Goedemiddag Rosselle,

Familie SchŸtte is weer thuis, en we hebben een heerlijke reis gehad! Het was perfect geregeld, goede hotels en een hele fijne chauffeur die Engels en een beetje Nederlands sprak. Udin heeft ons naast het voorgenomen programma ook nog veel van de gewoontes en vaardigheden van de” Sumatranen” laten zien. Bovendien heb ik mijn geboorteplaats Badjubang en ons huis aldaar terug gevonden. Het was heel ontroerend en hij was een grote hulp. In Palembang hebben we een tocht over de rivier de Musi gemaakt en ook hier vond ik in Bakus Kuning / Plaju de plek terug waar de Shell employees gewoond hebben.

De hotels waren goed tot zeer goed. Het ressort op Pulau Weh was heel bijzonder en we vonden deze keuze heel goed.De sfeer bij Freddie«s was gezellig en familiair en de chef zelf kookte heerlijk en hij was heel vriendelijk. Het was heel persoonlijk en dit adres kunnen we echt aan bevelen.

In West – Sumatra in de buurt van Bukkitingi zijn we een paar uur in de sawa«s geweest met Ikbal van Abdi Homestay. Hij had een paar huisjes waar je overnachten kon en ik vond deze plaats echt iets voor jongelui die ook heel dicht bij de natuur leven willen. De tour met veel persoonlijke details was ook heel apart en interessant. De foto«s beneden als herinnering. Abdi was een jonge idealistische ondernemer die heel autentisch was.

Het enige waar we een beetje kritiek uitten is het vlucht programma. Overstappen in Kuala Lumpur van LTTC naar KLIA na een lange vlucht is best wel vermoeiend, je moet met de bus en het was toch wel even zoeken. De binnenlandse vlucht met Garuda en Sriwijaya Air was okŽ, Air Asia vonden wij tamelijk chaotisch en het probleem was dat er op de vluchthaven van Medan wachttijden van 4 a 5 uur waren en geen mogelijkheid om eerder in te checken. Zitplaatsen waren er voor het inchecken bijna niet.

De terugreis van Banda Aceh, Medan naar Kuala Lumpur was heel vermoeiend en we zagen in Medan dat Malaysia Air ook van Medan vloog, en wel 3 uur eerder dan onze vlucht. Het wisselen van de verschillende vliegmaatschappijen maakte het niet makkelijker met de bagage.

Nou ja, het was alles bij elkaar een fijne reis en we zijn heel tevreden met uw organisatie en gaan ook graag de volgende keer met jullie weer op reis!

Met vriendelijke groeten

Aggi en Klaus SchŸtte