Goedemorgen Irene,

Wij zijn inmiddels weer bijna 2 weken terug in het land en alweer hard aan het werk. Ik had jullie kaartje ontvangen en zal jullie vraag omtrent feedback beantwoorden:

De reis was echt waanzinnig goed georganiseerd. We kwamen aan op Jakarta en onze deels Nederlands sprekende chauffeur stond al op ons te wachten. De chauffeur die met ons mee heeft gereisd was echt top, hield van humor en reed zeer goed en veilig. Wij begonnen aan onze reis en hadden prima reistijden in de eerste week van maximaal 4 uur met uitzondering van de 8 uur durende treinreis. Daarnaast zat er achter elk hotel die jullie hebben uitgekozen een bijzonder verhaal dan wel waren ze gelegen op een bijzondere locatie. Vergeet het uitzicht vanuit de kamer van het guesthouse in Bogor nooit meer!! De stijl en luxe van de hotels in Jakarta, Bandung, Borobudur en Surabaya waren ook zeer aangenaam en interessant. Aan het einde hebben wij nog een fijne tijd gehad op Bali waar wij eindigden in het Legian Beach hotel. Dit was ook zo een fijn hotel, liep je naar buiten stond je midden in het bruisende leven en liep je naar binnen bevond je je in een oase van rust en natuur.

Toch zou ik nog een aantal punten willen meegeven om deze reis toch nog te verbeteren, namelijk:
– De reistijden die jullie vooraf hadden vermeld in de reisgids kwamen niet overeen met de werkelijkheid. Voorbeeld is dat voor Solo Surabaya een reistijd stond van om en nabij de 4,5 uur en dit bleek in werkelijkheid 9 uur. Hierdoor zou tevens de dag dat wij de Ijen zouden bezoeken een lange dag worden en hebben op advies van de chauffeur overlegd om de Bluefire op de Ijen in de nacht te bezoeken. (Echt een aanrader trouwens!!).
Mijn advies zou zijn om soms dan een dag extra tussendoor te plannen voor de doorreis.

Ik hoop dat jullie wat met mijn feedback kunnen en zal jullie zeker aanraden aan vrienden familie etcetera.

Bedankt voor de mooie reis!!