Beste Daphne en anderen,

Ja we zijn weer thuis en na het warme India in de relatieve kou van Nederland meteen een verkoudheid opgelopen.
We hebben een fantastische reis gehad, interessant en kleurrijk, waarbij bijna alles volgens plan is verlopen. In het programma van jullie agent was de rit van Chennai naar Mahabalipuram niet via Kanchipuram gepland. Met de reisbeschrijving van Rama in de hand en goed overleg hebben we toch Kanchipuram kunnen bezoeken.
Die staking in Kerala met daarbij wegblokkades van 6 tot 18.00 uur konden jullie ook niet voorzien. We moesten daarom ’s morgens al om 2 uur uit Periyar vertrekken om de blokkades voor te zijn. Na deze nachtelijke rit door de bergen kwamen we om 5.30 uur aan bij The Tall Trees resort waar we gelukkig zo vroeg al in een cottage terecht konden. Goed geregeld dus.
Het Thattekad Bird Sanctuary ligt niet in de buurt van Munnar maar halverwege Munnar en Cochin. Het bezoek hieraan stond ook niet op het programma van jullie agent, maar de chauffeur heeft het ommetje gemaakt, zodat we dat ook bezocht hebben. Helaas waren wij daar in de loop van de middag, te heet dus om veel vogels te spotten. Voor jullie iets om rekening mee te houden bij de planning van een trip.
Maar al met al hebben we genoten van een heerlijke rustige reis. Alle hotels waren prima, het Casino hotel in Cochin lag wat decentraal in het haven gebied, maar was op zich ook een prima hotel.
Met de Houseboat over de Backwaters was een heerlijke ervaring, rustig vanaf de boot alles bekijken en ondertussen verzorgd worden.
Als laatste wil ik nog melden dat we ook over de auto en chauffeur niets te klagen hebben, de chauffeur wist ons heel veel te vertellen over zijn land.
Conclusie: we hebben drie heerlijke weken gehad, veel gezien en weer een ervaring rijker.
Tot de volgende keer.

Vriendelijke groet,
Dick Spork