Allereerst bedankt voor de kaart.
Uitzicht op Ahmed. Grappig, heb dezelfde foto van dezelfde plek gemaakt.

U vroeg om een reactie.
Het was een mooie, interessante reis.
Flores is wel heel erg arm en ook de onderkomens zijn soms wel erg eenvoudig.
Pondok Souverdi in Riung. Eigenlijk bijna geen water gehad om te douchen.
Maar de boottocht maakte dan weer veel goed.

Eigenlijk het enige wat echt is tegengevallen zijn de drie dagen op de boot. Dit vanaf Lebuan Bajo (27-29juli). Eerst zouden we op de Bintang Laut zitten, toen de Budi Utama maar het werd uiteindelijk de Rachman Jaya. De kapitein en de bemanning deden er alles aan om het ons naar de zin te maken en waren erg vriendelijk. Maar de boot ademde aan alle kanten diesellucht. Uit het luik voor en onder de tafel en van de motor zelf. Ik werd er erg misselijk van. We vonden de boot vies. De tafel zag eruit alsof er een motor op uit elkaar was gehaald. De matjes waarop je zat, niet fris. In het bed moest ik eerst 9 kakkerlakken doodmaken en we hebben ook snachts een grote rat zien lopen over het dek. Na een nacht niet slapen hadden wij er eigenlijk wel genoeg van maar waar vind je zo gauw een hotel. Het snorkelen en naar Komodo was dan toch wel weer leuk. Tweede nacht hebben ze een bed gemaakt buiten. Dat was beter maar toen de wind wat opstak , veel geklapper en dus ook weer slecht geslapen. Maar dat is het avontuur zullen we maar zeggen. Nee die boot dat was jammer!

Voor de rest: Vlucht Merpati 2 augustus vanaf Flores naar DenPassar. bleek niet te bestaan of wat dan ook. Stonden om half 8 op het vliegveldje en samen met nog 7 mensen vertrok het ene na het andere vliegtuig behalve wij. Next plane riepen ze steeds. Na veel stampei, want niemand wist wat, eindelijk half 2 vertrokken. Wat een primitief gedoe! Kwamen dus in donker met de boot op Gili Meno aan. Zoals Henk al zei, in het donker overvaren niet echt fijn! Meno was prachtig.

Verder veel indrukken opgedaan, mooi gedoken en veel gezien. De Kelimutu was gelukkig open.

Magda is nog wel haar horloge (Esprit) kwijtgeraakt. Vrijwel zeker op Gili Meno in huisje Gazebo Meno. Als jullie daar nog iets van horen dan zou dat fijn zijn.

Tip: Wij hadden 2 prachtige reiskoffertjes op wieltjes mee op reis. Op binnenlandse vluchten zijn die in die kleine vliegtuigjes echt een ramp. Ze passen niet in de bagagekoffers
maar ook niet onder je stoel. Was steeds een probleem. Misschien in jullie verhaal vermelden dat het beter is een niet al te grote tas mee te nemen .

Tip:Een nacht in Maumere (Seaworld) is echt te kort. Prachtige huisjes aan het strand. Moet je zeker 1 volle dag van genieten en niet 1 nacht. Hoorden we van verschillende mensen.

Dit was het wel.
Het was een heel avontuur,
Bedankt voor het regelen en hopen op een reactie van jullie.

Groet Bert en Magda