Beste Arielle,

Na nu een week thuis te zijn en langzamerhand weer in ons gewone ritme zijn beland, willen we hiermee nog een korte ‘review’ geven op onze reis die door jullie en jullie partners in Sri Lanka en de Malediven is georganiseerd.

In het algemeen zijn wij heel tevreden over het reisschema op zich. Zeer afwisselend en in een mooi rustig tempo. Het geeft een mooi overzicht van wat Sri Lanka wel en niet te bieden heeft. In het algemeen zijn de vliegreizen het minst leuke van een lange reis maar vliegen met Emirates is echt klasse en aan te bevelen. Onze chauffeur Christy die ons ca. 2000 km met zijn prima busje door het chaotische Sri Lankaanse verkeer heeft geloosd was steeds keurig op tijd. Een vriendelijke rustige man die door zijn beperkte kennis van het Engels weinig zei, wel lekker rustig! Sri Lanka is een prachtig kleurig en groen land dat wel zeer verpest wordt door de enorme bende die de mensen er van maken, zoals trouwens in veel Aziatische landen het geval is. In veel gevallen is het met de hygiëne op straat maar ook in restaurants en hotels droevig gesteld. Zonder aanvallen van diarree door Sri Lanka reizen lukt volgens ons niemand! Het verblijven in de best mogelijke accommodaties is daarom voor elke reiziger aan te bevelen. Niet beknibbelen om de accommodatie! Na onze diverse reizen door diverse landen in Afrika waar we ervaring met prachtige safari’s hebben, viel het dierenrijk in Sri Lanka ons wat tegen. Wel veel olifanten op een kluitje, maar dat is het dan ook. Ook tempels zat natuurlijk! Maar….een prachtige cultuur!

Het verblijf op de Malediven hebben wij als een ‘kers op de taart’ ervaren. Het Paradise Island resort is echt klasse! Alles tip-top in orde, schoon, goed georganiseerd en prima service.

Graag geven wij voor jullie en voor eventuele toekomstige reizigers nog de volgende tips cq opmerkingen over de diverse hotels:

1. Het eerste verblijf na aankomst in het Camelot Beach Hotel is een aanrader. Prachtig om daar te acclimatiseren. Wel behoeven de kamers wat meer aandacht. Achterstallig onderhoud was hier en daar te zien. Blij dat we in een zogenaamde ’super de luxe room’ zaten. We denken dat dit echt een ‘must’ is in dit hotel. We kunnen ons niet voorstellen hoe een standaard kamer er uit moet zien. De service, de maaltijden en de sfeer daar is uitstekend.

2. Wij zouden voor toekomstige klanten van jullie een verblijf in het Gamodh Citadel resort afraden. Rare kamers waar men blijkbaar bij de bouw de badkamer en het toilet vergeten was en later min of meer midden in de kamer met luidruchtige systeemwanden heeft neergezet. Zowel het ontbijt als diner was slecht. Het eetzaaltje is een soort vissenkom. Ongezellig en sfeerloos. De tweede avond hebben wij daarom geen gebruik gemaakt van het diner en elders voor eigen rekening gegeten in het Palm Garden Village Hotel. Waarom de gasten van Rama Tours daar niet geboekt? Echt top daar.

3. Het Camellia resort was top. Goede kamers, goede service en prima maaltijden.

4. Het Suisse hotel in Kandy is ook prima. Wel wat kleine kamers en hier en daar wat vergane glorie maar dat heeft ook zijn charme. De maaltijden waren prima. Wel een opmerking over de omgeving van het zwembad. Dit behoeft echt onderhoud, een rommeltje, slecht onderhouden en stoelen waar men nauwelijks op durft te gaan zitten. Echt een schande voor dit verder prima hotel. Wij hebben dit ook aan het management doorgegeven, zij deelden onze mening.

