Beste mensen,
Van de reis terug en bedankt voor het welkom-thuiskaartje.
De zes weken zijn omgevlogen. Het weer was voor de tijd van het jaar goed. De laatste 4 dagen regen, veel, en storm, maar de temperatuur bleef goed.
De reis zelf verliep volgens schema. Met de gereserveerde plaatsen ging het niet goed. Er waren op de heenreis wel plaatsen achter de pantry gereserveerd maar niet de eerste rij. Wij konden dat ter plekke nog regelen, want direct achter de pantry was geen plaats bezet. We hadden samen drie plaatsen. Het vervoer in Singapore was prima. We hadden goede plaatsen.
Voor de terugreis was de begeleiding uitstekend. Voor de plaatsen hadden we contact gehad met jullie lokale agent, die mooie plaatsen naast de pantry had, maar aangezien mijn vrouw in een rolstoel zat mocht ze daar niet zitten, omdat het bij de uitgang was. Toch kregen we nog een goede plaats. Dankzij het feit dat we vroeg waren, maar voor S. naar A. was het helemaal mis vanwege babies en jonge gezinnen. Het toestel was vol en er leek niets te verschuiven; toch lukte het in S. te ruilen en kregen we achterin het vliegtuig de twee plaatsen op de laatste rij. Doordat er slechts twee plaatsen waren kregen we door scheef te gaan zitten voldoende beenruimte.
In Denpasar maakten we gebruik van de Lounge van Garuda. Je betaalt dan 125.000 rupiah per persoon, hebt de ruimte gemakkelijke stoelen en gratis eten en drinken.
De suite in Padi Prada was goed, maar het hotel cq het bedrijf liep op de laatste benen. Het contract loopt in juni af, voor deÕhuidige huurder is de nieuwe prijs te hoog. De mensen worden ontslagen en tot juni is men nog in bedrijf. Het ging moeilijk heel weinig gasten en na 8 uur kon je niet meer terecht om te internetten. Soms was de boter op en soms de jam. Aan onderhoud werd nagenoeg niets meer gedaan, maar soms waren dingen stuk en dan moest men wel. Mensen bleven overigens aardig.
Adirama was conform de verwachtingen. Bekende mensen en diverse buitenlanders. Het nieuwe huis dat Ruud gebouwd heeft ook bezichtigd. Het ziet er goed uit, maar je moet wel een auto ter beschikking hebben en het is vrij duur.
Richting Seririt is een Duits restaurant gekomen: Deutsches Eck, met duitse keuken; de eigenaar is een duitser, getroud met een Balinese, die in Duitsland en paar jaar heeft gewerkt. Lekker eten en je kunt er brood Ðduits wel te verstaan- bestellen en ook ander eten.
Tal van personen uit Adirama zijn er wezen eten. Prima. Ook de kamers zijn goed en redelijke prijzen. Ongeveer 10 minuten rijden vanaf Adirama.
Villa Lumbung voldeed ons uitstekend. Goede kamers; prachtig zwembad en vriendelijke bediening. Weinig gasten; de laatste dagen werd er geen buffet opgesteld, maar je kon wel alles bestellen. Voldoende restaurants in de buurt. Een aanrader is Biku, Jl.Raya Petitenget 888, Kerobokan. Druk bezocht en een gevarieerd publiek. Wat ons betreft een van de besten. En een pavlovaÉslecht voor de lijn, maar een portie is voor 2 personen voldoende.

Jelly had pech In Villa Lumbung, want haar sandaal sloeg dubbel en daarmee ook haar voet. Ze vreesde voor een breuk, maar het was zwaar beschadigd. Dat gaf beperkingen Met jullie lokale agent op weg naar Sanur een drukverband gehaald. Was onmiddelllijk bereid te helpen.
Sanur Beach was als vanouds gezellig. Bekenden van vorige jaren waren er voor een deel niet meer; vonden het te duur geworden.
Een overzicht in vogelvlucht van ons wedervaren. We teren weer op leuke herinneringen. En wat we volgend jaar doen weten we nog niet. Velen adviseerden ons in juni bij een eventueel vertrek een vlucht te boeken en later de rest in te vullen.
Succes en de hartelijke groeten,

Dick en Jelly Corporaal