Rama Tours

Volg ons op:

petrel rama tours
Auteur
Petrel van Bronkhorst
General Manager
Stel een vraag
general manager petrel rama tours hoofdfoto 1700x1000

Petrel van Bronkhorst

Mijn persoonlijke verhaal

Nederland (en zelfs Europa) is voor mij te klein. Ik verleg graag letterlijk de grenzen en heb een echte passie voor reizen naar verre bestemmingen. Al meer dan 20 jaar reis ik de wereld rond en er zijn maar weinig landen in Azië die ik nog niet heb bezocht. Van alle bezochte landen in Azië behoren, naast Indonesië, zeker ook Thailand en Cambodja tot mijn favoriete bestemmingen. De schitterende tempelcomplexen zoals het Angkor Wat, de cultuur, de Thai Smile, de wereldstad Bangkok en natuurlijk de Thaise keuken zijn in mijn ogen ongeëvenaard. Ik vertel graag over de bekende maar zeker ook over de minder bekende pareltjes om te bezoeken in ‘het Land van de Glimlach’.

Mijn favoriete foto’s

Mijn favoriete hotel

rondreis thailand ayutthaya baan thai house 3

Ik heb genoten van het bezoek aan Ayutthaya, waar je al fietsend de verscheidene tempels kunt ontdekken, maar vooral ook van het verblijf in het charmante kleinschalige Baan Thai House. Bungalows gebouwd in traditionele Thaise stijl liggen rondom aangelegde watertjes en u heeft echt het gevoel bij Thai thuis te verblijven. Het is niet zozeer heel luxe als wel enorm authentiek.

Mijn Hoogtepunt in Zuidoost-Azië

rondreis thailand khao sok hoogtepunt 5

Een bezoek aan het Khao Sok National Park was voor mij een hoogtepunt. De geweldige natuur met kalkstenen rotsformaties, grotten en prachtige meren is een lust voor het oog. Tel daar de jungle geluiden en vele vogelsoorten die je kunt zien bij op en het plaatje is compleet. Overnacht in een drijvende bungalow op het Cheow Larn meer voor een unieke ervaring, de stilte die in de avond over het water valt met uitzondering van de dierengeluiden blijft u zeker bij. En een verrassing was voor mij een bezoek aan de River Kwai. Doordat het zo bekend is en zo vaak wordt bezocht verwachtte ik dat het overspoeld zou zijn met toeristen en dat dit mijn reiservaring negatief zou beïnvloeden. Maar de verrassing was des te groter; een werkelijk schitterende natuur, het leven dat zich langs de rivier afspeelt en meer te weten komen over wat zich hier in de geschiedenis heeft afgespeeld maken een bezoek aan de River Kwai juist zeer bijzonder en de alom aanwezige andere toeristen nam ik voor lief; ik gunde ze ook deze reiservaring.

Mijn favoriete gerecht in Azië

general manager petrel van bronkhorst favoriete eten

Eén gerecht uit kiezen als favoriet is voor mij echt onmogelijk. Dan zou ik andere gerechtjes te kort doen. De echte favorieten onderscheiden zich vaak omdat je er een levendige herinnering aan hebt. Je weet nog waar je stond toen je het at of aan welk tafeltje je genoot van de maaltijd. Ik herinner me nog goed de minder bekende Khlong Lat Mayom drijvende markt waar ik van de heerlijkste coconut pancakes heb genoten. Maar zeker ook het tentje op het strand van Koh Chang waar ik met mijn voetjes in het zand een verse gebarbecuede zeebaars at. Bovendien heeft elke stad wel een lokaal gerecht waar ze trots op zijn; proeft u zeker ook de ‘Chiang Mai Noodles’ ook wel bekend als de Khao Soi Noodles. Een kop rijke soep waar de aroma’s (en kleuren!) vanaf spatten met kip en heerlijke crunchy noedels erin verwerkt. Ja, ook dat restaurantje waar de kokkin tevens de serveerster en de eigenaresse was, staat mij nog goed bij.

Terug naar reisspecialisten