Beste Arielle,

Zoals ik ook reeds op Facebook heb aangegeven, hebben wij het tijdens onze reis enorm naar onze zin gehad. Goed gereorganiseerd en ook veel geluk gehad met het weer. Toch zijn er een paar puntjes die wij willen meegeven als feedback. Ik voel daarbij ook zelf verantwoordelijkheid omdat je wel gemerkt zult hebben dat ik te zelf door drukke werkzaamheden te weinig tijd heb genomen bij de voorbereidingen.

De beschrijving van de Cao Son markt uit het boekje, deed in ieder geval geen recht aan  de markt die wij hebben bezocht toen wij er waren. Misschien kwamen we te laat? Maar al met al hebben we relatief veel gereisd (in totaal 7 uur) voor een redelijk lokale markt. Waar in tegenstelling tot de brochure geen buffels of paarden werden verhandeld/verkocht. Het heeft wel een aantal mooie foto’s opgeleverd, maar de duur van de reis zou in de brochure aangegeven kunnen worden.

Het belangrijkste punt betreft Hoi An. Het is echt jammer geweest dat we voor de definitieve boeking niet voldoende doordrongen waren van het feit dat 1,5 dag Hoi An feitelijk te kort is. Het heeft een mooi strand in de buurt en er is voldoende te doen.  Door het reizen en het vroege vertrek/vlucht konden we eigenlijk maar 1,5 dag in Hoi An zijn. Dat is eigenlijk niet goed te doen en zonde van zo’n high light. Zeker niet wat betreft excursies en bijvoorbeeld de kookles. Ook faciliteiten als een goed geschikte fiets voor een westerse man, was niet aanwezig. Ook niet voor de excursie. De excursies passen niet binnen de tijd. Wellicht dat je het daarom al had laten vervallen, maar het was mij niet helemaal duidelijk. Wij hadden zelf meer moeten kiezen en wellicht ware het beter geweest indien dit ten koste zou zijn geweest van de Mekong. Dit werd over het algemeen gezien als het minst interessante onderdeel van de vakantie. Heel veel heen en weer varen op een beperkt stukje gebied.

Het slapen bij een familie bij de Mekong vonden we niet echt tot z’n recht komen. Het was best een redelijk groot pension en wij sliepen in het souterrain met z’n drieën op een slaapzaal van vier. Weliswaar zonder andere mensen, maar er was wel degelijk meer comfort. Nu vind ik een beetje primitief helemaal niet erg in Thailand hebben wij letterlijk bij een familie geslapen in een hoekje van het huis op de grond. Ik had ook nu meer iets dergelijks verwacht. Zeker wanneer reguliere kamers met airco beschikbaar zijn, maar kennelijk helemaal vol zijn?

Het laatste puntje is het Mito hotel in Phnom Penh. Dit was echt de minste hotel van allemaal. De wijk was op zich prima, maar we zaten op een kamer zonder enige vorm van daglicht of uitzicht. Het leek wel een bunker. Maar ook het ontbijt was heel minimaal (zeker ten opzichte van alle andere hotels). De plaatjes op de website bij dit hotel kwamen niet echt overeen met de verwachtingen die we hadden.

Nogmaals, het zijn geen verwijten in de richting van jou of Rama Tours, maar het zijn veel meer punten die kunnen helpen om andere reizigers (die ook weer allemaal hun eigen wensen en ideeën hebben) te kunnen adviseren. Het is dus geen kritiek in de zin dat we ons gelijk willen halen, nee het is de wijze zoals onze reis is overgekomen en wellicht heb je er iets aan voor andere klanten. Nogmaals heel veel dank voor de gehele periode. We hebben het echt heel fijn gehad en waren over de andere hotels en trips meer dan tevreden. We zullen jullie dan ook zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Hartelijke groet, de heer Botter, mede namens de rest van de familie.