5. Een verblijf in Unique Cottages in Nuwara Elya moet ten zeerste ontraden worden. De kamers zijn goed maar de sfeer daar is slecht en dat komt, volgens ons, omdat de eigenaar streng islamitisch is. Geen grapjes, geen wijn, geen bier, ook niets zelf meebrengen, etc. Wij moesten uit arren moede naar het aanpalende hotel (dat jullie in eerste instantie voor ons geboekt hadden!) om een gezellig drankje te drinken. Op een gegeven moment verscheen de eigenaar in vol ornaat, liet zich door het personeel uitvoerig bedienen en  bewieroken, kwam daar eten met zijn familie en trok zich niets van de gasten aan. Er heerst daar een soort angstcultuur onder het personeel. Niet van deze tijd, ook niet in Sri Lanka. Slechte zaak!

6. Het chalet in het Flower Garden hotel in Ella was top. Prachtig daar, in alle opzichten. Wel is de gang naar de chalets voor mensen die slecht ter been zijn een haast onmogelijke opgave. Trappen die aangelegd zijn voor reuzen of jonge atleten maken het iedere keer een echt ‘avontuur’ om de kamer te bereiken.

7. Het Athgira River Camp was ook prima. De standaardtenten zijn wel heel klein. Aan te bevelen is de grotere tenten te boeken. Die zijn daar ook. Het buffet daar is fantastisch!

8. Het Flower Garden hotel in Unawatana was echt top. Prachtige kamers, schoon, mooie tuinen en zwembad.

9. Het Palm Beach hotel in Mount Lavinia was een regelrechte ramp.  Ten eerste zou de naam doen vermoeden dat het hotel aan het strand ligt, hetgeen niet het geval is. Wij hebben het management daarom aangeraden de naam te veranderen in Palm Hotel. Zeer amateurische bediening, slecht eten, de eetzaal lijkt net een fabriekskantine. Vooral het lawaai (dag en nacht) van allerlei bouwwerken in de buurt en de om de paar minuten langsrazende treinen, maken het verblijf daar niet leuk. De tweede avond zijn wij daarom in het Mount Lavinia Hotel gaan eten. Wij zijn van mening dat iedere reiziger een keer in dat hotel moet hebben overnacht en/of gegeten, Die paar tientjes per persoon meerkosten zijn dat ten volle waard. Nooit meer gasten in het Palm Beach Hotel boeken!

10. Het verblijf in de Homestay was ook niet echt een succes. Goedwillende, aardige mensen, heel voorkomend en goede service, maar slechte, niet schone kamers (1 kamer had zelfs geen ramen, afgezien van een klein bovenraampje), een ongelofelijke rommel in en om het huis vanwege bouw nieuwe accommodaties in de tuin, en daarom  geen plek om lang te verblijven. Zeker niet als afsluiting van onze reis door Sri Lanka. Overigens wel genoten van een korte wandeling door het dorp met bezoek aan een weverij, een steenfabriekje en een kunstenaar op de dag van aankomst. Toch wilden wij daar niet de  volgende dag blijven rondhangen tot onze vlucht naar de Malediven ‘s avonds en hebben daarom via onze chauffeur, voor eigen rekening een dagkamer in het Camelot Hotel geboekt, waar we de dag heerlijk bij het zwembad hebben doorgebracht tot onze vlucht ‘s avonds.

Conclusie: Prachtige reis, voor ons een paar missers wat de accommodatie betreft. Wij hebben echter deze onvolkomenheden maar weggelachen of zelf opgelost. Wel is het zaak dat jullie partners in Sri Lanka voortaan controleren of er grote bouwwerkzaamheden in of vlakbij de hotels plaats vinden. Bij bijna alle hotels hebben wij last gehad, zeker als je ergens langer verblijft, van gehamer, gehoor en andere harde geluiden van bouwwerkzaamheden die soms ‘s nachts ook nog doorgaan. Wij hebben Sri Lanka daarom, naast ‘hot & Spicy’ ook maar tot ‘Construction Island’ gebombardeerd! Maar bovenal, het is een prachtig land! En…een aanrader!

Dank voor jullie service, mooie documentatie en steeds plezierige communicatie.

Met vriendelijke groet,

Thea en Sjaak Taillie
Margot Dik en Henk Veldboer