Hallo Rosselle,

We zijn gisteren teruggekomen van onze fantastische reis. Bedankt alvast voor de kaart bij terugkomst. We hebben het geweldig gehad. Heel veel dingen gezien. Tempels, natuur, dieren, noem maar op!!

Een paar details over de reis zijn:
Hotels prima. Alleen Villa Lumbung (was wel in order maar…..) viel qua ligging kamers tegen. Het moeten superior rooms zijn, maar ze liggen in een saai recht gebouw weggeduwd achter de beplanting. Vanuit de kamer zie je niets. Balkon i.v.m. insecten niet te gebruiken. DUS een beetje een kamer voor te slapen en wegwezen. Als laatste hotel en voor 4 nachten was dit een beetje een dompertje.

Seminyak beach was in vergelijk met Kuta beach en alle andere stranden die we gehad hadden in onze reis, ook een beetje een tegenvaller. Geen begroeiing op het strand , geen ligstoelen met parasolletjes etc. Geen sfeer dus aldaar. Kuta was waarschijnlijk een betere keuze geweest. Hier ook 2 dagen naar toe geweest. Heerlijke golven aldaar. Ook de sfeer met drankjes enz. veel gezelliger.

We hebben nog geprobeerd onze kamer te upgraden maar dat is bij Villa Lumbung niet gelukt helaas.

Nou genoeg gezeurd; de rest was echt wel heeeeeel gaaf.
Pemuteran vonden we het allermooist als verrassing. Zowel de kamers ALS ook de onderwaterwereld daar in de buurt.
Ahmed hadden we het mooiste uitzicht ever!!
Ubud waren we blij met ons hotel; blij dat we iets buiten ubud lagen, mooi tegen de berg aan lag dit perfect. Taxi naar dorp 30000 rupiah, dus daar hebben we niet veel gelopen!! Taxi ging prima.
Alle excursies gedaan, met wat aanpassingen natuurlijk. Tanah lot nog geweest. Olifantenritten gemaakt!! EN JAHOOR 15-20 dolfijnen gezien. Ook de vlinders in het vlinderpark waren enorm!!

We hadden ook behoorlijk wat huisdieren. Katten in Ubud en Seminyak. Eenden (2 stuks) in Ahmed (geweldig). En in alle hotels in de kamers en buitendouche; salamanders, gekko’s (20 cm lang) en spinnen (tot rond 10 cm). In het begin vervelend. Na 2 dagen slaap je weer gewoon door en vind je het niet meer raar.

De meiden hebben in Kuta genoten van de surflessen bij ODYSSEE in het Mercure hotel. Perfect, ca 160 euro voor 2 meiden met 1 instructeur voor 2 dagen 2,5 uur les per dag. Perfect geregeld incl. pick and drop vanaf hotel. Wij konden mee rijden als kijkers. Goede materialen incl. kleding, douchen, handdoeken, drinken etc. Aanrader!!

Goede gids van de agent in Bali. Sprak Nederlands (verstaanbaar)! Was 3 dagen dezelfde waardoor overleg prima verliep. Voorstellen werden direct in de auto overlegt en plannen op aangepast. Op de dagtransfer van Pemuteran naar Ahmed stonden 4 bezoekjes gepland MAAR dit was ondoenlijk voor 1 dag. Daarom Besakih en koninklijke vijvers wel gedaan. Andere zaken voor die dag laten rusten.

Nou ik kan nog uren doorgaan, maar je merkt vast dat we het enorm naar ons zin gehad hebben.
Nogmaals hartelijk dank voor alle goeie zorgen!!

PS. Bij aankomst was onze transfer naar het hotel er niet. Toen heb ik wat telefoontjes moeten plegen. Uiteindelijk bleken hun nog de oude vluchtnummers met vliegtijden op hun overzicht te hebben staan. Is opgelost. Zijn opgehaald geworden op dag 2 en de rest heeft prima gelopen. Alle dagen was het vervoer voor de transfer en excursies eerder te vroeg dan te laat. Geen zorgen hierover meer gehad!!

Groetjes en nogmaals bedankt
Wiljan, Math, Evi en Kim Hendrikx

Bij een volgende reis van dit formaat zullen we vast weer aan jullie denken en contact opnemen om er samen weer iets moois van te maken.