Rama Tours
9,5
52 beoordelingen

Volg ons op:

Auteur
Marjolein Penning
Reisspecialist
Stel een vraag

    Marjolein Penning

    Reizen? Dat heeft altijd in mijn bloed gezeten, als kind kon ik niet wachten tot ik oud genoeg was om op tienertoer te gaan en toen ik eenmaal mijn eerste geld had verdiend reisde ik met een rugzak op naar het toen nog onbekende Turkije. En ja, dat smaakte naar meer! In de daarop volgende jaren bezocht ik vele landen in met name Azië en Afrika. Azië heb ik China, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Sri Lanka, Maleisie, de Malediven , Singapore en Zuid-Korea bezocht. In 2006 besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Ik maakte met de start van een eigen bedrijf een carrière switch van de zorg naar de reiswereld en daar heb ik nooit spijt van gehad! Naast mijn eigen bedrijven werk ik met veel plezier als zelfstandig reisadviseur voor Rama Tours, de bestemmingen Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand en Maleisie zijn mijn specialiteit. Mijn eigen ervaringen in het reizen met mijn (inmiddels volwassen) kinderen komen ook heel goed van pas bij het samenstellen van de mooiste familiereizen.

    Mijn favoriete foto’s

    Mijn hoogtepunt in Zuid-oost Azië

    Best moeilijk om een hoogtepunt te kiezen, ik heb zoveel mooie en unieke plekken bezocht en ieder land heeft wel iets speciaals en iedere reis heeft zijn eigen hoogtepunt. Een tip van mij is wel Luang Prabang in Laos. De geweldige sfeer, de relaxte mensen, de mooie koloniale gebouwen, een slowboat op de Mekong, de ongerepte natuur… een echte topbestemming voor iedereen die een beetje van de gebaande paden wil reizen.

    Mijn favoriete hotel in Azië

    Ook hier geldt dat ik zoveel leuke, mooie en onvergetelijke hotels heb bezocht dat het niet meevalt om een keus te moeten maken. Ik hou van kleinschalige hotels en guesthouses met een ‘personal touch’ en vind een mooi uitzicht of een mooie omgeving belangrijker dan luxe. In de avond op je terras met een drankje en een mooi boek met de geluiden van de jungle en een rivier op de achtergrond , dat is echt genieten! En dat kun je zeker vinden in de Riverside Cottages in Khao Sok National Park in Thailand. Dat er dan tijdens het diner aan de rivier een vleermuis in je haren vliegt moet je dan maar voor lief nemen 😊

    Mijn favoriete gerecht in Azië

    Tsja, voor de lekkerste gerechten moet je in China zijn. Mijn favoriete gerecht is Mapo tofu, een Sichuan gerecht wat bestaat uit tofu in een pittige saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen, sichuan pepers en varkensgehakt. Heerlijk!

    Terug naar reisspecialisten