Rama Tours

Raja Ampat: het verborgen paradijs van West-Papua

15 maart 2018

In de Indonesische provincie West-Papua (vroeger Irian Jaya genoemd) ligt de eilandengroep Raja Ampat. Deze afgelegen en dunbevolkte eilandengroep bestaat uit vele honderden eilandjes, waarvan Misool, Batanta, Salawati en Waigeo de grootsten zijn. Raja Ampat is vooral bekend om de prachtige natuur en is met recht een paradijs te noemen. U vindt er bijvoorbeeld uitgestrekte en ongerepte koraalriffen, hagelwitte stranden en weelderige jungle. Hieronder beschrijven we vijf activiteiten die u kunt ondernemen tijdens een avontuurlijke vakantie naar Raja Ampat.

Rondreis door Raja Ampat maken »

Duiken in Raja Ampat | Rama Tours

1. Ontdek het kleurrijke onderwaterleven van Raja Ampat

Raja Ampat is volgens velen de beste duikbestemming ter wereld. In de zeeën die de eilandengroep omsluiten zijn bijvoorbeeld tien keer meer koraalsoorten te bewonderen dan in de Caraïben. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Naast prachtige, onaangetaste koralen vindt u er vele bijzondere onderwaterdieren zoals schildpadden, haaien, mantaroggen en zeepaardjes.

2. Geniet van het iconische uitzicht van Pianemo

Het uitzicht dat u bij Pianemo op het eilandje Fam heeft is zo prachtig, dat het zelfs staat afgebeeld op de nieuwe Indonesische bankbiljetten van 100.000 roepia. Vanaf het uitzichtpunt, dat te bereiken is via een trap met ongeveer 320 treden, kijkt u uit over de vele kleine eilandjes in de omgeving. De combinatie van weelderige begroeiing op de eilanden en de vele tinten blauw van de omliggende zee, is werkelijk adembenemend.

De stranden van Raja Ampat | Rama Tours

3. Breng een bezoek aan de bijzondere strandjes van Pasir Timbul

De strandjes van Pasir Timbul liggen in de buurt van Arborek en zijn enkel toegankelijk bij laag water. Gedurende de rest van de dag liggen de strandjes namelijk verborgen onder het waterpeil. Het zijn onbegroeide stukken van paradijslijk zacht en poederachtig wit zand. Wanneer u Pasir Timbul op precies het juiste moment bezoekt, dan kunt u zelfs een spectaculaire foto maken waarbij het lijkt alsof u op het water loopt!

4. Verken de dichtbegroeide jungle

De bijzondere dieren van Raja Ampat bevinden zich niet alleen onder water. De meeste eilanden zijn namelijk dichtbegroeid met jungle en hier leven onder andere vele unieke vogelsoorten. Denk bijvoorbeeld aan de felgekleurde paradijsvogels die bijna exclusief in Papua voorkomen. Maar u kunt er ook papagaaien, ara’s, neushoornvogels en ijsvogels tegenkomen. Op Waigeo kunt u bovendien met enig geluk de gevlekte koeskoes spotten, een aandoenlijk dier dat zich gemakkelijk laat lokken met een banaantje.

Bezoek Arborek | Rama Tours

5. Meet the locals

Tot slot is het een echte aanrader om tijdens uw verblijf op de Raja Ampat eilanden een bezoek te brengen aan een van de traditionele dorpen. Hier kunt u kennis maken met de vriendelijke lokale bevolking en kunt u genieten van de gastvrijheid. Enkele bekende dorpen zijn Arborek, Sawinggrai en Sauwandarek. Bij de dorpen is het bovendien vaak mogelijk om direct vanaf het strand te snorkelen en te genieten van grote scholen vis en prachtig koraal.

Breng een bezoek aan Raja Ampat met Rama Tours

Wij hebben Raja Ampat diverse malen bezocht, ook jaren geleden toen zelfs de meest fervente duikers nog niet van het gebied hadden gehoord. Wij kunnen u dus uitstekend adviseren wanneer u een bezoek wilt brengen aan deze bijzondere eilandengroep. Het toerisme op Raja Ampat staat nog in de kinderschoenen, en qua accommodaties heeft u de keuze uit simpele homestays of een handjevol luxe resorts. Bespreek uw ideeën, budget en uw reisperiode met ons en wij zullen in overleg met u een reisplan opstellen dat volledig aansluit bij uw wensen!

Bekijk voorbeeldreis »

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.