Goede morgen Daphne,

Wij hadden een erg mooie reis, en als verrassing hebben we de Rafflesia Arnoldii gezien!!
Hij was nog niet helemaal open, omdat we op doorreis naar Herau waren, daarom konden we niet wachten tot ie helemaal open was. Prachtig, het was wel een toer om er te komen, klimmen en klauteren, maar het was zeer de moeite waard. Ook zagen we 5 Orang-oetans bij Bukit Lawang, waaronder 1 mannetje die er niet van houdt mensen zo dichtbij te laten komen… dus moesten we op aandringen van de gids snel maken dat we weg kwamen. Maar we hebben hem wel kunnen fotograferen.

Over sommige hotels hebben we wel wat aanmerkingen, die waren bijzonder slecht en ook heel vies….
De Home Stay in Harau was heel speciaal, lieve mensen en erg gezellig. Met een van de gidsen die gitaar speelde hebben we een hele avond rond het kampvuur gezeten en gezongen met nog meer (Duitse) gasten. Het was er erg eenvoudig, maar netjes en verzorgd!
Het koken was erg leuk, Ze wilde wel dat ik volgend jaar weer zou komen!!!

Tabo cottages was heerlijk, we hadden 2 Australische dames als buren, die we in Medan in het hotel ook al hadden ontmoet.

Sawahlunto was een afknapper, de trein stond achter een hek, die waren ze aan het restaureren en de wagons waren één bonk roest. En het hotel was erg vies. De afvoer van de douche liep niet weg, kwamen er via de afvoer wormen omhoog die tegen de muur op kropen brr…. De rillingen lopen nu nog over m’n rug, als ik er aan denk. gelukkig waren we er maar 1 nacht.
Toen naar Cubadak, helemaal SUPER. Heerlijk om zo je drukke rondreis af te sluiten. Gezellig om met alle gasten de lunch en het diner te gebruiken, en ook deze mensen zijn erg attent, het ontbreekt je daar dan ook aan niets.

Onze gids Balas was erg zorgzaam, begreep ons goed en zorgde echt overal voor. Ook met de chauffeur konden we redelijk communiceren, altijd vrolijk en goedlachs.
Ik ben 2 keer gevallen en kreeg gelijk alle goeie zorgen van allemaal.

Uiteraard hebben we nog veel meer verhalen, maar zo heb je een idee wat we zoal beleefd hebben.

Wij hadden elk een uitschuifbare wandelstok mee daar hadden we erg veel plezier van, ook van onze waterschoenen hadden we veel gemak.

Hartelijke groeten