vluchttarieven en heeft u de grootste kans dat het hotel van uw dromen nog beschikbaar is.

Rama Tours is al ruim 35 jaar dé Zuidoost-Azië specialist. Onze reisspecialisten kennen de bestemmingen door en door en adviseren u graag bij het uitstippelen van uw volgende rondreis. Neem gerust contact met ons op en we denken graag met u mee!

Ja, ik wil graag meer informatie

Volg ons op:

Vorig blog

Top-5 ideale familiereizen naar Azië

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.