Beste Karolien,

Inmiddels zijn we alweer anderhalve week terug van onze trip naar Singapore en Sulawesi. We hebben het geweldig naar ons zin gehad. Alles was weer tip top geregeld door jullie. We hebben zeer veel gezien en gedaan.Eerste stop was Singapore. Zeer mooie en interessante stad met veel bezienswaardigheden en fijn uitgaansleven. Verbljf hier is goed bevallen.  Sulawesi was echter ons doel. We hebben het hier geweldig naar ons zin gehad, mede door de inzet van onze chauffeur Herman, Hij heeft ons laten kennismaken met de mensen en hun gewoontes. Doordat hij redelijk engels sprak en als tolk fungeerde was het makkelijker contact te leggen met de mensen. Sulawesi is een geweldig eiland met veel afwisseling. Juni is een goede maand om het eiland te bezoeken zo kort na het regenseizoen. Alles was mooi groen. Uitgestrekte rijstvelden, veel bloemen en erg veel mooie vlinders. Geweldige onderwaterwereld met name in Tanjung Karang en op Bunaken. Zeer vriendelijke en zeer gastvrije bevolking. Zoals jullie al aangaven waren de hotels wel een slag minder dan op Bali, maar wat ons betreft ruim voldoende, mede door het attente.personeel. Wat we wel gemist hebben zijn klamboes er waren veel muggen. Alleen bij Tande Bone aan het Posomeer was een klamboe aanwezig. Gardenia hotel was een plaatje niet in de laatste plaats door de schitterende tuin en het mooie uizicht op de vulkaan de Lokon. Geweldig. De dagen in Toraja waren zeer indrukwekkend. Onze gids Ritha heeft ons veel vertelt en laten zien over de dodencultuur van de Torajas. Toraja is een geweldig mooi gebied met mooie rijstterrassen.

De laatste dagen op Bunaken waren heerlijk rustig. Het Bunaken Village Resort is een aanrader Zeer attent en een familiaire sfeer. De onderwaterwereld is hier echt fantastisch.

We hebben alweer voorzichtig gekeken naar een reis voor volgend jaar. Wie weet komt het er van. Eerst maar weer eens sparen. Als we gaan nemen we weer contact met jullie op.

Hartelijke groeten

Familie Torsing