HOE MOOI HET WAS EN HOE VER.
Wat hebben wij een geweldige reis gemaakt! Vol afwisseling, vol ervaringen met mensen, vol mooie plekjes!
De reis was door Rama uitstekend georganiseerd en op maat gemaakt naar onze wensen. De voorbereiding was zorgvuldig en we kregen goede info voor de reis.

We zijn vol lof over alle gidsen, de hotels, de stiptheid van de afspraken en de samenwerking. Zelfs toen we vanwege een vertraagde vlucht van Garuda naar Sorong een vluchtwijziging voorstelden, was dit snel en goed geregeld. Zelfs was er nog een ontmoeting met de gids die ons verwelkomde op de luchthaven en er met ons nog een uurtje op uittrok.

Waardevol waren voor ons de bezoeken aan de projecten van Kerk in Actie, waardoor we veel gesprekken hadden met de locals die ons lieten ervaren hoe hun dagelijks leven geleefd wordt. Dankzij de gids kon er getolkt worden en kon hij later ook verdere uitleg geven.

We hebben in het bijzonder genoten van de trekkings in de Baliemvallei, waar we ook het project van Kerk in Actie in Polimo bezochten. Dit opleidingsinstituut heeft ook een klein guesthouse dat prima aan onze wensen voldeed: heel eenvoudig maar goede kamer en bedden, goed eten, vriendelijke sfeer. Ook de gids was hierover erg te spreken. Mogelijk kunnen jullie vaker gebruik maken van deze locatie?

Voor de vlucht naar Wamena moesten we bijbetalen. Geen probleem, maar onvoorzien.

De Mokwa: een hoogtepunt!

Het verblijf in Raya Ampat was prima. Eenvoudig, lekker eten, schitterende omgeving. Toch is dit een locatie vooral voor snorkelaars en duikers. Door een sterke stroom lukt het ons niet om te snorkelen en was het een goede rustplek, maar was er verder weinig te doen. Ambon en vooral Biak waren een goede kennismaking met Indonesië en lieten de verschillen in eilanden en de verschillende culturen ervaren.

Kortom: een reis om nooit te vergeten en zeker aan te raden aan mensen die comfort en avontuur willen combineren.

Djordy, Henk en de rest van de Rama staf: Heel hartelijk dank!