Rama Tours

Volg ons op:

Mitchell Rama Tours
Auteur
Mitchell van de Grift
Travel Support
Stel een vraag
hoofdfoto mitchell travel support

Mitchell van de Grift

Mijn persoonlijke verhaal

Al vanaf kinds af aan was ik enorm geïntrigeerd door de vele bestemmingen op deze wereldbol en hoe groot (of klein) de wereld eigenlijk was. Elk continent heeft zijn charme en vooral Azië vond ik uniek daarin. In 2019 was het eindelijk zover: ik ging voor het eerst naar Azië! Alle beelden op internet, op de televisie en in de reisgidsen maakten mij zo nieuwsgierig dat ik niet langer wilde wachten. Ik besloot twee weken door Thailand te reizen en heb vol verbazing kennisgemaakt met dit fantastische land. Vooral de levensopvatting van de lokale bevolking is niets vergeleken met wat we in Nederland gewend zijn. Het is alleen maar bewonderingswaardig hoe het geloof zo’n belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de gemiddelde Thai. De prachtige tempels door het hele land maken dit alleen nog maar mooier. Als de tempels je aandacht niet van je pakken dan is het de schitterende natuur wel die Thailand te bieden heeft.

Thailand heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt naar Azië. Japan, China, Korea en Indonesië staan hoog op mijn bucketlist en ook Cambodja en met name Vietnam heb ik door hun geschiedenis op mijn lijstje staan. Het is voor mij niet de vraag óf ik meer van Azië ga ontdekken, maar wanneer.

Mijn favoriete foto’s

Mijn favoriete hotel

rondreis thailand kanchanaburi jungle rafts river kwai 10

Tijdens mijn reis door Thailand heb ik veel bijzondere dingen mogen zien. Prachtige tempels, mooie dieren, schitterende landschappen en zo veel andere dingen die we in Nederland niet kennen. Het overnachten gebeurde in verschillende hotels en zelfs in een nachttrein; een bijzondere ervaring! Echter wist ik van tevoren ook dat ik op een rivier zou slapen bij de River Kwai Jungle rafts. Wat moet ik me hierbij nou voorstellen?

Per boot werden wij een stuk over de Kwai-rivier (deze en diens brug hebben overigens een bijzondere geschiedenis) gevaren naar onze accommodatie. Deze accommodatie overtrof al mijn verwachtingen. Bij aankomst voelde het al meteen gemoedelijk en samen met alle andere toeristen die verbleven in één van de huisjes van, zo voelde het, dit minidorpje genoten we van de mooie uitzichten. Wie verkoeling zocht had geen zwembad nodig, want wie wil er nou een zwembad als je een hotel hebt op een rivier? Het leuke was dat als je aan het eind van het ”dorpje” in het water sprong, de stroming je meenam naar het andere uiteinde van het hotel. Het mooiste van alles was ‘s ochtends opstaan: tussen de bergen in ”the middle of nowhere” en meteen in de rivier springen voor een frisse duik om wakker te worden.

Mijn favoriete gerecht in Azië

favoriet gerecht Mitchell van de Grift

Mijn favoriete Aziatische gerecht is eigenlijk heel simpel: nasi goreng. Vroeger haalden wij regelmatig op zondag eten bij de lokale Chinees. Een extra bak met nasi goreng werd dan altijd besteld, evenals wat extra kroepoek. Het werd bijna een soort traditie: nasi eten voor de tv op zondag.

Gek genoeg heb ik tijdens mijn reis door Thailand helemaal niet zo veel nasi goreng op. Er waren zo veel (soms voor mij onbekende) andere Aziatische gerechten om uit te proberen. Ondanks dat ik tijdens mijn reis door Thailand geen of weinig nasi goreng heb gegeten, blijft dit toch mijn favoriete Aziatische gerecht. Uiteraard met een beetje kroepoek erbij!

Terug naar reisspecialisten