Beste Karolien,

Dank voor je welkom thuis kaart. We hebben het geweldig gehad in Thailand! De door jullie voor ons samengestelde reis was heel afwisselend en we hebben veel moois gezien en veel leuks meegemaakt. De hotels waren prima, de kamers of naast elkaar of met verbindingsdeur: top.

Eastin Bangkok: prima hotel. Andere hotels ook prima. Het Amarin Lagoon hotel heeft wel grote kamers, maar is een beetje gedateerd en ligt niet echt gunstig. Erg leuk en bijzonder was inderdaad Little Village, gezellig en relaxed! De locatie van het Aloha resort was prima aan het strand, kamers konden schoner. De transfers liepen heel goed, de chauffeurs waren elke keer op tijd en de minivans luxe.

Excursies e.d.

De fietstocht door Bangkok was geweldig. De geleverde info voor activiteiten in Bangkok was prima, hebben veel moois gezien en leuks gedaan.

Zoals al gezegd hadden we daarna een lieve gids voor de 3 daagse excursie naar het Khao Yai park maar helaas wist ze de belangrijkste highlights vreemd genoeg niet te vinden. Op de eerste dag hadden we geen lunch in een uitkijktoren zoals we hadden afgesproken. We wilde graag zwemmen in de waterval, maar we kwamen boven bij de waterval uit in plaats van beneden dat was wat jammer voor de foto’s en we konden/mochten daardoor niet zwemmen. De tweede dag hebben we een trekking gedaan onder begeleiding van een plaatselijke gids van het park en de gids van jullie agent, dit was prima.

Zoals al gezegd stond ’s avonds de vleermuisgrot op het programma en bij vertrek vanaf het hotel om vijf uur, vonden we het al vreemd dat de gids zei dat ze de chauffeur had geadviseerd naar de dichtstbijzijnde grot te gaan. Het heeft geen zin nu er een lang verhaal van te maken, maar kwam er op neer dat we zo’n anderhalf uur hebben rondgereden -in volgens mij volstrekt verkeerde omgeving buiten het park- totdat we heel hoog in de lucht de vleermuizen zagen vliegen.

De volgende ochtend in de auto vertelde de gids ons dat ze voor ons het programma wat had omgegooid, we zouden eerst naar de grote witte Boeddha gaan en dan daarna naar de grot. Hierop hebben we gezegd dat we erop stonden het programma te volgen en eerst naar de Magic Cave wilden gaan uit het programma. Waarop ze zei dat heel veel grotten Magic Cave worden genoemd. Vanaf toen hadden we geen goed voorgevoel en we kwamen inderdaad uiteindelijk uit bij iemands achtertuin/werkplaats, waar met een smalle trap we bij een kleine donkere kale grot kwamen waar een paar TL lampen hingen en een klein boeddha beeldje stond. Wederom bijzonder vreemd en teleurstellend.

De aangeboden fietstocht in Chiang Mai was aardig, maar zeker geen compensatie voor de highlights van het park die we hadden willen zien. Het is voor ons niet te begrijpen hoe een gids of chauffeur de vleermuisgrot en Magic Cave niet kan vinden en/of zich niet voorbereid en dit opzoekt. We wilden er onze reis niet door laten bederven, dus zijn we op dat moment ook niet verder op doorgegaan.

NB: Onze volgende gids was heel deskundig en de gids daarna (jungletocht) was geweldig.

M vr gr Yvonne